Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Vyplatí se 4 GB?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    mam trosku dilemu... nevedel som, ci to dat sem, alebo do OS, lebo je to tak trosku z kazdeho rohu trohu...mam hrozne pokusenie dokupit http://www.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr...nel-d69200.htm a prejst na x64 vistu... nie som schopny dat pre a proti dokopy a rozhodnut sa sam cena tych ramiek je a nemam ziadne externe "bomboniky", ani nepredpokladam, ze by som nejake musel zapajat oplati sa mi to ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A na co PC využíváš? Máš teď pocit že tě 2 GB omezují - pak je kup. Chceš to jen pro ten pocit že máš 4 GB a nevíš co s penězma - pak je kup. To samé ale máš hluboko do kapsy - vykašli se na to. Chceš to kvůli novým hrám, které budou chtít 4 GB - kup novou grafiku (a ty paměti taky, CPU ....)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud nepocitujes nedostatek tak se na to zatim vykasli. to ze jsou ted ceny proklate nizko hodne drazdi k nakupu, ale jestli jenom spekulujes tak bych do toho nesel. jo ale pokud ty prachy nutne chces nekam narvat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    neda sa povedat, ze by som nevedel co s peniazmi, ale tak jednak to chcem mat pre ten pocit, ze to mam a tiez chcem prejst na x64 vistu a rozmyslam, ze si pod stromcek urobim radost a kupim si novu grafiku , tak nech to pamat nebrzdi...o cpu by som sa nebal, ma sice "len" 2 jadra, ale vykonovo je to pecka...

    EDIT: mech - tak tie ceny ma hodne drazdia! a tie prache nechcem nutne niekam narvat, ale...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ber je. Výrobci jsou letos v miliardových ztrátách (každý čtvrtletí) a už započali snižovat výrobu pro umělý zvýšení ceny, příští rok půjdou paměti nahoru a už nemusíš mít v příštím tak minimálně půl roce takovou šanci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    a už nemusíš mít v příštím tak minimálně půl roce takovou šanci.
    pokud se mu behem toho pulroku budou hodit a potom by je nesehnal jeste levnej... zalezi na tom jak to potrebuje a jestli se mu to vubec vyplati
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Clovek ma doma spousty veci ktery nepotrebuje tak proc nemit nejaky to gigo navic ? )) A ted vazne .. pokud uvaujes o 64bit vistach kup je ta cena je fakt super..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Lindows Hlista Zobrazit příspěvek
    ....a kupim si novu grafiku , tak nech to pamat nebrzdi...
    Na hry bohate staci 2GB pameti (i pod Vistou), ale jak uz tu padlo, kdyz je chces....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Na hry bohate staci 2GB pameti (i pod Vistou), ale jak uz tu padlo, kdyz je chces....
    na súčasné ano, ale co bude o rok?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Uvažovat o koupi jakéhokoli hardwaru s tím, že za rok (to je v IT strašně dlouhá doba) se to bude hodit ... no nevím. Ale jestli potřebuješ slyšet že si je máš koupit, tak je kup. Horší to nebude, o něco lepší ano (otázka jak to poznáš) a pocit budeš mít dobrej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Lindows Hlista Zobrazit příspěvek
    na súčasné ano, ale co bude o rok?
    Tak to fakt nvm.... treba budou za 1,5k 2GB DDR5.... kazdopadne daleko dulezitejsi pro hry je VGA a to bude imho platit i za rok
    Kdybys delal treba 3D grafiku, tak to by byla jina, tam vyuzijes kazdy mega.

    Ale jo, kup si je. Jak pise johny_q, horsi to nebude....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    noo pokial pracujes s velkym objemom operacnych suborov (2GB a viac) a chces vsetky process data citat super rychlostou len s ram-ky a + mas system ktory tu ram-ku spocita tak aj viac ako 4GB...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    treba budou za 1,5k 2GB DDR5....
    a co takto rovno nejake A-DATA super extreme edition 16 GB ( 4 x 4 GB) quad channel DDR 5 s ultra uzasnym ultra agresivnym ultra casovanim
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Lindows Hlista Zobrazit příspěvek
    a co takto rovno nejake A-DATA super extreme edition 16 GB ( 4 x 4 GB) quad channel DDR 5 s ultra uzasnym ultra agresivnym ultra casovanim
    No to uz si trochu OT, ja tim chtel kazdopadne rict, ze nema smysl kupovat ted HW s tim, ze ho za rok urcite uz budu potrebovat.... a taky ze na hry je 2GB naprosto dostatecny a i za ten rok bude pro hry mnohem dulezitejsi VGA.

    Btw. pro hry si radsi priplat za VGA s 1GB vram, kdyz chces za neco utracet....

    Ale to je jedno, stejne ty ramky koupis....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, se 4 GB paměti bych už zkusil nasadit 64bitovou Vistu ( zkusil proto, že nevím, jestli bych našel všechny potřebné ovladače ) a vypnul swap. Načítání z disku se rozhodně nevyhneš, ale vypnutím swapu můžeš zase výkon trochu pošťouchnout. Problém je jen s těmi 64bitovými ovladači.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vyplatí se 6Gb/s?
    Od Niickll v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 22:23
  2. SSD: SSD Disk vyplatí se?
    Od semik123 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 17:13
  3. vyplati se to ??
    Od sapin II v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 17:03
  4. vyplati se
    Od MICT14N v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-11-2006, 22:07
  5. Vyplatí se teď kupovat GK?
    Od Architect v sekci Grafické karty
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 30-08-2006, 18:26