Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: 2x X1950Pro CF - 3DMark05 a 06

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Sešlo se mi doma pár X1950Pro a jelikož má deska podporuje CF, bylo nutné je testnout. Bohužel nemám žádný herní test, protože nemám naistalovanou žádnou hru a nejsem si jist, zda se dá jen stáhnout jenom test z nějaké hry (jestli ano, napiště, zkusím ještě testnout). Přikládám tedy jen testy z 3DMarku05 a 06.

    Testovací sestava:
    Q6600@3GHz - bez zvýšení napětí
    P35-DS4
    4096MB RAM
    1x Asus 1950Pro
    2x Sapphire 1950Pro
    320GB Seagate
    Samsung 203N
    Seasonic 400W OEM



    Dvojčátqa.?

    Která je nejhezčí.?


    3DMark05

    3DMark05, rozlišení 1920x1200, 0xAA, 0xAF, Single Card

    3DMark05, rozlišení 1920x1200, 0xAA, 0xAF, CrossFire



    3DMark05, rozlišení 1920x1200, 4xAA, 8xAF, Single Card

    3DMark05, rozlišení 1920x1200, 4xAA, 8xAF, CrossFire



    3DMark05, rozlišení 1920x1200, 6xAA, 16xAF, Single Card

    3DMark05, rozlišení 1920x1200, 6xAA, 16xAF, CrossFire

    Je vidět, že se zapnutým AA a AF si CF nějak neumí poradit...

    3DMark06

    3DMark06, rozlišení 1920x1200, 0xAA, 0xAF, Single Card

    3DMark06, rozlišení 1920x1200, 0xAA, 0xAF, CrossFire



    3DMark06, rozlišení 1920x1200, 4xAA, 8xAF, Single Card

    3DMark06, rozlišení 1920x1200, 4xAA, 8xAF, CrossFire

    Je vidět, že se zapnutým AA a AF si CF nějak neumí poradit...

    Dále ještě přidávám souhrnou tabulku, včetně "efektivity" druhé karty v CF.


    Po celou dobu testování byl využíván pouze jeden zdroj a žádný neumřel. I love Seasonic I při maximální vytížení vyfukoval zdroj pouze mírně vlažný vzduch. To absolutně nechápu

    Ještě dodávám foto, jak to vypadalo v casu...omluvte ten bordel.

    Naposledy upraveno uživatelem Withman: 05-11-2007 v 01:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Sqělý Herní test použij zbrusu novej Crysis, ke stažení je v sekci Benchmarky. Ten zdroj celkem chápu, měl si otevřenou case tak hned nabíral studenej vzduch a pže to není žádná shitka tak má velkou účinnost a nehřeje se tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Crysis bohužel CF/SLI v demu nepodporuje. Zkoušel jsem a měl jsem ještě nižší skore, než s jednou kartou. Myslím, že to bylo 12FPS vs. 10FPS (CF).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Možná to ještě chtělo otestovat 3Dmarky v defaultním nastavení, ale jinak hezký test, hlavně ten Seasonic mě dostal. Každopádně si to zaslouží bod
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Možná to ještě chtělo otestovat 3Dmarky v defaultním nastavení, ale jinak hezký test, hlavně ten Seasonic mě dostal. Každopádně si to zaslouží bod
    Díky, zkoušel jsem i letmo jeden test ze začátku. Bylo to 3DMark05, 1280x1024, 0xAA, 0xAF - tamto dalo 9000 vs. cca 15 000 (CF), ale nejsem si tím plně jist.

    Seasonic je uplně boží.



    Jinak jsem si ověřil mé tvrzení, že na dnešní průměrnou sestavu stačí s přehledem 350W Fortron.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jenom drobnost (ikdyz zde mozna docela zasadni...)

    nikde se moc nezminujes (snad vidim dobre) o zaladni desce, a podle fotek a tvojeho podpisu bych rekl ze to byla P35-DS4... a pokud mi ma derava pamet slouzi dobre, tak ma druhy slot ma pouze 4 PCI-E linky, to by mohla byt prave ta brzda pro AA...

    jinak smekam pana klobouka pred tim zdrojem, ten je fakt rulezni
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jenom drobnost (ikdyz zde mozna docela zasadni...)

    nikde se moc nezminujes (snad vidim dobre) o zaladni desce, a podle fotek a tvojeho podpisu bych rekl ze to byla P35-DS4... a pokud mi ma derava pamet slouzi dobre, tak ma druhy slot ma pouze 4 PCI-E linky, to by mohla byt prave ta brzda pro AA...

    jinak smekam pana klobouka pred tim zdrojem, ten je fakt rulezni
    Desku jsem doplnil. Jedná se opravdu o P35-DS4.

    Já si vůbec nejsem jist, ale určitě by to mohlo tímto být.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Jinak ještě jedna drobnost. Snažil jsem se udělat CF s jednou Asuskou a jednou Sapphirkou...nešlo to. A na krabici od Asusky je, že pro CF je potřeba od Asusu 1950Pro ve verzi CF, tak nevím, co je na tom pravdy.

    A další věc:
    S posledními Omegadrivers (Catalyst 7.10) nešlo CF spustit. Naistaloval jsem off. Catalysty 7.10 a nebyl problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Desku jsem doplnil. Jedná se opravdu o P35-DS4.
    Úplně se v deskách nehejbu, ale náhodou neumí přepnout do x8 + x8 ? Pokud jo tak bys to ještě mohl zkusit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ne, to rozhodne neumi. ma jen jeden klasicky plnohodnotny PCI-E 16x a linky pro druhy slot jsou pobrany odkud to slo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Teď jsem koukal do BIOSu a tuhle volbu jsem tam nenašel, takže to asi opravdu nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Na příští týden se pokusím zajistit 2x 2600XT (DDR3 možná i DDR4) a zase bych udělal minitestík...zkusím sehnat i herní testy.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nejde nainstalovat 3dMark05 a 06
    Od ICE_D v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-05-2008, 21:38
  2. Radeony: x1950pro vs 2600xt
    Od b337 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-09-2007, 00:12
  3. Chlazení grafik: Chladič na x1950pro
    Od Klingacikx v sekci Chlazení
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 09:57
  4. 3dmark05,Pcmark05 zamrzne a restart
    Od hekatom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 27-08-2007, 21:40
  5. Radeony: x1950Pro problem
    Od _Jason_ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-04-2007, 14:54