Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: MB alebo CPU ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    36

    Nie som si isty funkcnostou dosky Asus P4p 800 -x , nakolko som na nej skusal
    Celeron D ,ktory proste nenabehohol - vsetko bolo sparvane zapojene a niekolko krat prekontrolvane , viem ,ze by ho tato doska mala podporovat ,je to len orezany P4 , jedna sa o Celeron D 2.53 GHz/256/533 , na tejto MB bol osadeny P4 2,4/1M/533 Costa Rica ,krory behal az do OC , pri Vcore 1,55 V na 3900 Ghz uz pc nenabehlo , a od tejto doby neviem jednoznacne urcit co je vlastne dobre CPU , MB ? -
    chcem sa toho zavit ale nemam to kde poriadne vyskusat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jsi si 100% jisty funkcnosti toho Celeru? Jak vypada deska, kondiky (hlavne v okoli socketu)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Celeron D podporuje deska od biosu 1003. Tam muze byt problem. Pokud samozrejme neni deska nebo procesor spaleny. (procesor by byl zahnedly zespoda, deska vytekle kondiky a podobne).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    A především je spálený procesor cítit. Nemusí být cítit na metry daleko, stačí čichnout k pinům. Smrad spálené elektroniky se nedá zaměnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    36

    No, doska vypada byt v poriadku a CPU nesmrdi , vypada byt ok ale si myslim ze nastal prieraz jadra
    1,55 V bola asi kriticka hodnota inak si to neviem vysvetlit ,hned po nastavnei V core na 1,55 po restarte sa pc seklo - boli vydiet chyby v obraze a uz nenabehlo.................

    A ten Celeron D bol funkcni na 100 %
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    1,55 je navíc jen o 0,15 V oproti referenčnímu napětí, to by mu ublížit nemělo. Ale možné to je, třeba tento konkrétní kus už tolerance neměl. Jenže pořád mě nenapadá, jak to potvrdit. Asi by to chtělo zkusit na jiné desce a nastavit napětí níž, třeba na 1,35V.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Ist do IPS alebo TN?
    Od Childe89 v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-09-2012, 11:30
  2. Pc do 10 tis z LCD bud ICD alebo AMD?
    Od martion v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-06-2008, 20:37
  3. LCD: L226WTQ...SF alebo PF???
    Od e-MP v sekci Monitory
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 21:43
  4. LCD: 4:3 alebo 16:9
    Od Rasto.Tn v sekci Monitory
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 15:20
  5. LCD: 16:9 alebo 4:3
    Od sety83 v sekci Monitory
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 28-01-2007, 17:30