Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP LP1965 vs. EIZO S1931

feeler (7)|9.11.2007 11:22
Už dlhú dobu sa chystám kúpiť LCD monitor (len sa akosi neviem prepracovať ku kúpe), ktorý bude slúžiť okrem bežných kancelárskych aplikácií na amatérsku úpravu fotiek a strih videa z formátu DV. Po dlhom štúdiu rôznych recenzií a fór, s prihliadnutím na finančné prostriedky je veľký favorit HP LP1965 (hoci ma trocha mrzí to podsvietenie, no neviem či to bude pri amatérskych úpravách veľký problém).
V poslednej dobe mi však padol do oka EIZO S1931, ktorý má však vyššiu cenu. Nedopátral som sa recenzie tohto typu ani priame porovnanie s HP LP1965. Predpokladám že bude mať lepšie podsvietenie, čo sa farebného podania týka tak neviem. Tieto monitory v kamenných obchodoch nie sú k dispozícii, takže ich fyzicky neviem porovnať.
Má niekto skúsenosti s porovnaním týchto monitorov? Oplatí sa priplatiť za EIZO ? Čo sa týka odozvy, bude táto postačujúca aj pre úpravu videa pri obidvoch typoch monitora?
Intri (3490)|9.11.2007 12:52
Myslím, že to Eizo bude mít hezčí obraz. Eizo je známé svou kvalitou na poli LCD monitorů. Jsou drahé, ale za své peníze nedostaneš šunt.
Withman (1337)|9.11.2007 13:46
Podle mě je to jen o penězích. Pokud se nepletu, tak rozdíl tam bude 3 - 4 tis. Kč.

Eizo bude mít samozřejmě kvalitnější podsvícení. Jinak obraz bude na obouch velmi kvalitní.
Mechanus (10)|14.12.2007 10:02
Mám zkušenosti s obojím a pokusím se shrnout své poznatky a dojmy.
Velmi záleží jak jsi citlivý na kvalitu zobrazení HP je dobré, barevně relativně kvalitní, nicméně to podsvícení je, alespoňzmého pohledu tragické. Při filmech i úpravách fotek by mi dost vadilo. U 1931 tohle padá, velmi příjemné pro oči, kvalitní barvy a navíc mi u Eiza velmi vyhovuje software - různé aplikace a různé nastavení profilů dle aplikace. Zaplatíš víc, ale myslím že se to vyplatí.
Osobně bych bral, vzhledem k tomu co bude účelem, Eizo S1931. L1965 je dle mého spíše kancelářský monitor, s tím, že na něm občas uděláš něco jiného. A máš-li amatérskou DSLR tak pak bych už vůbec neváhal a šel do Eiza. Má to jedinou nevýhodu, jak si zvykneš na vyšší kvalitu, tak už nic jiného než Eizo/NEC chtít nebudeš :-)