Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Špatně nabiha pc

vraby (2)|19.11.2007 16:34
Asi po 14 dnech co jsem koupil nove veci do pc nastal problem. Pri zapinani vypne a nabehne az na 2-3 a nekdy i po delsi dobe,je to ve vterinach,vetraky se rozjedou signal do monitoru ani nenabehne proste rychlovka.Docela me to uz stve.Mel jsem to v obchode s pc kde jsem to kupoval a oni tvrdi ze u nich nabihal v poradku(tyden).Muzete nekdo poradit co s tim? MB Gigabyte GA-P35-DS3L,Zdroj 500W Fortron Blue Storm,graf.GAINWARD 8800GTS Dekuji
husky14 (4214)|19.11.2007 16:52
Pro zacatek zkus vytahat vsechny konektory a znovu zapojit a zkus zprehazet napajeni v kompu tak, abys mel HDD samostatne na jedny napajeci 12V vetvi.... zbytek dej na druhou.

A pro jistotu zresetuj BIOS.
pcmaker (354)|21.11.2007 20:04
Taky bych to tipoval na nejaky spatny kontakt. Podobny jev se vyskytuje i u ASUS MB (P5K, WiFi AP). Kdyz se pocitac restartuje, BIOS jej uplne vypne (cvaknou disky, zhasne power) a za moment se PC zapne a najede. Je to dost pitomy, kdyz neco zkousite, PC casto restartujete a disky pokazde mlati hlavickama. To jim zdravi neprida. To, ze nenajede obraz muze mit vice pricin. Umatlane kontakty sbernice VGA, nedotlacena VGA, nekompatibilni pameti RAM (udelas Clear CMOS, nastavis BIOS, ulozis ho a ......tma), prip zdroj.
Intri (3490)|21.11.2007 20:07
Jinak pokud ho půjdeš opět reklamovat, předveď jim to přímo při předávání do reklamace, ať právě potom nemůžou tvrdit, že je PC v pořádku, když jim to tam fungovalo. Chtěj v reklamačním listu zmínku o tom, že se závada projevila při předávání do reklamace.