Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: 64 nebo 32bit?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Zdravím. Už pomalu mám složeno nové PC a chtěl bych zkusit W-Vista Ultimate, ale nevím jakou verzi, jestli radši 32bit nebo 64bit? Někde sem četl že 64bit je bez ovladačů a radši neinstalovat, že sou s ní problémy-máte nějaký zkušenosti? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Pokuď Vistu tak 64-bit
    Pokuď XP tak 32-bit
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 07-11-2007 v 21:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Pokud nepotřebuješ 64 bitů třeba kvůli paměti, radil bych 32 bitů u jakékoliv verze OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Já bych šel do 64-bit, vždyť na ni jedou normálně 32-bitové programy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Já mám XP x64 jako druhej systém, problém tam je s ovladačema na externí záležitosti (to ale nevedu) a taky jsou asi citlivější na HW chyby, pže mi to háže chyby v pamětích ale XP 32 np. Některý nový hry už na novejch grafikách ale dávají větší výkon v x64 systému, takže by to nemusela být špatná volba, pokud např. nemáš externálie Canon a různý USB etc. modemy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Já bych šel do 64-bit, vždyť na ni jedou normálně 32-bitové programy.
    Ale s těmi ovladači je problém. Není nejmenší potíž najít HW s neWHQL ovladači. A takové 64bitová Vista odmítne. 32bitová ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Nettle
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    129

    Ja osobne doma jedu na x64 Vistach a bez problemu no ikdyz par ovladacu neslo ))
    Ale pokud nemas nejake specialni zarizeni sel bych urcite do x64.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Je fakt, že pokud mu pojedou všechny ovladače, pak proč 64 bitů nevzít. Ale na druhou stranu má v současnosti stále riziko, že nečekaně bude potřebovat připojit kus nějakého HW, pro který nemusí být certifikované ovladače. Pokud 64 bitů vyloženě nepotřebuje, přijde mi celkem zbytečné jej používat a riskovat tím právě nekompatibilitu ovladačů ( těžko se pak zprovozňuje zařízení, které není kompatibilní - a instalace systému nanovo je blbé řešení ). Rozdíl ve výkonu oproti 32 bitům je v současnosti stále minimální - povětšinou žádný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Ale s těmi ovladači je problém. Není nejmenší potíž najít HW s neWHQL ovladači. A takové 64bitová Vista odmítne. 32bitová ne.
    To je další taková tupá debilita od MS. V životě sem nepotkal WHQL ovladače a to prosím instaluju dycky od výrobce. Ale že by to nemělo kecy s podepsaným WHQL nepamatuju. Asi zůstanu pěkně u XP, pže kdybych šel na ten jejich novej krám tak se snad ani nespustí zavaděč...ale když něco tak x64...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Já se přikláním zase spíše k Intriho názoru. Zatím bych do klasického PC 64bit OS nedával. Pokud jsi už někdy zkoušel najít ovladače ke svému hardwaru, tak víš, že skoro pokaždé najdeš pouze necertifikované verze...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Sám MS říká, že pokud víte co děláte, tak si pořiďte 64bitovou verzi Vist, ale pokud nevíte, na co jí potřebujete, tak berte 32bit.

    Hlavní problém je s ovladači, tzn. že pokud najdeš ke svému veškerému HW 64bitový ovladač pro Vist a to včetně i webkamer, sw k myším+klávesnicím apod. a máš více než 4GB RAM, tak o Vistách x64 uvažuj. A ještě ti doporučím se obrnět notnou dávkou trpělivosti.

    Známej si kupoval Visty x64 a měl s tím velké potíže (koupil si i nový komp) a bohužel stejnak naistaloval XP, protože mu tam nefungovalo tolik zásadní věci (např. i Nero 7 plná verze, kterou si taky zakoupil) a hlavně nějaký modem od Vodafonu, takže nakonec zklamání.

    A sám jsem mu říkal...no jestli si chceš s počítačem hrát a rvát se s ním o 106, tak si vezmi x64, pokud chceš mít relativní klid, tak ber 32bit.


    Osobně se chystám tu 64bitovou verzi testnout, ale netuším kdy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Teda ty 64bit Visty sou nějaký velký ne? Na dvd zaberou 3,5GB oproti 2,4GB u 32bit verze. To je u té 64bit verze tolik věcí navíc?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Aisicek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    54

    so 64bit verziou to nie je take zle ako sa pise. Pozri si na moju konfiguraciu. Ovladace mam na vsetko. Vratane TV karty a Bluetooth. Pokial nemas starsi HW tak s ovladacmi nemas problem. Co sa tyka vyjkonu tak 32bit aplikacie bezia rovnako rychlo, niektore 64bit aplikacie bezia kusok rychlejsie ale malo kedy je to postrehnutelne. No a stabilita Vista 64 bit je takmer 100%. Mam ich nainstalovane takmer uz 7 mesiacov a este som blue screen nevidel. Ak nieco padlo tak nejaka ta blbo napisana aplikacia.

    P.S.: Nero 7 funguje s Vista 64 bit uplne v pohode :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele haCR
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    149

    CAw lidi kdyz mam 4 gb ram je pro me lepsi xp 32b,vista 32b,nebo vista 64b?
    chci hrat dx 10hry,crossfire ati
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od haCR Zobrazit příspěvek
    CAw lidi kdyz mam 4 gb ram je pro me lepsi xp 32b,vista 32b,nebo vista 64b?
    chci hrat dx 10hry,crossfire ati
    Ked mas 4gb a nemas nejake starsie externe zariadenia, tak vista 64b
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Intel Core i7-860 32bit nebo 64
    Od yoshi86 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-02-2010, 14:30
  2. Windows 7: 32bit nebo 64bit?
    Od chlumec83 v sekci OS Windows
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-08-2009, 07:39
  3. Vista 32bit nebo 64bit.?
    Od pan klobouk v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 14:42
  4. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 00:37
  5. Vista 32bit nebo 64bit?
    Od first.indian v sekci OS Windows
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 19-03-2007, 23:43