Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Bude stacit FSP 350W?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    3

    Zdravím, mám sestavu

    Gigabyte P35-DS4
    C2D E6600
    2x1GB RAM Geil
    Gigabyte 8600GT 256MB
    2x HDD Seagate Barracuda
    1x DVD-RW LG 4166b
    2-3 větráky
    v budoucnu možná DVB-T karta, dočasně další disk ap.

    bude na tohle dlouhodobě stačit Fortron FSP350-60GLN? Jak jsem počítal tak teoretické maximum na 12V1 je kolem 7-7.5A při limitu 10A, ostatní limity zcela o.k., GLN by měly být kvalitní zdroje, ale pořád váhám jestli je to dostatečná rezerva. Další/žravější grafiku do toho strkat nebudu, základ sestavy by měl vydržet aspoň 4 roky (jde mi spíš o životnost než o ždímání extrémního výkonu). Mám v sestavě toho Fortrona už nějakou dobu půjčeného a utáhne ji, jen při zátěži grafiky Atitoolem lehce klesají otáčky zadního sysfanu z 1200 na 1100RPM, ale v Everestu žádné viditelné poklesy napětí nejsou (pokud se mu dá věřit). Hry hraju spíš sporadicky, takže nonstop 100% zátěž taky nehrozí.

    Co myslíte, je tam dostačující rezerva nebo bude jistější koupit 400W Fortrona?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Ano, tenhle zdroj to utáhne v pohodě. Jestli jej máš, tak se nevyplatí kupovat 400W. Pokud jej nemáš, tak se mrkni jaký je cenový rozdíl mezi 350W a 400W a možná běž do 400W.
    Naposledy upraveno uživatelem Withman: 05-11-2007 v 22:21 Důvod: bez citace :D
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    ja by som ti poradil Fortron 400W GLN dobra ucinnost a este k tomu za supercenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ten zdroj to utiahne ale nebudeš taktovať? Ja by som to tak vydel na 400WFortron už ako bolo spomenuté cenový rozdiel nie je veľký....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No pokud si můžeš ten zdroj co máš půjčený nechat (za dobrou cenu) tak bych silnější nekupoval. Sestavu utáhne v pohode. Jestli kupovat nový, bral bych 400w.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Withman tady tahal Q6600@3GHz a 2x X1950 400W seasonicem, takze bych se nebal k tomuto dat 300W zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    Určitě bude stačit, například moje podpisová sestava:

    //E2180@3,33GHz, Gigabyte P35 DS4, 2GB RAM, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, WD3200AAKS, CFI1009, Seasonic S12 430W, KPcool, Laing DDC+//

    odebírá ze sítě 153W při plné zátěži(z toho jen vodní čerpadlo 18W). Můj soukromý odhad říká, že zde se to bude pohybovat na nějakých 180-200W maximálně, takže slušná rezerva tu stále je.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Souhlasím s ostaními, zdroj bude stačit. Spotřebu bych odhadl taky kolem těch 200 W, s 350W zdrojem se nebudeš muset bát ani přetaktování. Jen v případě, že bys chtěl do PC zasadit podstatně výkonnější grafiku a ještě taktovat, pak by bylo rozumné koupit silnější. Jinak není zapotřebí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    3

    Díky za názory, uvážím to asi nakonec podle té ceny :-)

    Jinak jak jsem se hrabal po webu, na http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php (mimochodem asi jediný kalkulátor, kde výpočty zhruba odpovídaly tomu co jsem očekával) mě zaujala poznámka "Note that regardless of what the PSU label says, the capacity of each individual 12V rail is at least 18-20A, sometimes more but not less." Má to něco společného s tím že např. ve specifikaci Fortronu se dočtu "max load 12V1:10A, 12V2:15A" ale "over-current limit 12V1:20.5A, 12V2:20.5A"? Nevíte přesně, jaký je mezi těma čísly vztah? Tipnul bych si 20.5A jako mezní hranici ochrany proti nárazovému odběru a 10/15A jako hranice kde výrobce garantuje provoz v rámci norem, ale netuším jestli je to opravdu tak (nebo popravdě řečeno, nechce se mi to tak do hloubky studovat, "elektřinu" jsem na škole neměl zrovna v lásce ;-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Nemá tu někdo praktickou zkušenost s provozem Fortronu 350PNF a ne úplně úspornou sestavou? Plánuju známým poskládat PC E2160 (+ overclock v mezích defaultního napětí), P35 deska , 2x1GB DDRII a 2xHDD, a každopádně bych chtěl z jejich současného PC použít tohohle Fortrona. Grafiku bych nejradši vzal 1950PRO , ale přemýšlím, jestli zdroji radši neulehčit o cca. 30W s 8600GT/2600XT.

    Maximální odběr takových komponentů by se podle mých hrubých odhadů měl pohybovat kolem 170-200W podle použité grafiky. Otázka je, jak se při takovým odběru chová 350PNF (nebo obdobný Fortron, GLN už je ale asi jinde) - nepochybuju že to utáhne, jelikož Fortron si parametry necucá z prstu, ale nerad bych, aby mu jel ventilátor pořád naplno a sálal z něj teplý vzduch. Prostě by to mělo pár let takhle vydržet fungovat. Vaše názory jsou vítány, snad mi ušetří rozpojování hezky zorganizovaných kabelů mojeho Seasonicu, kdybych k nim měl dovízt svoje PC a vyzkoušet to naostro
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 15-11-2007 v 06:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Fortrony jsou i tak trošku hlučnější. Dej tam 2600XT a nic neřeš
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jen poznamka: 1950pro vs. 26xt je rozdil jen cca. 15W (link), takze tomu stejne moc neulehcis....

    Btw. jak je ten stavajici Fortron starej, neni uz za svym zenitem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    No, původní plán byl 8600GT nebo to HD2600XT, ale pak sem se trochu zhrozil jak si nová generace low-endu vede ve hře, kvůli které se to PC mimojiné staví - Zaklínači
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    JN, pěkně ubohé, kup X1950pro

    Je to fakt jedno, záleží na tobě, toho zdroje se neboj
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud ten fortron neni nejaky archivni kousek (coz PNF neni), tak se neni ceho bat. ono to pentium nijak zravy neni. kdyz ho das na 2.7GHz 1.25V tak pres 80W nepujde (v beznym plnym zatizeni, v TAT mozna jo) a k tomu HD2600 bez externoho napajeni a jsi max na 150W s celou sestavou
    kdyz pomines fakt ze fortron je vseobecne docela hlucnejsi, tak nejaky velky kraval delat nebude
    rekl bych ze do 200-230W se bude udrzovat docela slusne "tichy" ale osobni zkuseost s nim nemam. kazdopadne ta sestava nebude tak zrava jak se zda. maximalne vymenit vetrak ve zdroji za nexus a pomoct mu s odsavanim teplyho vzduchu nejakym fanem at ten zdroj nezene vsechno pres sebe

    EDIT: zaklinac: jo, ale taky zalezi na rozliseni, detajlech a AA... pochybuju ze to bude hrat na vic nez 1280*1024 a to utahne i na max detajly bez AA a AF. spolubydla to hraje na mobilni X700 - sice musel jit trochu dolu s detajly, ale jede mu to plynule
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 15-11-2007 v 11:30
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Eurocase 350W PSU
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 15:01
  2. Bude stacit 450W zdroj CORSAIR??
    Od georgetm v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 09:54
  3. Upgrade hw. Bude stacit zdroj?
    Od FiXerCz v sekci Zdroje
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 12:35
  4. Bude stacit fortron 400W ???
    Od Obumbrata v sekci Zdroje
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 08-12-2006, 22:09