Gigabyte P35-DS3L OC ?
Dobrý den,
Jak si myslite ze bych mohl nejvice pretaktovat procesor Intel C2D E6750 2,66GHz s touhle deskou(Gigabyte P35-DS3L) zdroj mam seasonic 500W a chladic Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Jak si myslite ze bych mohl nejvice pretaktovat procesor Intel C2D E6750 2,66GHz s touhle deskou(Gigabyte P35-DS3L) zdroj mam seasonic 500W a chladic Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Myslet si muzeme vselicos, ale dokud nema clovek danej kus kremiku v ruce (jako CPU), tak si nemuze dovolit ani presne odhadnout kam pujde pretaktovat. Kazdej je totiz trosku odlisnej. Co muzu z vlastni zkusenosti rict, tak C2D se daji obecne velmi dobre taktovat a pro E6750 je pracovni frekvence 3Ghz bez potizi zvladnutelna. Dostat by jsi se ale mohl i na > 3.5Ghz (zalezi na chlazeni, pametech, vlastnostech cpu, atd. - tech faktoru je tam spousta).
Ja mam Gigabyte P35C-DS3R a E6750, taktovat jsem zatim nejak extra nezkousel, protoze neni cas. Da se rict, ze jsem zatim jen v BIOSu nastavil frekvenci na 3Ghz a snizil napeti procesoru z 1.3 na 1.2V a vse je stabilni, dokonce i BOX chladic se vicemene flaka, protoze teplota pri zatizeni Intel TAT nesla pres 58°C (v Idle se pohybuje kolem 28-30°C).
Ja mam Gigabyte P35C-DS3R a E6750, taktovat jsem zatim nejak extra nezkousel, protoze neni cas. Da se rict, ze jsem zatim jen v BIOSu nastavil frekvenci na 3Ghz a snizil napeti procesoru z 1.3 na 1.2V a vse je stabilni, dokonce i BOX chladic se vicemene flaka, protoze teplota pri zatizeni Intel TAT nesla pres 58°C (v Idle se pohybuje kolem 28-30°C).
[QUOTE=skatyy;63519]Dobrý den,
Jak si myslite ze bych mohl nejvice pretaktovat procesor Intel C2D E6750 2,66GHz s touhle deskou(Gigabyte P35-DS3L) zdroj mam seasonic 500W a chladic Arctic Cooling Freezer 7 Pro[/QUOTE]
No tuhle desku si zrovna kupuju. Popis na CZC:
"Výsadou desky s označením GA-P35-DS3L je použití pouze kondenzátorů s polymerovým organickým dielektrikem (solid capacitor), které s sebou přináší vyšší spolehlivost a bezpečnost."
Vyrobce ve specifikacich:
"Unique Features Ultra Durable Motherboard; Over-clocking Enhanced"
Takze asi tak :-) Byla mi i tady doporucena, takze bych se OC nebal.
Jak si myslite ze bych mohl nejvice pretaktovat procesor Intel C2D E6750 2,66GHz s touhle deskou(Gigabyte P35-DS3L) zdroj mam seasonic 500W a chladic Arctic Cooling Freezer 7 Pro[/QUOTE]
No tuhle desku si zrovna kupuju. Popis na CZC:
"Výsadou desky s označením GA-P35-DS3L je použití pouze kondenzátorů s polymerovým organickým dielektrikem (solid capacitor), které s sebou přináší vyšší spolehlivost a bezpečnost."
Vyrobce ve specifikacich:
"Unique Features Ultra Durable Motherboard; Over-clocking Enhanced"
Takze asi tak :-) Byla mi i tady doporucena, takze bych se OC nebal.
hodne casta otazka predtim nez nekdo zacne taktovat, ale neda se na ni odpovedet. pravdepodobne pujde nad 3.5GHz ale jisty neni nic, mozna ze budes rad za 3GHz a mozna taky pujde pres 4
proste to skus, nema cenu o tom debatovat
desku a zdroj mas dobrou, ale jak pise tequilla tech promenych tam je HODNE takze dokud nevlitnes do biosu a nezacnes zkouset muzem rict leda ze by to melo jit
proste to skus, nema cenu o tom debatovat
desku a zdroj mas dobrou, ale jak pise tequilla tech promenych tam je HODNE takze dokud nevlitnes do biosu a nezacnes zkouset muzem rict leda ze by to melo jit
Protože se taktování liší kus od kusu, můžeš využít i tvé zákonné právo koupit zboží v internetovém obchodě a pak jej bez udání důvodu do 14 dnů vrátit, když nebudeš spokojený s přetaktováním, a v jiném obchodě si koupit stejný model. Ale nutno říct, že tohle hodně nedoporučuji, protože to není vůči tomu obchodu ani trochu morální. Nicméně z právního hlediska tento postup není nijak závadný.
pozor na to... spousta obchodů má v obchodních podmínkách uvedeno, že obal nesmí být nenávratně poškozen apod. no a v případě procesorů je obal takový, že jak to jednou rozděláš, už to prostě je poznat - a uznejme - jak by se nám líbilo, kdyby nám z e-shopů posílali zboží sice v pořádku, ale v roztržených obalech... Prostě zrovna u procesorů je to problém(např. u většiny pamětí nee...)
No já jsem teď taktoval na GIGABYTE P35 DS3.
C2D E6550 2,33 @ 3,456GHz ale jedu stabilne na 3,36GHz.
FSB 495 deska brala, 500 už ne - otázkou je, jestli to byla mez procesoru, či desky.
Každopádně si myslím, že za tu cenu je ta deska super.
FSB 495 deska brala, 500 už ne - otázkou je, jestli to byla mez procesoru, či desky.
Každopádně si myslím, že za tu cenu je ta deska super.
[QUOTE=mastermind;81609]No já jsem teď taktoval na GIGABYTE P35 DS3.
Každopádně si myslím, že za tu cenu je ta deska super.[/QUOTE]
Podle většiny recenzí P35 Gigabyte (od DS3L až po DS4) je strop kolem 480-500fsb, takže na 99procent je to strop desky. E6550 neni na taktování moc vhodnej kvuli nízkýmu násobiči. E4500 nebo E6750 jsou o moc lepčí. (nemluvě o E8400, ten je dnes jasná volba)
Deska je to super, ale do těch 480-490fsb. Na extrémní hodnoty fsb (560+) je potřeba koupit DFI (cca 3500,-)
Každopádně si myslím, že za tu cenu je ta deska super.[/QUOTE]
Podle většiny recenzí P35 Gigabyte (od DS3L až po DS4) je strop kolem 480-500fsb, takže na 99procent je to strop desky. E6550 neni na taktování moc vhodnej kvuli nízkýmu násobiči. E4500 nebo E6750 jsou o moc lepčí. (nemluvě o E8400, ten je dnes jasná volba)
Deska je to super, ale do těch 480-490fsb. Na extrémní hodnoty fsb (560+) je potřeba koupit DFI (cca 3500,-)
u FSB kolem 500 uz mozna deska dycha z posledniho mozna kvuli chladici NB - precejen se to mostrum DS4, DQ6 nebo treba circu-pipe nemuze rovnat a chipset uz po takovem OC slusne topi. jak budu mit poradne casu a trochu penez tak se chystam sehnat nejaky poradny chladic s HP na NB a znova prohnat E6300 - minule jsem skoncil kolem 515MHz, screenshot mam jeste s 525 ale to uz nebylo stabilni. jsu zvedave jestli s tim ten lepsi chladic chipsetu pohne
[QUOTE=s.skull;63569]pozor na to... spousta obchodů má v obchodních podmínkách uvedeno, že obal nesmí být nenávratně poškozen apod. no a v případě procesorů je obal takový, že jak to jednou rozděláš, už to prostě je poznat - a uznejme - jak by se nám líbilo, kdyby nám z e-shopů posílali zboží sice v pořádku, ale v roztržených obalech... Prostě zrovna u procesorů je to problém(např. u většiny pamětí nee...)[/QUOTE]
to, ze tam maj napsany, ze zbozi nesmi mit poruseny obal, ze nesmi byt pouzito, apod., odporuje zakonu a tudiz se na to nemusis ohlizet
akorat pak pri vraceni zbozi je obchodnik opravnen strhnout si naklady na uvedeni veci po puvodniho stavu, ktere ale musi umet opodstatnit
samozrejme existuji i vyjimky ze zakona, na ktere se toto nevztahuje:
nosice podlehajici autorskemu zakonu - proste hru, hudebni cd, film, programy nemuzes roztrhnout z toho obalu a pak vratit, protoze sis uz mohl udelat kopii, pustit si ten film, apod
pak se to nevtahuje taky treba na potraviny ;-)
dam priklad z vlastni zkusenosti: koupil jsem si notebook z predinstalovanejma vistama, jakmile notebook zapnes, tak se visty doinstalujou, ale notebook strasne hlucel, tak jsem ho sel prave v te 14denni lhute vratit. protoze ale visty nebyly v puvodnim stavu (v tom predinstalovanem), tak mi bylo receno, ze vratit notebook muzu, ale ze mi strhnou z vracene castky asi 2000, proste na uvedeni veci do puvodniho stavu
nastesti to nestihli provest do 30ti dnu, tudiz nestihli reklamacni lhutu (ta tu plati taky) a pak mi byli nuceni vratit celou castku, bez zadnych poplatku :-)
to, ze tam maj napsany, ze zbozi nesmi mit poruseny obal, ze nesmi byt pouzito, apod., odporuje zakonu a tudiz se na to nemusis ohlizet
akorat pak pri vraceni zbozi je obchodnik opravnen strhnout si naklady na uvedeni veci po puvodniho stavu, ktere ale musi umet opodstatnit
samozrejme existuji i vyjimky ze zakona, na ktere se toto nevztahuje:
nosice podlehajici autorskemu zakonu - proste hru, hudebni cd, film, programy nemuzes roztrhnout z toho obalu a pak vratit, protoze sis uz mohl udelat kopii, pustit si ten film, apod
pak se to nevtahuje taky treba na potraviny ;-)
dam priklad z vlastni zkusenosti: koupil jsem si notebook z predinstalovanejma vistama, jakmile notebook zapnes, tak se visty doinstalujou, ale notebook strasne hlucel, tak jsem ho sel prave v te 14denni lhute vratit. protoze ale visty nebyly v puvodnim stavu (v tom predinstalovanem), tak mi bylo receno, ze vratit notebook muzu, ale ze mi strhnou z vracene castky asi 2000, proste na uvedeni veci do puvodniho stavu
nastesti to nestihli provest do 30ti dnu, tudiz nestihli reklamacni lhutu (ta tu plati taky) a pak mi byli nuceni vratit celou castku, bez zadnych poplatku :-)