Zvysenie vykonu grafickej karty a procesoru
Zdravim chcel by som sa opytat ako pretaktovat procesor a ako zvysit vykon alebo pretaktovat graficku kartu?Najprv ten procesor... Mam AMD ATHLON XP 2200+ V biose som zmenil taktovaciu frekvenciu na 166 cize teraz mi pise 2800+ (2090mhz) treba nejak specialne nastavit aj napatie? {Mam vsade nastavene Auto) A pokial mozem az menit taktovaciu frekvenciu? Dalej graficka karta. Mam staru GeForce FX 5900 a uz mi takmer na nic nestaci a chcel by som aspon trochu zvysit jej vykon, lenze to uz naozaj netusim ako. Da sa to vobec na tejto grafickej karte a ak ano ako? Prezeral som rozne fóra ale tuto grafiku uz asi fakt nikto nema :-/ (Na novu nemam prachy:) Dlsie parametre mojho compu su 512 MB Ram, doska VIA K7 a obycajny 230V zdroj. budem vdacny za kazdu radu. Hardware fakt nie je moja silna stranka.
A este nieco. Ta Geforce FX 5900 ma 128mb.
A este nieco. Ta Geforce FX 5900 ma 128mb.
Pokud to jede stabilně tak zvýšení napětí není třeba. Na přetaktování grafiky zkus RivaTuner, jinak by celkem pohlo ještě aspoň 512MB RAM.
Pri pretaktovani ti nikdo nerekne, kolik presne kde nastavit a kolik presne z toho dostanes. OC je hrozne individualni a zalezi to kus od kusu HW.... musis zkouset a hlavne testovat stabilitu, treba v Prime95. Napeti moc nezvysuj, kdyz nevis, co delas. Plno navodu najdes na netu, tak si o tom neco precti ;)
Co se tyce graficky karty, tak se obavam, ze taktovani nebude mit valnej ucinek a rozhodne ti to nerozhybe hry, ktery ti ted nejedou....
Co se tyce graficky karty, tak se obavam, ze taktovani nebude mit valnej ucinek a rozhodne ti to nerozhybe hry, ktery ti ted nejedou....