Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Vyplatí se měnit zdroj?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    Zdravím
    Před pár dny sem si poskládal počítač a zjišťuju, že je celkem hlučnej.. A jak teď zpětně pročítám více a více informací o zdroji, asi sem se drobet seknul :-(

    Sestava je následující:
    -MB GB P35-DS3L,s 775
    -INTEL Dual Core E2160 BOX 1.80GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 Cache
    -ASUS EN7300GT SILENT/HTD/256MB DDR2, HDTV, PCI-Express (pasivní chlazení)
    -KINGSTON 1GB/800MHz DDR2
    -SEAGATE 250GB/16MB SATA2
    -stará DVD/CDRW combo, brzo přibyde nějaká DVDčková vypalovačka

    a celý sem to osadil Eurocaseovou skříní se zdrojem 450W, kterej s nějvětší pravděpodobností nepatří mezi nejtišší i přesto, že má na sobě napsaných pár pěkných věcí včetně Low Noise:-)... Myslíte, že se vyplatí koupit nějakej 350W, např tento http://www.softcom.cz/produkt/zdroj-...-fsp350-60gln/ ?
    Za cokoliv dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ten zdroj, na který posíláš link je ideál, Fortrony ale taky nepatří k nejtižším, každopádně jsou tižší než EC
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    350W zdroj je zbytečně moc. Bohatě ti bude stačit 300W Seasonic nebo Fortron: od Seasonicu ti kvůli ceně stejně dám 350 W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50298 ( 300W je o 6 stovek dražší, to nemáš pro svou sestavu zapotřebí ), případně kdybys chtěl speciální ticho a nevadila ti vysoká cena: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30760
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Obávam sa že ti hluk nerobý len zdroj ale aj BOXovaný chladič na CPU ten Seasonic čo poradil Intri je podľa mňa v pohode...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Jak říkali již kolegové. Určo stačí Fortron 300W, ale i ten zdroj co jsi vybral je výtečný...GLN verze ke špičce u Fortronu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No nevim, ale do novy sestavy bych uz 300W nedoporucoval.... naopak bych predpokladal, ze se bude uprgadovat treba VGA, mozna pridavat disky a idealni bych videl minimalne 350W.... a pokud Fortron, tak klidne 400W.... 1,2k to spravi a mam jistotu i do budoucna....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    No nevim, ale do novy sestavy bych uz 300W nedoporucoval.... naopak bych predpokladal, ze se bude uprgadovat treba VGA, mozna pridavat disky a idealni bych videl minimalne 350W.... a pokud Fortron, tak klidne 400W.... 1,2k to spravi a mam jistotu i do budoucna....
    Svätá pravda a ak sa nebude uprgatovat tak aspoň zdroj nebude toľko namáhaný
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Svätá pravda a ak sa nebude uprgatovat tak aspoň zdroj nebude toľko namáhaný
    Presne tak, to jsem zapomnel dodat.... zdroj nebude tolik namahany, takze se nebude tolik zahrivat a tim se nebude tolik tocit vetrak.... vzdyt prece JakubR chce zdroj co nejtissi ne?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Presne tak, to jsem zapomnel dodat.... zdroj nebude tolik namahany, takze se nebude tolik zahrivat a tim se nebude tolik tocit vetrak.... vzdyt prece JakubR chce zdroj co nejtissi ne?!
    Ale musí tam pak dát větráky, pže jinak všechen teplej vzduch půjde přes zdroj, ten se nebude chladit a zvýší otáčky; taky se nebude chladit i zbytek a bude tam jak v peci

    Jinak ty EC vážně jsou tichý, jen je třeba dát na sestavu se spotřebou 200W zdroj s "výkonem" 550 W. Když je blíž, je hodně vysoko ke svýmu maximu (a to je hluboko pod specifikací ) a taky se topí jak kráva, mají malou účinnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SpeedFilip
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    215

    Ja by som to videl na poriadny 400W zdroj. Najlepsie seasonic ktory je tichy.
    Zostavu mas inak celkom dobru az na tu kartu. Ak ti ide o ticho skus nejake odhlucnenie skrine
    (myslim nejake nalepovcie na bocnice)
    Ak budes v buducnosti kupovat novu tak ten zdroj sa ti zide.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ja jsu pro ten 350W oem seasonic, fortron je sice taky hodne kvalitni, ale seasonic je tizsi

    jinak BOX chladic pokud ma regulovane otacky je dost OK (idealne jeste CPU masivne podvoltovat)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    přesně, seasonicem nic nezkazíš... když vezmeš (i pro tvoji současnou potřebu naddimenzovaný) Seasonic 400ET, tak máš vystaráno teď i na upgrade...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nutno ale taky nezapomenout, že i skříň od Eurocasu bude asi dost rezonovat... Jestil se ti chce, můžeš vyměnit i tu, i když to bude dalších plus mínus 1500 Kč navíc. Ale to můžeš třeba časem, změnit case se dá kdykoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    Pánové, tak hned v úvodu děkuju :-)
    Pozn. k sestavě: odešla mi základovka na starým počítači(už se nedala koupit, 5let stará), a tak sem hledal celkem levnější řešení náhrady - starej kompl byl XP 1800+, DDR 768MB/333MHz, graf Asus A9550 Gamer Edition 128MB. Jasně, celkem nic moc, pro mý použití (AutoCAD, ArchiCAD, filmy, muzika, net) to ale bohatě stačilo, pomalejší reakce byla snad jen při rendrování v CADech. Za novou sestavu sem dal osmičku, což mi přijde za málo peněz hodně muziky :-)
    Jak tu byla zmíněna rezonance skříně - ano, je tam a pořádná. Zkusím si s tím nějak pohrát.
    Dále sem se chtěl zeptat - je vůbec rozdíl v hlučnosti u 350W a 450W zdroje? Berme v potaz stejnýho výrobce. Pač jestli platí, že aspoň teď ten můj zdroj nebude tolik namáhanej a tím se pomalej točit, nemělo by to být na škodu?
    Jinak dodatečný větráčky asi pořídím, ze skříně jde celkem teplo. Podle SpeedFanu tam jsou tyto teploty:
    -na základovce 52° a 36°, HDD 44°, jádra oboje po 41° a teplota grafárny 72° (!), a to mám počítač zaplej asi 20 minut, hraje Winamp, Spyware Terminátor projíždí počítač a píšu tento příspěvek.
    K BOXovýmu chladiči - je tichoučkej, otáčky si můžu klidně sám regulovat, podle zátěže točí od 700 do 1800 RPM.
    Takže zkusím si ještě pohrát s tou skříní, snad to přinese nějakej užitek. Na jednu stranu se mi nechce dávat litr za novej zdroj, když za ty prachy sou třeba dva dny v Alpách, ale zas mám rád trošku klidu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    K těm teplotám - disk je tak zahřátý normálně nebo jen kvůli tomu, že ho projížděl Spyware Terminator? Jestli je to v zátěži, je to ještě v pohodě, ale v klidu by disk takové teploty dosahovat neměl.

    Ohledně zdroje, pokud má otáčky regulované teplotou, pak jo, silnější zdroj způsobí menší námahu, tím i menší zahřívání a nižší otáčky ventilátoru. S tím samozřejmě menší hluk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-09-2013, 17:07
  2. Vyplatí se 6Gb/s?
    Od Niickll v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 22:23
  3. vyplati se to ??
    Od sapin II v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 17:03
  4. vyplati se
    Od MICT14N v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-11-2006, 22:07
  5. Radeony: Vyplatí se měnit grafiku a desku????
    Od alaif v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-06-2006, 16:25