Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 50

Téma: Nový počítač - 25kkč

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Poprvé v životě se mi podařilo dát dohromady tolik peně, abych se konečně mohl vymaniz věčného low-endu.

    První dotaz: má cenu stavět PC teď? Co dělají ceny komponent kolem vánoc? Slyšel jsem, že na jaře mají přijít GF nové generace...ale když teď všude čtu tu chválu na GF8800, tak jsem opravdu na vážkách...

    Ten počítač budu chtít na práci (web, grafika) a pak hry - hraju rád, ale nejsem hardcore pařan. Hlavně chci, aby tam na plno a bez škubání šly Supreme Commander: Forged Alliance a Crysis (i když tam s 25k budu muset slevit z nějakého toho vyššího antialiasingu).

    Celkový rozpočet je 25000kkč. Rád bych se do toho vešel i s Windows Vista Home Premium OEM (cca 2500kkč)

    Takže, jak to vidím teď sám:
    CPU - Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz - 4600
    Tenhle mi přijde takový nejvyváženější cena/výkon. Quad nechci/nepotřebuju a tohle je jedno z těch slušnějších C2D. A navíc ho mají na CZC označený jako TOP produkt. Ego potřebuje vždycky trochu nakopnout Na chlazení bude muset stačit boxový

    Grafika - Zotac GeForce 8800GT - 6100
    Tady myslím není co řešit, všude se na ní lpějí ódy a navíc je už nataktovaná, což je pro mě jako co se týče takovaní nepříliš sebevědomého člověka určitě plus.

    RAM - 4 GB, nevím jaké - cca 3600
    Ty 4 giga mi nerozmlouvejte, ty se prostě do rozpočtu musí vejít. Řekl jsem si, že o swapování už prostě zakopávat nebudu. Howgh. Poraďte prosím nějaký typ se kterým jsou dobré zkušenosti. Většina desek se zdá že ma 4 RAM sloty,takže by v pohodě měly jít 4 1GB moduly.

    Deska - Gigabyte GA-P35-S3L - Intel P35 - 2400
    V deskách se vůbec, ale fakt vůbec nevyznám. Tady bych hlavně chtěl poradit. Taktovat nechci, vestavěnou grafárnu nepotřebuju, prostě chci spolehlivý základ. LAN už je jak jsem koukal dneska na každé desce.

    Pevný disk - Samsung T66S (HD403LJ) - 400GB - 2100
    Musí stačit. Na filmy moc nejsem a na hry a mp3 to stačí. Alespoň zatím. A pokud by ne, tak přece jenom je hadr snad nejrozšiřitelnější součástí PC.

    DVD - nekupuju, bude stačit to co mám teď

    Čtečka - nějaká - 300

    Case - 1000-1300
    Tady mám několik caseů (eh), které se mi líbí. V této době jsou asi mými favority CA SHARKOON Rebel 9 Economy Edition a Thermaltake VG8000BNS Wing RS101. To že u toho Rebelu je lepší verze s gigantickým větrákem v bočnici mi připomínat nemusíte, mho to vypadá jak pračka, fuj, a navíc je tam kde by byl mám zrovna 30 cm širokou nohu od stolu Dalším co se mi líbí je CoolerMaster Centurion 534 Light Black, ten už je ale trošku dražší. Ze všech nejvíc se mi teda líbí tahle, ta je prostě nádherná, ale bohužel se k nám evidentně nedováží (pokud by jste někdo věděl o nějakém rozumném způsobu jak ji získat, tak sem s ním). Na výběru case pak bude záležet i nutnost dokupovat 1-2 120mm větráčky.

    Zdroj - Xilence SPS-XP500.(12) REV 2 - 500W - 900
    Musí stačit. Co se týče výkonu určitě, to jsem si počítal na nějaké online kalkulačce a to tam vycházela asi 90W rezerva. Lepší (dražší) mi nenuťte, to považuju za zbytečné - posledních několik let jsem jel na no name skříni s non name zdrojem a nikdy se nic nestalo. Reakce lidí co tvrdí že si koupili 600W zdroj jenom za 2000 a že takovou chybu už nikdy neudělají mě celkem dost se*ou.


    To je snad všechno, ramcově to s těma Vistama na těch 25kkč vychází. Prosím o kontrolu tam kde jsem už nějak rozhodnut a o radu tam kde nejsem. Díky.

    +Rep (jestli tu nasbírám těch 15 příspěvků) a věčnou slávu ochotným lidem co mi pomůžou

    CommZ
    Naposledy upraveno uživatelem CommanderZ: 10-11-2007 v 00:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, Supreme Commander je zrovna jedna z velice mála her, která těží z quad-core... Ale že je C2Q zatím zbytečné, na tom se v podstatě shodneme. Zvlášť, pokud máš takto omezené finance.

    Paměti bych doporučil tyto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49801 4 GB ti určitě nikdo rozmlouvat nebude. Jinak pokud jde o procesor, můžeš ušetřit koupí E4500 a přetaktováním, ale to záleží na tobě, jestli se ti do toho chce.

    S grafickou kartou bych ale ještě počkal. Na na jaře, ale už teď v listopadu by mělo AMD předvést a ukázat konkurenci pro nové karty nVidie. Pokud se ukáže, že jsou nové karty AMD konkurenceschopné, začne pořádná cenová bitva o trh.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    CPU - OK
    Grafika - OK (ale budou dostupné nejdříve až tak za 14 dní)
    Paměti - OK 4GB - obyč. A-Data (uplně stačí, jsou kvalitní a dostačují na cokoliv)
    Disk - jsem přízvnivcem Seagatu
    Mechanika - Samsung 203N, 203B - tiché, spolehlivé, kvaliní
    Deska - Gigabyte nebo Asus - osobně mám P35-DS4 (má velké pasivní chlazení a FW), ale cena 4000Kč může být pro někoho neakceptovatelná.
    - může být i např. P35-DS3P apod.
    Zdroj - min. Forton - bude stačit v pohodě 400W, osobně bych doporučil Seasonic, buď levnější OEM 400W nebo S12 430W
    Case - záleží na tobě - osobně mám Yeong Yang 5604 Cetus - za cenu 1100Kč s DPH max. luxus - kvalitní plechy, spousta vychytávek, ale nemusí se líbit designově.
    Chladič na CPU - Scythe Ninja
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    No, většina OK, desku jak říká Withman DS4 od GigaBytu, 4GB RAM - pokud nezámýšlíš min. XP 64-bit tak sniž požadavek na RAM dřív, než se začneš ptát proč ti jedou jen 3 nebo 3,5 GB, no, grafika, rozumná dostupnost až v prosinci (viz. magazín), zdroj asi Seasonic
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    S tím zdrojem 500W od Xilencu to nemyslíš vázně, že ne.??? Jestli chceš Xilence, tak jedinný jeho dobrý zdroj je 420W, měl by se prodávát kolem 900Kč s DPH. Je velmi tichý, stavěli jsme na něm hodně sestav, ale poslední dobou se hodně zhoršil. Tu 500W jsem měl v ruce taky a měla hrozné paramatry, nebyla vůbec tichá a neměla ani 6pin pro grafiku. Když už, tak min. Fortron a 100% ti stačí i 350W, ale bude lepší, když vezmeš 400W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    pokud nezámýšlíš min. XP 64-bit tak sniž požadavek na RAM dřív, než se začneš ptát proč ti jedou jen 3 nebo 3,5 GB
    Psal, že do ceny chce započítat i Vistu Home Premium. Ta by měla být schopná využívat paměť daleko efektivněji, i když nevím z vlastní zkušenosti, nikdy jsem 4 GB paměti neměl, bohužel.

    @Withman: Neměl by 500W zdroj jistější? 1) aspoň bude mít velkou rezervu a nebude tolik hřát ( což u Seasonicu znamená taky ještě nižší hlučnost ) a 2) nebude omezený, kdyby si chtěl koupit někdy nejvyšší třídu grafiky ( nebo dokonce dvě do SLI/CrossFire ). Ale pokud neplánuje takový upgrade, souhlasím, že 400 W z kvalitního zdroje bude stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Ne, jsem si jist, že 400W je až moc. Jsem si 100% jist, že 400W OEM Seasonic by utáhl 2x8800GT a jeho větrák by se točil stále na nízkých otáčkám a nebyl by vůbec slyšet. 500W je zbytečně drahý a pravděpodobně by koupil nějakou 500vku z těch "levnější", která by měla např. nižší účinnost, než ta kvalitnější 400W, což by bylo kontraproduktivní...by měl vyšší spotřebu energie atd.

    //Ohledně Vist nepsal nic o 64bitech, takže nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Rovněž doporučuji vyloučit Xilence a spolehnout se raději na 400W (nebo lepší) Fortron. Cenově to dražší nebude, ale rozhodně budeš moct klidněji spát. O nutnosti kupovat kvalitní zdroj Tě poučovat nebudu, vzhledem k tomu co píšeš ve svém prvním threadu, takže jen hodně štěstí.

    Co se týče té skříně od 3R Systemu - zkus napsat do TNTrade, trvalo by to sice dýl a nevím jakou by Ti daly cenu, ale pokud se vyrábí myslím, že by byli schopný Ti ho sehnat (záleží jak zrovna budou ochotný...).

    Co se týče desky, nehodláš-li taktovat, P35-DS4 mi přijde zbytečně drahá. Pokud na ni máš, tak ji ber - je dobrá, souhlasím, ale myslím si, že by Ti klidně mohla dostačovat i S3L, kterou sis vybral nebo pokdu nemáš nic proti MSI, tak tuhle: http://www.svethardware.cz/recenze-m...avykon/18591-7. Poměr cena/výkon je u ní velmi pěkný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Xilence rozhodne ne! 400W OEM seasonic

    deska: proc S3L? vzdyt stejnou cenu ma DS3L - ma pevne kondiky, ale kdyz uz tak bych 200,- prihodil na DS3. asusku v teto cene bych rozhodne nebral (jak se divam na cenu, tak DS3 na CZC stoji 2 463,-)

    rozhodni se jestli chces 4GB RAM a 64bit OS nebo 2GB RAM a 32bit OS - http://www.svethardware.cz/forum/sho...1071#post61071

    jinak procesor klidne E2160, E2180 nebo E4500 a pretaktovat - box chladic @2.8-3GHz v nezmrsene skrini bez problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    //Ohledně Vist nepsal nic o 64bitech, takže nevím...
    Do takové konfigurace bych už raději hodil tu 64bitovou verzi, ale se 4 GB by si měla obstojně poradit i 32bitová. Nemělo by tam být to omezení max. 3,5 GB pro jeden proces. Ale fakt si nejsem jistý, jen jsem to někde četl. Zkušenosti s tímto budu mít asi až za dlouho...

    Ale vzhledem k tomu, že Microsoft dává za stejnou cenu na výběr mezi 64bitovou a 32bitovou verzí ( navíc s možností libovolné výměny za manipulační poplatek, případně zdarma pro verzi Ultimate ( ta je dodávaná v obou verzích na dvou DVD ) ), takže je klidně možné zkusit nejdříve 32 bitů a když nebude kolega spokojený se správou paměti, nasadit 64 bitů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Nene, i Vista 32bitová bude podporovat jen cca 3,5GB RAM, je to dáno 32bitovým systémem.

    Ohledně toho přechodu z Vista x64 na x86 si seš 100% jistý, pokud ano, tak bych byl velmi potěšen.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Intri: Diky za tu pamet. K te karte - bude to dost dramaticke na to, aby za to stalo cekani ctvrt roku? Ja ted mam AXP 2500+, 512 RAM a GF6200, takze uz docela trpim. Pokud by karty mely jit dolu jen treba o 10-15% tak bych se na to celkem urcite vykaslal a koupil to ted nekdy.

    Whitman: ten seasonic vypada OK (ve zdrojich se nevyznam uz vubec - prijdou mi vsechny stejne), sice je o neco drazsi, ale pokud je opravdu vyrazne lepsi, tak by to melo jit. Pokud jses so jisty, ze 400W staci, tak budiz. SLI karty kupovat nebudu celkem urcite - proste za dalsi 2-3 roky bud zupgraduju to co zupgradovat pujde nobo koupim zase novou masinu. A ten tvuj case se mi nelibi fakt vubec (neber to osobne, ja tyhle lednicky proste nemam rad a navic jsem jeste docela dost konzervativni)

    Smeli: To resi ty 64-bit Visty (sry ze jsem ten pocet bitu nenapsal, bral jsem to s takovou sestavou jako samozrejmost)

    Boboco: K nam se od 3R dovazi evidentne jen par modelu a ty maji vsechny shopy, ty The One ale nemaji nikde. Jestli opravdu je nadeje, ze by to mohli dovezt special pro me, tak tam zavolat zkusim. Jednak tomu ale moc neverim, a za druhe by se to asi projevilo na cene. Ale za tu nadheru bych si klidne i neco priplatil. Bohuzel se mi nepodarilo najit jeji cenu ani nikde ve svete (vsechno co jsem nasel bylo v nejake japonstine nebo korejstine. A ani tam jsem nikde nevidel cenu), abych si mohl alespon zhruba spocitat na kolik by v prepoctu prisla.

    Ta deska MSI vypada moc pekne, proc ale v te recenzi na obrazcich ma heatpipy a na CZC ne?

    EDIT: jeste k te 64 - pokud vim, tak 32 (je uplne jedno co, je to technicka zalezitost, ne zlovule Gatese nebo nejaky komplot na podporu Vist) ma omezeni 2GB na jeden proces a nejakych 3-3,5 na cely OS pri pouziti nejakeho hacku.
    Naposledy upraveno uživatelem CommanderZ: 10-11-2007 v 12:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Myslíš? U XP je to způsobeno tím, že těch půl GB je natvrdo vyhrazeno pro grafickou kartu. Tuším, že jsem někde četl, že Vista se tomuto způsobu práce vyhýbá, že kartě přiřazuje paměť jen v případě, že je tak nastavená.

    Na 100% ne, na 99% jo. Vím, že Ultimate se dodává na dvou DVD, na jednom 32 bitů, na druhém 64 bitů. U nižších edicí se prodává jen jedno DVD podle tvé volby, ale u MS se dá nějak objednat druhé DVD s druhou verzí. Chtělo by to kdyžtak cinknout na českou pobočku MS pro podrobnosti, ale mám dojem, že je tam poplatek 200 Kč nebo kolik. Jinak licenční klíč by k té nové verzi měl být stejný jako k původní. Ale jak říkám, vím jen, že to jde ( resp. ještě před pár měsíci šlo ). Podrobnosti už neznám, nikdy jsem se o to nezajímal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Určitě, u 32bitový Vist je také jenom 3,5GB, měl jsem je před pár dny naistalováno. S tím přiřazováním paměti ke grafice - nejsem si v tom moc jist, četl jsem pár věcí a každej psal něco jiného, takže nevím... Ale je pravda, že u XP mám 3,25GB a ve Vistách jsem měl 3,5GB.

    No s tím přechod, něco jsem našel na netu a vypadá to, že to lze jen u krabicových verzí, tj. u klasického OEMku za necelé 3 tis. Kč to asi nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Ten 400W Seasonic ti bude dostačovat uplně luxusně, i do budoucna...takže do něj. Seasonic je nejlepší značka na zdroje...velmi kvalitní a neskutečně tiché!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nový multimediální počítač do 10 000 Kč.
    Od Foxina v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-04-2014, 11:01
  2. Problémy s PC (HW/SW): nový počítač
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-07-2009, 12:36
  3. Nový počítač.. C2Q, 8800GT
    Od alpimera v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 22-02-2008, 18:20