Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: LCD fps v ruznych rozlisenich

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    cau mam dotaz ohledne fps ve hrach na LCD displayich, ve vetsine her zmena rozliseni na nizsi nema vliv na fps(zustava stejna hodnota jako u nativniho akorat se rozostri obraz), po pripojeni CRT monitoru a snizeni rozliseni se zmena projevila. zkousel jsem uz celkem dost her a narust fps v nizsim rozliseni bylo jen u minima. nevite cim to muze byt? predem dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Neblokují ovladače LCD panelu nastavení Windows? Jestli třeba není Windows ( a hra samotná ) nastavený stále na vyšší rozlišení a pouze monitor jej přepočítával na nižší ( což je sice v praxi kravina, nevím, k čemu by to sloužilo, ale i tak ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    jde o to že LCD má frekvenci 60Hz a pokud má hra nastavenou synchronizaci (což většinou má) a máš grafiku, která ti v nativním rozlišení umožní hrát na těch 60FPS, tak ti i ve všech nižších pojede na 60FPS.
    Protože i když by ti třeba grafika dala 100FPS, tak ti je LCD nezobrazí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tohle chce vyjádření autora threadu, ale řekl bych, že při 60 FPS by neměl nejmenší důvod snižovat rozlišení. Jestli mu to jeden třeba jen na 20 FPS a chce snížit rozlišení, aby se to zvedlo, nezpůsobila by synchronizace zůstatek na 20 FPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    s tim prepocitavanim mi cosi kamos rikal ze bud to z nativniho rozliseni prepocitava grafika nebo monitor(nejak flat panel scaling to je jenze to je u nvidie a ja to u ati nenasel)....tak vsync vim co je, jenze kdyz mam v nativnim +- 15 fps tak by mi nizsi rozliseni bodlo a to vsync neomezuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Máš nainstalované nějaké ty ovladače LCD? Jestli ne, zkus přes spuštěním hry snížit rozlišení Windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    no ovladace nainstalovany mam a zkousel sem to i se zmenou rozliseni ve winech a taky nic...tady je odkaz na ten scaling www.congman.wz.cz/nvidia.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Zkoušel jsi dát Display adapter scaling?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    ten screen co sem poslal je od kamose a ten ma nvidii a ja mam ati a v ovladacich to nemuzu nikde najit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Aha... No, scalingy jsem u ATI taky nikdy nenašel... Můžeš zkusit odinstalovat ty ovladače monitoru, resp. nainstalovat/přeinstalovat nové ovladače grafiky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    napadlo me jestli to nemuze byt tim ze mam VGA konektor a ne DVI
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    To určitě ne, kabel s tím nemá nic společného, ten to jenom přenáší. Ještě mě napadá, co antialiasing a anizotropní filtrování? Používáš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    ovladace ke grafice sem uz nekolikrat menil a ten monitor s orig. ovladacema nebo win. ovladacema taky nic..jen me prijde divny ze si na to nestezuje vic lidi protoze u kamose to dela to samy
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    jo v ovladacich je to nastaveny ze o tom rozhodne aplikace
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Aha, takže asi vypnuté... Přemýšlím, co by to ještě mohlo způsobovat, ale nic mě nenapadá. Zkusím o tom ještě popřemýšlet a pak ti dám vědět, jestli na něco přijdu. Třeba ti do té doby zkusí poradit ještě někdo jiný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR2: Paměti od různých výrobců
    Od CS:S v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-04-2011, 16:55
  2. Windows XP: Defragmentace WinXP_rozdily u ruznych programu
    Od bluenite38 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-01-2009, 14:02
  3. GeForce: SLI různých grafik
    Od Fisch v sekci Grafické karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 19:00
  4. monitoring vytizeni netu na ruznych IP
    Od Cujo11 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-03-2007, 12:43
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-10-2006, 11:28