Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Flashnutí biosu z dosu jak na to atd. Asus M2A-VM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    Potřeboval bych pomoci s flaschnutím biosu + nějakou to radu. Takže popis problému. Na výše zmíněnou desku (Asus M2A-VM) jsem flashnul z windowsu nejnovější bios 1503. Po restartu se mi systém(win xp32bit) hodí vždy eror, ktrerý nestíhám číst a provede restart, poto jsem se snažil systém přeinstalovat, ale bez větších výsledků, instalace se zastavila při kopírování souborů po formátu disku zhruba na 88-56%, vždy jiná chyba... Proto bych potřeboval přeflešovat bios zpátky, ale nevím jak, protože jsem to ještě jinak než z winu nezkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/...2A-VM/1501.zip

    M2A-VM BIOS 1501 (Please do read the description before updating BIOS - manuál str. 2-6)
    Do not use EZ-Flash to flash BIOS if your BIOS version is prior to 0701.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 15-11-2007 v 00:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Bolo by dobré keby si tu napísal aj zvyšok zostavy. Prv ako pôjdeš flashovať BIOS skús ak máš 2 pamätové moduly v dual channel, vybrať jednu pamäť aby ti fungoval len single chanel. Mne sa stalo pri doske ASUS, že po flashnuti novšieho BIOSu mi nefungoval dual channel a PC mal problém s nabehnutím. Musel som dať starý BIOS a všetko bolo OK. Pred pár dňami som flashoval na rovnakú dosku najnovší BIOS 1503 a funguje to bez problémov.

    K tomu flashovaniu, eraser to odbil rýchlo a stručne. Ja ti to popíšem obšírnejšie.

    K flashnutiu BIOSu z DOSu potrebuješ buď disketovú mechaniku a bootovateľnú disketu alebo bootovateľný USB klúč. S disketovou mechanikou je to jednoduche. Vložíš disketu, klikneš pravým tlačítkom klikneš na disketu a z menu si vyberieš format a v následnom menu zaškrtneš možnosť "vytvor MS-DOS štartovaciu disketu" (Create an MS-DOS startup disk). Windows ju naformátuje a nakopíruje tam systémové súbory. Potom na túto disketu nakopíruj BIOS, ktorý chceš flashovať a program AWDFLASH, ktorý si ztiahneš tu http://support.asus.com/download/dow...map&mapindex=5 V BIOS si nastvav aby PC bootovalo z diskety a po nabootovaní zadaj príkazar "awdflash.exe xxx.bin" , kde xxx je názov súboru s biosom. Program sa ťa bude pýtať či chceš uložiť aktuálny BIOS, zadaj nie a potom sa ťa spýta, či naozaj chceš flashovať BIOS. Po potvrdení ti flashne BIOS a po reštarte máš na MB nafleshovaný BIOS. Pohodlnejšie riešenie je flashovať cez bootovateľný USB klúč, ktorý si môžeš urobiť podľa návodu na tejto stránke http://www.pcspace.sk/content/view/34/36/ Z tejto stránky si môžeš stiahnuť program HP USB Disk Sotage http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197 a z tadialto potrebné súbory http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=196 . Po vytvorení bootovateľného USB klúča postupuj rovnako ako pri diskete s tým rozdielom, že je potrebné nastaviť bootovanie z USB.

    Ak ti bude niečo nejasné alebo nebudeš vedieť ozvi sa
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    tu verzi jsem spletl je to 1501 a flashoval jsem to na 0901. Jinak kdeska to zkusím flashnout zas zpátky podle návodu od odb, tímto mu děkuji.
    edit: cpu 4600+, paměti a-data 800mhz v dual chanelu(2gb)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    eraser

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    K tomu flashovaniu, eraser to odbil rýchlo a stručne. Ja ti to popíšem obšírnejšie.
    Stačí pozornejšie čítať a pozorovať linky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Stačí pozornejšie čítať a pozorovať linky...
    Máš pravdu ale začiatočníci majú niekedy problém aj so základními vecami. Pri jednom užívateľovi som sa stretol s tým, že návod bral až príliš vážne. Pri flashovaní BIOSu zadával názov súboru z návodu (ktory tam bol uvedeny len ako príklad) a nie názov súboru, ktorý chcel flashovať a musel som mu napísať presne čo ma zapísať. Každý sme raz začínali

    Skúsenejší o takúto radu nepožiada, tak pre takéhoto človeka je podrobnejší manuál vhodnejší, nemá problém s angličtinou, s hľadaním, len sa trochu potrapit. Napísal som mu taký návod aký by som hľadal ja, keby som bol presne v jeho situacii.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    pls, ještě bych potřeboval přímí odkaz na ten program awdflash, ted jedu na takový starý vykopávce a i když jsem si tam instaloval firefox místo ie5 tak ty stránky od asusu nějak nepřekousne a vždy eror
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    eraser

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    Máš pravdu ale začiatočníci majú niekedy problém aj so základními vecami.
    Preto je tam uvedený pohodový postup cez EZ Flash utilitu, takže vôbec netreba šamaniť s nejakým award flashom, disketami a podobnými záležitosťami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    takže bych všem zůčastněným a především uživateli odb chtěl poděkovat za ochutu a tak dále. Nakonec jsem to flashnul tak že jsem si vypálil ten bios s tím prográmkem na cd, protože na tu stejnou disketu se to už nevešlo a další diskety jsem nenašel, a bez broblému jsem to přeflešoval. takže ještě jednou moc díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3

    Milý příteli,mohl bych se dělat velice chytrým a podrobně popsat jak flashnout bios.Zrovna včera jsem to dělal.Pokud víš co děláš je to velice jednoduchá záležitost.Ale já bych spíš chtěl říct,že se mi zdá divný že se na to ptá uživatel diskuzního fóra stránky na které je to velice podrobně popsané.
    Naposledy upraveno uživatelem pedea: 23-01-2008 v 09:36 Důvod: doplnění slova
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    Milý příteli rád vidím že alespoň v něčem tvůj post za něco stojí, je to první věta.......
    Mimochodem nevím, když jsi tak chytrý, proč odpovídáš na zjevně uzavřené téma staré dva měsíce....
    Ale abych odpověděl na tvůj hlod, nováček si je rád jistý co dělá, než to udělá. Než příště něco napíšeš tak prosím zvaž to jestli nepíšeš kraviny
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Radeony: Radeon HD6850 - Problém po flashnutí biosu pomocí RBE - BSOD
    Od frantakubat v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-06-2012, 16:50
  2. Radeony: Flashnutí biosu MSI5850 pod Win7
    Od rambleon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 21:02
  3. Asus p5n-e SLI flashnutí biosu
    Od RedDwarf_CZ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-12-2008, 19:46
  4. Flashnutí Asus CROSSHAIR
    Od VGR_AMP v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-07-2008, 21:11
  5. jak do biosu u ntbk Asus?
    Od Janyk1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-03-2008, 17:49