Malo bodu za ram ve WEI - 4GB, 1066Mhz a jen 5.5
Ahoj mam ramky kingmax mars 1066mhz. Mam 4 po 1Gb. Dualchannel funguje. (Pri loadu to pise interleaved dualchannel). Ve viste mam WEI za ram jen 5.5 bodu. To je docela malo, cekal bych 5.9. Tak jako hulan. Kde je chybka a jak to opravit?
Samozrejme mam 64bitove visty.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vim ze muzu editovat xmlko s tema datama, ale to neni reseni, chci system tak rychlej jak ma byt. No a moc se mi to nelibi, vsechno ostatni (az na HDD, kterej je tedka jen 5.7, protoze neni v RAIDU, ale brzo uz bude taky na 5.9) ma 5.9, jen pamet to kazi.
Samozrejme mam 64bitove visty.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vim ze muzu editovat xmlko s tema datama, ale to neni reseni, chci system tak rychlej jak ma byt. No a moc se mi to nelibi, vsechno ostatni (az na HDD, kterej je tedka jen 5.7, protoze neni v RAIDU, ale brzo uz bude taky na 5.9) ma 5.9, jen pamet to kazi.
Prave jsem prakticky overil. :)
Skoda co sem googloval, tak prave to casovani 1T a 2T by melo mit nejvetsi vliv ):
Po zmene na 5-5-5-18 mam jen 5.6 ... coz je tak akorat chyba mereni
Skoda co sem googloval, tak prave to casovani 1T a 2T by melo mit nejvetsi vliv ):
Po zmene na 5-5-5-18 mam jen 5.6 ... coz je tak akorat chyba mereni
Jo největší vliv to má, ale na P35 je jen jediná možnost, krom toho kdyby jsi měl AMD nebo nVidii chipset tak 1T se 4 moduly taky nerozjedeš
Nespekuluj tady a jdi ty hodnoty, co jsem psal, přenastavit
EDIT: Doufám, že jim dáváš aspoň 2,0 V
Nespekuluj tady a jdi ty hodnoty, co jsem psal, přenastavit
EDIT: Doufám, že jim dáváš aspoň 2,0 V
Myslim, ze 1.8, da se to nejak ve windows overit? Zatim se to i pri 1.8 chova stabilne (tech par minut), takze proc jim zbytecne pritapet? :)
Nevím jestli je dobré koupit si komponentu a o 17% ji undervoltovat, vždyť jede stabilně! :rolleyes:
RAMky jsou určitě stavěné na 2,1V, tak jim dej aspoň 2,0V
Jo a ověřit se to nedá
RAMky jsou určitě stavěné na 2,1V, tak jim dej aspoň 2,0V
Jo a ověřit se to nedá
[quote=Lo;62014]Nevim, v biosu muzu nastavit jen 3 cisla, to ctvrty tam neni ....[/quote]
OK to je jedno. Všil jsem si, že jsi ten post navrchu EDIToval.
5,5 - 5,6 odchylka měření teda není! 5-7-7-24 a 5-5-5-18 něco udělá
Nastav tam 5-5-5-15 a dej jim 2,0V ;)
EDIT: A až jim dáš ty 2 Volty tak jdi na 5-4-4-12
OK to je jedno. Všil jsem si, že jsi ten post navrchu EDIToval.
5,5 - 5,6 odchylka měření teda není! 5-7-7-24 a 5-5-5-18 něco udělá
Nastav tam 5-5-5-15 a dej jim 2,0V ;)
EDIT: A až jim dáš ty 2 Volty tak jdi na 5-4-4-12
Edit: tak koukam, ze tam mam tech cisilek v Biosu 5, posledni je ras to ras, to mam nechat na 15?
BTW taktovat jsem moc nechtel \:
BTW taktovat jsem moc nechtel \:
Divej navrchu máš screen z CPU-Z, jsou tam napsané položky a v závorce zkratky
Napsal jsem ti zkratku a hodnotu, tak si porovnej ty zkratky a ten screen a uvidíš co jak patří
To není taktování, to je jen kalibrace ;)
Jestli taktovat nechceš vůbec tak nechej těch 5-5-5-15
tCL 5
tRCD 5
tRP 5
tRAS 15
Napsal jsem ti zkratku a hodnotu, tak si porovnej ty zkratky a ten screen a uvidíš co jak patří
To není taktování, to je jen kalibrace ;)
Jestli taktovat nechceš vůbec tak nechej těch 5-5-5-15
tCL 5
tRCD 5
tRP 5
tRAS 15