Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: SESTAVA DO 25.000Kč bez dph na hraní

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    91

    Zdravím všechny.Konečně jsem si našetřil na nový počítač a nechci nic riskovat tak píšu zde a obracím se na vás o pomoc.Chtěl bych sestavit vykonný počítač do 25.000Kč !!!!bez DPH!!!!Převážně ho budu používat na nejnovější hry.Takže bych si rád zahrál např.Crysis na max detaily.Chtěl bych si už konečně vychutnat maximální požítek z her:-)Hlavně si nejsem jistý grafickou kartou a case.Už jsem si něco sestavil ,ale rád bych kdyby jste mi to zkontrolovali ,navrhli něco lepšího,doporučili nějakě změny.Předem díky.

    Procesor:Intel Core 2 Duo E6750 (2.66GHz, s775, 1333MHz, Conroe, 4MB) 3 793,-
    Zakl.des: Gigabyte GA-M57SLI-S4 1 790,-
    Ramky 1x DDR II 1024MB, PC800MHz, CL4, XM2S-6400, Twinx, Corsair + DDR II 2048MB, PC800MHz, CL4, XMS2-6400, Corsair(2x1GB RAM) 3200,-
    Graf.kar: Sapphire HD2900XT 512 (512MB/512bit, PCI-Ex16, VIVO, 2DVI) 7 920,-
    Hdd : Hitachi T7K500 (SATA2, 500GB, Deskstar, 7200, 16MB) 2 446,-
    DvD: Samsung SGLite-On LH-20A1S - 579,-
    mechanik: Floppy - 130,-
    Case: NZXT case APOLLO silver s oknem (bez zdroje) - 2300,-
    Zdroj: Thermaltake W0093RE 500W - 1817,-
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    21317,-
    ještě 4000,- cca se může do nečeho vrazit..do něčeho kvalitnějšího..

    pozn. ceny bez DPH
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    nenapisal si lcd, takze neviem v akom rozliseni budes hrat, ale myslim ze min. 1680x1050. V takomto rozliseni hrat crysis na max. detailoch...no neviem s tou 2900xt sa ti to asi nepodari....

    osobne by som šiel do 8800GT, ale aj tak neviem, ci to bude az taky pôzitok....

    a nepochopil som tie RAM to budes mat 1x1GB + 2x1GB ???
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    91

    No Monitor uz mam lcd max rozliseni 1680x1050 mam wide screen, no proste 3x 1Gb ram ..blbe jsem to sepsal,omlouvam se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    no blbe si to asi aj vybral, teda ja neviem, ale 3x1GB ? to nie je moc dobra volba to uz radsej 4x1GB napriklad toto a vyjde ta to aj lacnejsie: http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr...nel-d69200.htm ...alebo rovno 2x2GB, ale to by si si uz musel priplatit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    91

    No ale problem je,ze ja nechci prechazet na visty.A pokud vim,tak 4 GB pameti rozchodi jen vista ..Xpcka ne..a proto jsem zvolil 3 GB pameti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Takže:
    MB: Gigabyte P35-DS4 rev. 2.0
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M09809EF31

    CPU: E6750
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450830981S0E8I
    nebo Q6600
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450830981S1D0T

    RAM: 2x A-DATA 2x1GB 800MHz 4-4-4-12
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0AKD89
    Takže celkem čtyři 1GB moduly - U Intelu je jedno jesli máš 2 moduly nebo 4

    VPU: Počkat na 8800GT popř. HD3870
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BXFG8

    HDD: Hitachi T7K500 - Souhlas

    Zdroj: Corsair HX520
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V41NLDQA

    Mechanika: Třeba Samsung SH-S203B - je to jedno

    Case:
    Dle vkusu

    FDD: nekupuj

    EDIT: S těma RAMkami jsi to zvolil pěkně blbě.
    Dáme 4GB - využiješ +/- 3,5GB - těch 500MB budeš mít do budoucna na Vistu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od Itachi Zobrazit příspěvek
    No ale problem je,ze ja nechci prechazet na visty.A pokud vim,tak 4 GB pameti rozchodi jen vista ..Xpcka ne..a proto jsem zvolil 3 GB pameti.
    4GB pamati mozes mat aj na xp, tam ide o to, ze spracovat ich dokazu len 64 bit. OS (vista) ale ked si kupis 4 GB vyuzijes 3,5 a si vysmiaty, ale aspon to budes mat sparovane ako treba a bude to rychle a raz na vistu prejdes, mozno skor, nez si myslis tu nie je co riesit, kup 4 GB, 3 je volovina....

    EDIT: tgfh si ma predbehol
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    91

    Takze pokud je budu mit na XP tak to nezebere jako 4GB ram ale jako 2GM nebo jak to je?Prosim o vysvetleni.Snad jsem to spatne nepochopil XD
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    no neviem ci ti to vysvetlim spravne, ak nie, nech ma niekto zbehlejsi opravi, ale pokial viem, 32 bit OS, v tvojom pripade XP dokaze spracovat cakom prásk 4 GB pamate. Sem sa rata aj pamat na GK, tj. ked budes mat GK s 512 MB pamate, z tej systemovej ti spracuje uz len zvysok - cca 3.5 GB co je lepsie ako tri pri 3x1GB a mas to aspon v dual channel. Ked prejdes na 64 bit Vistu tak ti zoberie cele 4 GB RAM. Snad som to nedomrvil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od Lindows Hlista Zobrazit příspěvek
    no neviem ci ti to vysvetlim spravne, ak nie, nech ma niekto zbehlejsi opravi, ale pokial viem, 32 bit OS, v tvojom pripade XP dokaze spracovat cakom prásk 4 GB pamate. Sem sa rata aj pamat na GK, tj. ked budes mat GK s 512 MB pamate, z tej systemovej ti spracuje uz len zvysok - cca 3.5 GB co je lepsie ako tri pri 3x1GB a mas to aspon v dual channel. Ked prejdes na 64 bit Vistu tak ti zoberie cele 4 GB RAM. Snad som to nedomrvil...
    Dekuji,ted uz to chapu.Takze 4GB pameti jasna volba:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Lindows Hlista Zobrazit příspěvek
    XP dokaze spracovat cakom prásk 4 GB pamate
    Odborně se tomu říká adresovat

    Lindows Hlista má pravdu, řekl snad už všechno co bylo potřeba.
    Pojede ti Dual channel, využiješ lehce víc než 3GB (3,5GB apod.) - záleží na ostatních pamětích.

    Do zbylé kapacity nebude windows zapisovat, nebude je používat, bude je prostě přehlížet.

    EDIT: Vidím, že jsi to pochopil dříve než jsem napsal tento post
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    adresovat to je to slovicko co ma nemohlo napadnut

    trosku OT: apropo, preco to vlastne nechces vistu ? ja uz by som sa k XP nevratil ani za nic
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ber to co psal tgfh, desku rozhodne s P35 a ne s nForce.
    s garfikou bude nejlepsi 14 dni pockat nez dorazi zasoby 8800GT a vyjde nova ATIna

    jinak s tou pameti to uz popsali, mozna to bude 3.3 nebo 3.4GB, asi se tam zapocitava do tech 4GB jeste neco, kolik to nakonec presne bude uvidis az tam nainstalujes system ale rozhodne brat 4GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    91

    Dekuju moc vsem za rady..:-) ale klidne piste dal kdyby vas jeste neco napadlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jestli chceš taktovat a máš rád ticho, tak by se hodil přikoupit ještě pořádný CPU chladič. Něco jako
    Noctua NH-U12F.
    Nejsem si teď úplně jistý jestli se na DS4 vleze kvůli jejímu heatpipe chlazení, ale Noctua má na stránkách compatibility list. Další výborný chladiče mě napadají Scythe Ninja Plus a Scythe Infinity, taky by ale chtělo zkontrolovat jestli se vlezou. Jsou to chladiče kolem 1200Kč, levnější alternativa je třeba
    CoolerMaster Hyper TX 2 za 500,-.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestava do 15.000kč
    Od Longerski v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-05-2010, 11:28
  2. PC sestava do 25 000kč
    Od roamn v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-07-2009, 15:20
  3. sestava do 40 000Kč
    Od pompy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 53
    Poslední příspěvek: 26-02-2009, 18:30
  4. sestava do 9.000Kč
    Od besi11 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 09:10
  5. Sestava PC za cca 40 000Kč.
    Od xpetrp v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-09-2007, 08:20