Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook smrt

tedecko (4)|20.11.2007 11:17
Řeším tento problém - Acer Aspire 3000
, čerstvá instalace XP Pro CZ. Notebook bootován do nouzového režimu - vše OK, boot do normálu - najede. poté se začne zpomalovat (reakce velmi zpožděné), už uvítací znělka cca po minutě než by měla.
Ovladače z webu acer. Bios 3A27.
Poradí někdo ? Děkuju
mech13 (5526)|20.11.2007 11:25
pokud je tam cerstve nainstalovany novy system s poslednimi ovladaci a zaplatamy a zlobi to, tak reklamace

v jakem stavu je ten system? neni tam nejaky vir? zacalo to zlobit s niceho nic nebo po nejakem zasahu? dela to i po preinstalovani systemu?
johny__g (6387)|20.11.2007 13:08
Nabootuj do normálního režimu, zapni task manager a mrkni co tam běží za procesy, jak zatěžují CPU a kolik "žerou" paměti. Třeba je tam opravdu nějaká havěť.
tedecko (4)|20.11.2007 13:14
Původní stav - NB zakoupen u Autocont prosinec 2005, zaárujka 12měs.
Před měsícem začal tuhnout, v Acontu vyměnili disk, paměti, MB .... porucha trvá.

nyni cerstve nainstalovany novy system s poslednimi ovladaci

v jakem stavu je ten system? dle ,mého OK
nejaky vir - nedomnívám se, tento stav je od reinstalace XP, bez připojení do světa

zacalo to zlobit s niceho nic nebo po nejakem zasahu? dela to i po preinstalovani systemu?

HM, to se mi asi nepovede, páč NB je těžce vysmrcen už od od chvíle, kdy je "nahoře"
haniccka (77)|20.11.2007 14:22
Acer ? Hoď jim ho na hlavu a požaduj výměnu nebo vrácení peněz. Acer je šlupka, šlupka, šlupka. Ráda bych tě potěšila lepší zprávou, ale vzhledem ke zkušenostem s touto značkou bohužel nemohu.
tedecko (4)|20.11.2007 14:33
Jo, ACER je značka značek. Naštěstí to není můj stroj.
pcmaker (354)|20.11.2007 20:59
Mne to pripada, jako by se tam neco prehrivalo.
tedecko (4)|20.11.2007 21:38
Jo to, mne uz taky. Jenže nevím, co s tím. Jak takž to běží, dokud nenahraju ovladače VGA. Potom smrt.
Intri (3490)|20.11.2007 23:26
[quote=haniccka;64756]Acer ? Hoď jim ho na hlavu a požaduj výměnu nebo vrácení peněz. Acer je šlupka, šlupka, šlupka. Ráda bych tě potěšila lepší zprávou, ale vzhledem ke zkušenostem s touto značkou bohužel nemohu.[/quote]

A já kolegu nepotěším o nic víc - pokud měl ten noťas záruku 12 měsíců, znamená to, že ho kupovali na firmu. A jak se Acer chová ke svým firemním zákazníkům, to viz můj podpis.

Pokud jde o reklamace, nedá se počítat s tím, že Acer vrátí peníze. To mu dřív vybuchnou továrny všechny najednou a zamrzne peklo k tomu. Nehledě na to, že pokud nedokoupili rozšířenou záruku, je ten notebook už po záruce.

A to taky znamená, že pokud Autocont chce za opravy peníze, vykašli se na to a kup si nový notebook hned. Jinak si ho koupíš až později, akorát s tím, že z tebe Autocont a Acer vytáhnout spoustu peněz za marné opravy.