Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: jak zmenit rozliseni na monitoru????

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    ahoj,
    potreboval bych poradit. k pocitaci jsem mel pripojeny monitor LCD 21", a nastaveno rozliseni jemu adekvatni. ten monitor nekdo potreboval, tak jsem mu ho dal a vzal si klasicke 14" CRT, ale to mi bohuzel nespolupracuje s rozlisenim (zcela logicky), ktere sem mel nastaveno pro to 21" LCD.
    otazka je, jak zmenit rozliseni zpet, abych mohl normalne pracovat...postupy jako pravy talcitko, vlastnosti, rozliseni...nefunguji, protoze na tom monitoru v tu chvili neni temer nic videt, jen hodne rozmazana plocha.
    diky moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nabootuj do nouzového režimu a tam to změň.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Restartuj to v nouzovyho rezimu, ten by ti mel nabehnout 800x600 a to uz by tvy 14" CRT melo zvladnout....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Do nouzoveho rezimu se mimochodem dostanes tak ze pri startu pc budes mackat klavesu f8 vyskoci na tbe tabulka kde vyberes nouzovy rezim Kdyby nahodou ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    no popravde, to sem zkousel, ale nevim jak se tam dostat. pri bootu mam akorat na vyber F2, cimz se dostanu do boisu a F12, cimz se dostanu do boot menu a tam se mi zobrazi nabidka setup - cimz se dostanu do biosu, pak normal, hard disk, dvd mechanika, a pak neco s IDE...tak fakt nevim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    koukam ze Pas!k byl rychlejsi...diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    :-) Jednou si dovolím dát nekompletní popis a zjistím, že zrovna byl zapotřebí...:-) To je v háji.:-)

    Jinak nevěřím, že to nepomůže, ale kdyby se to na tebe náhodou vykašlalo, budeš pak potřebovat jinou grafickou kartu ( klidně nějakou starou do PCI slotu ), kterou bys dočasně nahradil tu původní. S tou už by si žádný systém netroufl vzdorovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    to intri...
    no jo, zakon schvalnosti, i tak cenim Tvoji ochotu poradit
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Dalsi reseni je monitor nebo lcd ktere si poradi s rozlisenim ktere je tam nastavene
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Který ovšem půjde sehnat hůř, než grafická karta.;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zalezi kde to pc je pokud je nekde v kancelari mezi dalsimi 5 pc je to lepsi reseni nez rozebirat pc Mozna nerikam ze to tak musi udelat zalezi na okolnostech
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    :-) Hh, myslím, že tohle téma je už stejně vyřešené, aby selhal nouzový režim v řešení takového problému, to by bylo už akorát na formát a reinstal systému.:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    hm, tak je tu jeste problem, do nouzoveho rezimu sem se dostal, monitor mi zobrazil rozliseni na 640x480, kdyz sem to zrestartoval a najel do windowsu normalne, opet sem mel rozliseni jako predtim, takze s tim neslo pracovat-...delam neco blbe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Musíš provést v rozlišení změnu, aby se uložila. Takže v tom nouzovém režimu ( jen doufám, že ti to systém dovolí ) změnit rozlišení třeba z 640x480 na 800x600 ( nebo naopak, to je fuk ). Až pak se teprve změna nastavení uloží do systému.

    Kdyby ti změnu rozlišení systém náhodou nedovolil, pak mě napadá zásah do registru, nebo snadněji - odinstalování ovladačů grafárny. Pak to restartni a znovu si je nainstaluj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Bili Zobrazit příspěvek
    hm, tak je tu jeste problem, do nouzoveho rezimu sem se dostal, monitor mi zobrazil rozliseni na 640x480, kdyz sem to zrestartoval a najel do windowsu normalne, opet sem mel rozliseni jako predtim, takze s tim neslo pracovat-...delam neco blbe?

    V nouzaku klikni na plose pravym vlastnosti/upresnit/a potahni tim soupatkem na 800/600 treba .. aspon doufam z eto tak jde v nouzaku myslim ze by melo ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Jake rozliseni monitoru pouzivate?
    Od cuaron v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-08-2012, 17:54
  2. Jak změnit frekvenci monitoru mimo rosah?
    Od Tremor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-03-2012, 19:26
  3. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-08-2010, 19:52
  4. Nejde změnit obnovovací frekvence monitoru.
    Od bajticzek v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 01:41
  5. GeForce: GeForce GO 6600 - rozliseni externiho monitoru pres VGA
    Od hkohorta v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-03-2007, 09:04