Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: PC nejde spustit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    Zdravím!
    Nemůžu rozběhnout PC, nenajede ani BIOS. Jen se chvilku protočí větráčky zdroje a procesoru a nic.
    Všechno jsem odpojil, nechal jen procesor(Celeron 2,4 na desce ABIT BG7), a nic se nezměnilo. Myslíte, že odešla deska? Kondíky vypadaj normální.
    Dík za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jaký máš zdroj? Pokud zapneš kompa, roztočí se ventilátory a hned se samy zastaví, tak je buď zkrat nebo špatný zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zkontroluj jestli mas spravne pripojene napajeni desky .. i pridavne .. pokud je vse zaspojeno spravne zkus jestli jsou vsechnu komponenty do desky spravne zasunute .. tohle muze delat i povysunuta pamet napriklad.. pokud tohleje taky vse ok nezbyva nez zkusit jiny zdroj ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jak pise tgfh, vypada to na vadny zdroj. Mas moznost si pujcit jinej?

    A jak k tomu vlastne doslo? "Znicehonic" nebo si neco "ladil" nebo byla treba u Vas bourka?

    Kazdopadne sem napis, jakej mas zdroj a celou sestavu, at vime, co tim zivis....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    To si syn stavěl ze starších komponent: deska ABIT BG7, Cel 2,4, 512 RAM, GK na desce, zdroj Maxpower 300W, DVD, HDD Seagate 80GB.
    Jak už jsem psal, nechal jsem v desce jen procesor, RAMku. Zapnu, blikne ledka, protočej se větráčky a konec.
    Asi zkusím vyměnit ten zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Na zkousku pred vymenou zdroje: jestli ma ten zdroj dve vetve, zapoj HDD samostatne na jednu vetev a vsechno ostatni na druhou. Jednoho znamyho takhle vytrestal zdroj, kdyz mel na jedny napajeci vetvi napojenej HDD, DVD i FDD, tak to taky jen cvrnklo do fanu a konec....

    A naopak, kdyz si vsechno odpojil, muze byt problem v tom, ze zdroj neni dostatecne zatizenej a taky jen protoci vetraky....

    Je to jen napad na zkousku

    Jinak samozrejme nejakej znackovej by tomu slusel vic....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nedostatečně zatížený zdroj? To se mi nezdá... Zdroj přece musí být schopný pracovat správně, i kdyby měl dodávat jen jediný watt. Ono, PC nemá o moc větší spotřebu v režimu spánku - napájí jen pár málo žravých obvodů ( paměti, pár obvodů na základní desce apod. ). Spotřeba spícího PC je pokud vím pod deseti watty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Nedostatečně zatížený zdroj? To se mi nezdá... Zdroj přece musí být schopný pracovat správně, i kdyby měl dodávat jen jediný watt. Ono, PC nemá o moc větší spotřebu v režimu spánku - napájí jen pár málo žravých obvodů ( paměti, pár obvodů na základní desce apod. ). Spotřeba spícího PC je pokud vím pod deseti watty.
    Jediný W je trochu málo, specifikace ATX přesně určuje minimální zatížení větví, aby zdroj mohl fungovat. Nevím to z hlavy, jen tuším že to je kolem 1 A na 5 V větvi, ostatní nevím, ale celkově to bude kolem 10 W (?).

    Jinak si též myslím že ten zdroj bude KO, případně v kombinaci s deskou. Když slyším Abit - opravdu jsou ty kondíky v pořádku? Třeba nemusí být na první pohled nafouklé, mohly "vytéct" spodem ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hmm, špatně jsem se učil elektroniku na SŠ, špatně...:-) Netuším sice, proč by zdroj potřeboval pro funkčnost minimální zátěž, ale pokud je to ve specifikacích, nejde proti tomu nic říct.

    Jo, to podezření na desku a zdroj sdílím. Nápadně mi to připomíná chování zkratového obvodu s ochranou - spustí, projde trocha štrumu, ale ochrana energii kvůli nestandardním hodnotám okamžitě odpojí. Pokud nepomůže výměna zdroje, bude to nejspíš ta deska ( i když zkratovaného může být v PC cokoliv - deska by však měla vadné komponenty rozpoznat a upozornit patřičným způsobem ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Taky to vidím na zkrat - zkus ze skříně vytáhnout i základní desku a poskládat si PC "na stole". Tím vyloučíš, že je někde zkrat mezi deskou a skříní. Pokud se rozjede tak postupně přidávej komponenty. Pokud ne, bude vadný zdroj - nejlépe si půjči někde jiný.

    Intri: ATX zdroje opravdu potřebují minimální zátěž, tzn. že když ho nastartuješ bez toho, aby jsi k němu něco připojil, tak se prostě nepustí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    ještě přesně tohle dělá (rozběhne a vypne) při špatně nasazeném chladiči na cpu... tak bych to raději taky zkontroloval - tj. sundal, znovu nanesl pastu a nasadil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od s.skull Zobrazit příspěvek
    ještě přesně tohle dělá (rozběhne a vypne) při špatně nasazeném chladiči na cpu... tak bych to raději taky zkontroloval - tj. sundal, znovu nanesl pastu a nasadil...
    Když už seš u toho, hodilo by se i procesor vyndat a znovu nandat můžeš se třeba stát že je špatně v patici...

    Petr S.: teď sem z toho jelen, protože sem taky slyšel že to potřebuje zatížení, ale když normálně nastartuju zdroj spojením zelenýho se zemí tak s tím v pohodě napájím větráky a foukám si v létě do ksichtu. Některý zdroje možná pískají když nejsou zatížený jak mají, některý šmejdy pískají i když je jen tak píchneš do desky. Ale mám tu jedno ECčko (to starší a kvalitnější) a jak sem říkal, na 12V dává šťávu v poho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    5

    zdravim mam ten samy problem a uz jsem prohodil i desku a stale nic prosim poradte
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    No vida! A máme čerstvého vykopávače mrtvol!

    Ale vážně - nebylo by od věci vypsat složení/stáří sestavy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    5

    zdravim jsem na pc uplne levej ale desku mam GYGA BYTE Ga-k8VM800M A ZDROJ 400w
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nejde spustit Win 7
    Od smurf84268 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-11-2013, 21:12
  2. Nejde spustit hra
    Od ycos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-02-2012, 17:42
  3. nejde spustit pc
    Od martin155 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 26-10-2011, 22:52
  4. Pc nejde spustit!
    Od Stogr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-03-2010, 13:43
  5. Nejde spustit WMP 11
    Od marek7 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 25-04-2009, 08:30