Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: 4jádro nebo 2jádro na hry

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    49

    Začátkem r. 2008 si budu kupovat nový PC, ještě čekám na příchod penrynů. Tak by mě zajímalo, zda se vyplatí pořídit si 4jádro na hry (tedy do budoucna), PC bych chtěl mít aspoň tak 4-5 let. Zatím ale hry 4jádra nepodporují, ale to se může časem změnit. Až vyjde Crysis 2, možná bude chtít čtyřjádro:-D Co si o tom myslíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od suder Zobrazit příspěvek
    Začátkem r. 2008 si budu kupovat nový PC, ještě čekám na příchod penrynů. Tak by mě zajímalo, zda se vyplatí pořídit si 4jádro na hry (tedy do budoucna), PC bych chtěl mít aspoň tak 4-5 let. Zatím ale hry 4jádra nepodporují, ale to se může časem změnit. Až vyjde Crysis 2, možná bude chtít čtyřjádro:-D Co si o tom myslíte?
    Muj nazor ze zatim se to nevyplati .. a mit pc na hry 5 let je utopie .. uz za dva roky si na tom nic noveho moc nezahrajes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    4-5 let je fakt hodně, před 5 lety jsem si kupoval za 30000Kč 1800+/256MB/GF4 MX

    Dvoujádro bude stačit, ale momentálně to nemá cenu řešit, protože do ledna času dost
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    po prvnich trech slovech je zbytecne cist si cely tvuj prispevek. zacatek roku 2008 je hodne daleko a dej v IT utika milovymi kroky, takez cokoli dal nez za 14 dni nema cenu planovat. treba do te doby vyjsou hry podporujici 4jadra a 4jadra slevni na smesnou cenu.... a treba taky ne... toto bych resil az na konci prosince/zacatku pristiho roku
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Já už bych pomalu i po tom 4core pokukoval. Údajně jdou až ke 4 GHz, kde je taky dost velká frekvence FSB a navíc to má 12 MB L2 (zrůdnost, ale výkon je vyšší). Kdo ví, je dost možný, že oficiálně přijde i FSB 1,6 GHz (Xeony už to mají). Takže tady by nemusela být moc velká brzda a herdek, budeš si moct zahrát Supreme Commandera !
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Osobně bych si bral čtyřjádro jen v případě, že bych měl nadbytek peněz. A protože se mi tohle ještě v životě nestalo, bral bych dual-core.:-)

    Jinak představa, že budeš PC 4 nebo 5 let, je hodně naivní. Za 2 roky to bude šunt, na kterém sotva spustíš Windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Osobně bych si bral čtyřjádro jen v případě, že bych měl nadbytek peněz. A protože se mi tohle ještě v životě nestalo, bral bych dual-core.:-)

    Jinak představa, že budeš PC 4 nebo 5 let, je hodně naivní. Za 2 roky to bude šunt, na kterém sotva spustíš Windows.
    Penryny podle všeho budou za lidové ceny, takže na to, abych si koupil 4jádro, nemusím být milionář, ne všechny budou stát přes 20 000 Kč. Máš pravdu, že za 2 roky to bude šunt, ale stačí inovovat grafiku a možná procesor a zas to tak hrozné nebude a to nemluvím o taktování. Navíc plánuju SLI nebo CrossFire, takže po grafické stránce vydrží déle. Stačí, když na tom pojede Crysis na střední detaily.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    On to intri myslel jinak .. myslel to tak ze ve chvili kdy 4jadro bude stat nejakej peniz dvoujadro bude logicky lacinejsi .. takze ta uspora tam bude vzdyky .. a vzhledem k tomu ze vyuziti dnes = temer nula .. proc utracet? A co se tyce toho tveho planu myslim ze jsi dost velky optimista Jedna velka pravda rika ze optimista je clovek s nedostatkem informaci ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od suder Zobrazit příspěvek
    Penryny podle všeho budou za lidové ceny, takže na to, abych si koupil 4jádro, nemusím být milionář, ne všechny budou stát přes 20 000 Kč. Máš pravdu, že za 2 roky to bude šunt, ale stačí inovovat grafiku a možná procesor a zas to tak hrozné nebude a to nemluvím o taktování. Navíc plánuju SLI nebo CrossFire, takže po grafické stránce vydrží déle. Stačí, když na tom pojede Crysis na střední detaily.
    :-) Teď přemýšlím, jestli chceš to PC na 5 let nebo na Crysis...Jestli chceš využít Crossfire nebo SLI, pak to má smysl jen s nejvýkonnějšími grafikami ( a možná k tomu vzhledem k ceně i s 8800GT nebo HD 3870 ). A když je použiješ, pojede ti Crysis i na maximální detaily a výkonem opravdu nějakou dobu vydržíš. Za dva roky s takovým PC pořád ještě obstojíš u mnoha her, ale pak se objeví třeba pokračování Crysisu, na který zase nebude stačit a ty si budeš chtít Crysis 2 zahrát. Tak si zase koupíš nové PC, protože za dva roky uvedou nové čipsety a nové patice pro čtyř- a vícejádrové procesory atd. Prostě takto do budoucnosti se dalo myslet před 20 lety, ne teď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    jeste doplnim - 4jadro je temer vzdy lepsi nez dvoujadro, ale je potreba umet ho vyuzit.

    a proto rozhodovani 2x4 jadra je o tom, do jake miry dokazes ty 4 jadra vyuzit a zda se ti vzhledem k vyuzitelnosti vyplati si priplatit

    //ted me tak napada: kdyby se dalo nejak pri programovani pocitat s L2 a neridil ji jen sam procesor, dalo by se v takovym 4jadru rozbehat Windows 95 s L2 misto RAM a s RAM misto HDD. to by byl svizne system
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, souhlasím s mechem13, je potřeba jej umět využít. Díky čemuž si říkám, že pokud nevíš, jestli 4 nebo 2 jádra, pak raději ta dvě - asi bys nevěděl, jak quad-core využít.

    @mech13: Např. v C si můžeš proměnnou nastavit jako register, tzn., že se neuloží do operační paměti ( ani do stacku, ani do heapu ), ale někam do brutálně rychlé paměti procesoru ( myslím, že se jí říká přímo registr, ale nevím, jestli to je L1, L2 nebo nějaká úplně jiná paměť ). Tím si můžeš zajistit extrémně rychlý přístup k dané proměnné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    [OT]nj, jenze to by se nedalo pouzit jako RAM. do L2 by bylo potreba narvat cely program, ne jen promenou a taky k ni podle toho pristupovat. mel sem na mysli kompletni posunuti hierarchie pameti o jeden stupen. ale to byla jenom takova blbost co me napadla jak PB zminil tu 12MB cache. proste uz vyrovnavaci pamet v procesoru je vetsi pred 10 lety byvala RAM (pro hnidopichy spis 13-14 let)[/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    [OT] Já tím chtěl říct, že když se v programovacím jazyku dá přinutit proměnnou, aby se uložila do registru, mohl by teoreticky kompilátor uložit do registru celý programovaný kód. Ale stačí s OT, kdyžtak to probereme na skládce nebo v nějakém threadu o programování.;-) [/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Jo, souhlasím s mechem13, je potřeba jej umět využít. Díky čemuž si říkám, že pokud nevíš, jestli 4 nebo 2 jádra, pak raději ta dvě - asi bys nevěděl, jak quad-core využít.
    2jádro bude asi fakt lepší, optimál. varianta je podle mě 2jádr. penryn + 2x 8800gti v SLI. Crysis 2 bude prý za 2 roky, tak to bych na tom ještě mohl zahrát:-D Ale na games.tiscali.cz psali, že s 2 GB RAM na Win Vista se to nějak sekalo, takže by možná bylo dobré raději 4 GB RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Pokud chceš aby ti to doslova nějakou dobu vydrželo tak určitě.

    2GB na Vistě při Crysisu není zrovna moc
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: 4jadro - rozne teploty pri 100%
    Od yxus v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 22:29
  2. Jak poznám, zda-li mám SATA , nebo SATAII, nebo eSATA, jestli mám "I" , nebo "L"
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 17:38
  3. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 01:37
  4. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 16-02-2008, 02:15