Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 23 z 23

Téma: jak zmenit rozliseni na monitoru????

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    no, bohuzel to nejde...je tam konstantně nastavený 640x480, ale dal sem pryc ty ovladace tak uz je to ok.
    moc diky za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hmm, tohle asi záleží na úrovni nejzákladnějších ovladačů grafické karty, jestli dovolí ve svém defaultním režimu zvolit rozlišení. Pokud to tvoje karta neumí, pak ti nejspíš proto nešlo to rozlišení zvolit. Ale hlavně, že už je pořešeno.

    Není vůbec zač, bez dotazů a odpovědí by tady byla nuda.;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od Bili Zobrazit příspěvek
    ahoj,
    potreboval bych poradit. k pocitaci jsem mel pripojeny monitor LCD 21", a nastaveno rozliseni jemu adekvatni. ten monitor nekdo potreboval, tak jsem mu ho dal a vzal si klasicke 14" CRT, ale to mi bohuzel nespolupracuje s rozlisenim (zcela logicky), ktere sem mel nastaveno pro to 21" LCD.
    otazka je, jak zmenit rozliseni zpet, abych mohl normalne pracovat...postupy jako pravy talcitko, vlastnosti, rozliseni...nefunguji, protoze na tom monitoru v tu chvili neni temer nic videt, jen hodne rozmazana plocha.
    diky moc...


    kombinace klaves WIN+R...
    regedit
    ENTER

    a v registru jit na HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Video/ a podivat se do jednotlivych "slozek" (spravne klicu) ve slozenych zavorkach. Je treba je zase rozkliknout a mate klice nejspis 0000,0001,video. V nich hledejte hodnoty DefaultSettings.XResolution, DefaultSettings.YResolution,DefaultSettings.VRefre sh, hledejte stavajici nastaveni (u mne napr. 1680,1050,60) a pokud si je zmenite na (800,600,60),tak po restartu pc najede v rozliseni 800x600 na 60Hz...
    ODZKOUSENO.
    Naposledy upraveno uživatelem slowak1982: 16-11-2007 v 13:25 Důvod: chyby v textu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Úprava registru půjde bez možnosti vidět, co se na obrazovce děje, dost těžko.;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Úprava registru půjde bez možnosti vidět, co se na obrazovce děje, dost těžko.;-)
    ja jsem predpokladal, ze ma k dispozici to LCD, ale ve stavu nouze to pujde taky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, to rozhodně, jen mě osobně přijde snažší odinstalovat a nainstalovat drivery, než se hrabat v registrech. Přece jenom jsou registry celkem citlivá součást systému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    23

    pro me je teda nejsnazsi zmenit rozliseni poslepu ... nez restartovat do nouzaku a doufat ze se zmena ulozi, nebo hrabat se zbytecne v ovladacich nebo v registrech
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Jo, to rozhodně, jen mě osobně přijde snažší odinstalovat a nainstalovat drivery, než se hrabat v registrech. Přece jenom jsou registry celkem citlivá součást systému.
    citlive to je, souhlasim, ale tohle je jednoducha zmena, tam snad nelze nic spatneho vyvest.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. LCD: Jake rozliseni monitoru pouzivate?
    Od cuaron v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-08-2012, 17:54
  2. Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?
    Od Tremor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-03-2012, 19:26
  3. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-08-2010, 19:52
  4. Nejde změnit obnovovací frekvence monitoru.
    Od bajticzek v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 01:41
  5. GeForce: GeForce GO 6600 - rozliseni externiho monitoru pres VGA
    Od hkohorta v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-03-2007, 09:04