Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Přepnutí do SATA 1.5 Gb/s

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Zdravím, měl bych otázku, jestli by tento disk šel přepnout do SATA/150, když mi deska SATA/300 neveme.

    WESTERN DIGITAL Caviar SE16 320GB, SATA/300, 16MB cache, 7200ot, 8.9ms, WD3200AAKS

    Díky.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 18-11-2007 v 16:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Disk v tom pojede, disky SATA/300 jsou zpětně kompatibilní se SATA/150 porty.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 18-11-2007 v 16:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Všechny se přepínají buď automaticky (esli otázka řadiče či co) nebo je tam na to jumper .
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 18-11-2007 v 16:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    O Jumpery se nestarej, chytne si to samo
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 18-11-2007 v 16:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hh, ještě k úpravám erasera: SATA II je nesprávné ( maketingové ) označení. Správně je, jak to eraser opravil, SATA/300 a SATA/150. rozdíl je v rychlosti přenosu: u SATA/150 max. 1,5 Gb/s, u SATA/300 max. 3 Gb/s.

    // added by eraser: Díky za objasnenie, Intri, mimochodom bližšie informácie o tejto problematike by ti mohol podať článok tu na SHW alebo i môj.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 18-11-2007 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Na SB Via VT8237 se nechytne (napr Socket A desky KT600 a KT880 se sata). Takze pokud je to na desku co mas v popisu pak je nutno najumperovat podle tohoto navodu: http://www.asisupport.com/alert_sata-via.htm
    // Intri, Bocek, tgfh.. nebudu vam vsem klikat zaporny body ale mrzi me ze bez rozmyslu pisete ze to pojede kdyz to neni pravda.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 18-11-2007 v 17:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Hh, ještě k úpravám erasera: SATA II je nesprávné ( maketingové ) označení. Správně je, jak to eraser opravil, SATA/300 a SATA/150. rozdíl je v rychlosti přenosu: u SATA/150 max. 1,5 Gb/s, u SATA/300 max. 3 Gb/s.
    Přičemž reálná rychlost je 1,2/2,4 Gb/s (150/300 * 8). Navíc je tam tuším nějaká parita nebo nějaká signální lajna bo co. Jinak SATA 2 už je dobře, jen je to zase specifikace a člověk musí vědět co tam všechno je, neznamená že když se řekne SATA 2 tak to má NCQ, Hot-Plug apod. Více na SATA IO (dřív to bylo SATA II, což je ta organizace, proto to je nesprávné značení když se tím myslí rozhraní ).
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 18-11-2007 v 17:14
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    eraser

    Ešte by som to doplnil...

    1. Niekedy môže dochádzať k problémom, ak je SATA disk zapojený s PATA diskom/diskami.
    2. Ak disk nedisponuje 3.0-to-1.5 Gb/s jumperom, tak je nutné použiť utilitu zo stránok výrobcu.
    3. V prípade, že je použitý väčší disk než 137 GB, potom doporučujem používať Windows XP SP2, i inštalačku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    OK moc děkuju..koupim..přejumperuju a popjeduuuu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    3. V prípade, že je použitý väčší disk než 137 GB, potom doporučujem používať Windows XP SP2, i inštalačku.
    Tím myslíš asi formátovanou kapacitu, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Na SB Via VT8237 se nechytne (napr Socket A desky KT600 a KT880 se sata). Takze pokud je to na desku co mas v popisu pak je nutno najumperovat podle tohoto navodu: http://www.asisupport.com/alert_sata-via.htm
    // Intri, Bocek, tgfh.. nebudu vam vsem klikat zaporny body ale mrzi me ze bez rozmyslu pisete ze to pojede kdyz to neni pravda.
    Proč bez rozmyslu? Nikdy jsem s tím neměl problém, pokud to na některé desce nefunguje (což se může stát) tak ať dotyčný napíše, že to nejede a pak by jsme mu určitě poradili jak má nastavit Jumpery.
    Bohužel není v mých silách znát úplně vsechna chování desek, obzvášť nějaké na Socket A.
    Žádnou kritickou chybu jsem nenapsal, nic hrozného by se nestalo, kdybych někomu poradil při přetaktování ať zvýší volty např. procesoru za hranici únostosti, tak pak zápornou reputaci určitě ano, ale za toto?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    eraser

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Jinak SATA 2 už je dobře
    Kto to tvrdí...? Nevidel som žiadneho výrobcu disku, ktorý by toto mal uvedené na svojich štítkoch. Videl som však plno výrobcov dosiek, ktorí o tom nemajú potuchu a používajú nesprávne označenia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hm tak tohle neberu. On se ptal jestli to jde prepnout do sata 150 kdyz mu to deska nevezme. Na to ste mu NIKDO neodpovedel, jen ste se shodli (blbe) ze to pojede samo.

    Jen dodam ze sis vybral podle me nejlepsi 320Gb disk na trhu. Ja se rozhoduju mezi 320 a 500Gb ale urcite to bude tato řada. A na svojí Asusku ho taky budu jumperovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jen dodam ze sis vybral podle me nejlepsi 320Gb disk na trhu.
    Nejlepší? Hitachi 320GB je v čem horší? Dá se tady vůbec mluvit o lepším/horším? Když WD/Hitachi/Samsung/Seagate patří k elitě a žádný z těchto výrobců neprodává špatné disky? nebo spíše: neprodává disky na kterých by byly nějaké problémy?

    Vybral si jeden z kvalitních disků, ne nejlepší
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 18-11-2007 v 17:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Proste a jednoduše, moje deska bere pouze disky SATA/150...chci koupit tenhle protože pozdeji budu kupovat i new PC tak at mužu ten disk pak prehodit. Z debaty vyplinulo že s prejumperovanim by to melo fachat v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prepnuti IDE na AHCI
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 26-11-2011, 22:43
  2. HDD cvakání, (+ přepnutí disku Hitachi na SATA 1)
    Od Remedy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-12-2008, 21:02
  3. prepnuti PCI-E
    Od hfencl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 25-03-2008, 18:55
  4. Přepnutí Line-in a Mic-in na 5.1 (Realtek HD)
    Od Onkol v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-10-2007, 00:49
  5. 3,5" HDD SATA: Prepnuti SATA/150 na SATA/300 bez ztraty dat
    Od Jirri v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-11-2006, 15:58