cau mam dotaz ohledne fps ve hrach na LCD displayich, ve vetsine her zmena rozliseni na nizsi nema vliv na fps(zustava stejna hodnota jako u nativniho akorat se rozostri obraz), po pripojeni CRT monitoru a snizeni rozliseni se zmena projevila. zkousel jsem uz celkem dost her a narust fps v nizsim rozliseni bylo jen u minima. nevite cim to muze byt? predem dik
Neblokují ovladače LCD panelu nastavení Windows? Jestli třeba není Windows ( a hra samotná ) nastavený stále na vyšší rozlišení a pouze monitor jej přepočítával na nižší ( což je sice v praxi kravina, nevím, k čemu by to sloužilo, ale i tak ).
jde o to že LCD má frekvenci 60Hz a pokud má hra nastavenou synchronizaci (což většinou má) a máš grafiku, která ti v nativním rozlišení umožní hrát na těch 60FPS, tak ti i ve všech nižších pojede na 60FPS.
Protože i když by ti třeba grafika dala 100FPS, tak ti je LCD nezobrazí...
Protože i když by ti třeba grafika dala 100FPS, tak ti je LCD nezobrazí...
Tohle chce vyjádření autora threadu, ale řekl bych, že při 60 FPS by neměl nejmenší důvod snižovat rozlišení. Jestli mu to jeden třeba jen na 20 FPS a chce snížit rozlišení, aby se to zvedlo, nezpůsobila by synchronizace zůstatek na 20 FPS.
s tim prepocitavanim mi cosi kamos rikal ze bud to z nativniho rozliseni prepocitava grafika nebo monitor(nejak flat panel scaling to je jenze to je u nvidie a ja to u ati nenasel)....tak vsync vim co je, jenze kdyz mam v nativnim +- 15 fps tak by mi nizsi rozliseni bodlo a to vsync neomezuje
Máš nainstalované nějaké ty ovladače LCD? Jestli ne, zkus přes spuštěním hry snížit rozlišení Windows.
ten screen co sem poslal je od kamose a ten ma nvidii a ja mam ati a v ovladacich to nemuzu nikde najit
Aha... No, scalingy jsem u ATI taky nikdy nenašel... Můžeš zkusit odinstalovat ty ovladače monitoru, resp. nainstalovat/přeinstalovat nové ovladače grafiky.
To určitě ne, kabel s tím nemá nic společného, ten to jenom přenáší. Ještě mě napadá, co antialiasing a anizotropní filtrování? Používáš?
ovladace ke grafice sem uz nekolikrat menil a ten monitor s orig. ovladacema nebo win. ovladacema taky nic..jen me prijde divny ze si na to nestezuje vic lidi protoze u kamose to dela to samy
Aha, takže asi vypnuté... Přemýšlím, co by to ještě mohlo způsobovat, ale nic mě nenapadá. Zkusím o tom ještě popřemýšlet a pak ti dám vědět, jestli na něco přijdu. Třeba ti do té doby zkusí poradit ještě někdo jiný.
jj dik ale je to fakt divny ze u par her to zvysi fps napr. u bioshocku to fungovalo ale vetsiny her jsem nucen hrat v nativnim rozliseni a tak ubirat na detailech aby se to aspon hybalo..i kdyz za chodu to LCD odpojim a napichu CRT tak ty fps lezou nahoru ale jak tam pichnu to LCD tak je tomu jedno jestli tam mam 1280x1024 nebo 640x480
[QUOTE=congi;59803]ovladace ke grafice sem uz nekolikrat menil a ten monitor s orig. ovladačem nebo win. ovladacema taky nic..jen me prijde divny ze si na to nestezuje vic lidi protoze u kamose to dela to samy[/QUOTE]
Sice trochu mimo, ale to že to dělá tobě i kamarádovi a nikde se to neřeší není zas až tak neobvyklé. Já i mému kamarádovi občas ve hře sama běhá postava. Což u střílečky, obzvláště u on line je dost problém a taky se to nikde neřeší a když jsem to chtěl řešit. Nikdo nedokázal poradit. Třeba v COD2 trochu pomohlo přepnutí na DX7... Ale jak jsem řekl na začátku, to je trochu mimo.
Mám ale podobný problém, nebo tedy spíš se o to zajímám. Chci koupit LCD ale mám strach ohledně rozlišení ve hrách, aby mi to grafika + CPU ve hrách zvládalo u 22palců.....
Sice trochu mimo, ale to že to dělá tobě i kamarádovi a nikde se to neřeší není zas až tak neobvyklé. Já i mému kamarádovi občas ve hře sama běhá postava. Což u střílečky, obzvláště u on line je dost problém a taky se to nikde neřeší a když jsem to chtěl řešit. Nikdo nedokázal poradit. Třeba v COD2 trochu pomohlo přepnutí na DX7... Ale jak jsem řekl na začátku, to je trochu mimo.
Mám ale podobný problém, nebo tedy spíš se o to zajímám. Chci koupit LCD ale mám strach ohledně rozlišení ve hrách, aby mi to grafika + CPU ve hrách zvládalo u 22palců.....
to se mi stalo jen u jedine hry a to je PSI-OPS ale rekl bych ze je to tim ze je to kopie originalky ptze origos jel v poho a ta kopie i na ostatnich kompech nak laguje jestli myslis to ze zmackes sipku dopredu a postavicka jen stoji a pak se z niceho nic rozbehne a zastavi po urcite dobe(ne pri pusteni klavesy)