Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Zkusenosti se zdroji na SLI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Dobry den,
    rad bych si nechal poradit s vyberem zdroje pro sestavu s nasledujicimi parametry:
    MB Asus M2NE-SLI
    Athlon X2 4600EE
    2x1GB + 2x 512 DDR2
    3x -4x HDD / 2x ide - 2x sata
    2x Nvidia GF 7900extreme od Leadteku
    pci wifi.

    Momentalne mam v PC 1 vga, zkousel jsem obe, vsechno slapalo, jen kdyz jsem chcel v ovladaci od nvidie spustit SLI mod, vyhodil mi nvgames error ( bylo mi receno ze to muze byt slabym zdrojem ) a ja se dal nedostal. Obe karty bezi ok, (vyzkouseno, boot i hry) tak me napadlo ze muj 460W akasa AK-460fg bl PFC snad nemusi stacit. Uz jsem zazil par mrtvych stroju u kamaradu, a jeden vlastni, kde pretizeny zdroj "sebral i desku" a to bych nerad. V budoucnosti mozna budu menit VGA na vyssi radu (MS FSX ma rad hodne silne stroje ). Jaky zdroj by jste mi doporucili na takove zelezo? Jsou vyrobi kterym se je treba vyhnout? Slysel jsem o nejakem zdroji primo pro VGA karty, mate s tim nekdo nejake zkusenosti?
    Poradte mi prosim, ja se ve zdrojich orientuju hlavne podle ceny a nebo doporuceni.
    Cena zdroje neni uplne podstatna, barevnou tiskarnu sice mam, ale penizky si doma prave taky netlacim. :-)
    Jeste bych se rad zeptal, jestli treba 800 W zdroj ktery nebezi "naplno" ( pc je v kancelarskem modu, zadne hry nebo superpi ) sezere vice energie nezli nejaky 400 w zdroj ktery by v ten moment stacil dodavat proud? nebo to zere vic proudu konstantne?
    Dekuji za kazdy podnet.

    S pozdravem,
    Vladimir
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Vybírej ze značek Seasonic, Enermax, Corsair, případně Fortron. A potřebný výkon já bych odhadoval 600 W a více. U kvalitních zdrojů bude i při malém zatížení účiník vysoký, takže zdroj si vezme jen tolik, kolik bude PC žrát. Nemusíš se bát že by spotřeba byla pořád těch 600+ W, to by ani ten zdroj dlouho nepřežil.
    Upgrade v budoucnu na lepší kartu tě trápit nemusí, zdá se že i v tomhle segmentu se začíná spotřeba snižovat (jako u CPU), takže nové karty berou méně než ty staré. Třeba 8800 GT nebo nové Radeony 38x0 se pohybují okolo 100 W maximálně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Vladimir_ Zobrazit příspěvek
    ....jen kdyz jsem chcel v ovladaci od nvidie spustit SLI mod, vyhodil mi nvgames error ( bylo mi receno ze to muze byt slabym zdrojem ) a ja se dal nedostal.
    Imho to nebylo slabym zdrojem.... to bude spis nejaka SW chyba.
    Spotreba dvou 7900 muze byt nekde kolem 150W (cely tvy sestavy mozna tak max. 350W), ale to az v 3D zatezi, ne pri pokusu spustit SLI v ovladacich....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 23-11-2007 v 11:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pravda, jestli jen při zapnutí SLI v ovladačích by to zdroj za vinu míy neměl. Díval jsem se po webu, většinou spotřeba sestav s jednou 7900 GTX, jeden disk a nějaké výkonné jednojádro byla kolem 270 W v zátěži. Ale i tak, i kdyby výsledná (s 2 x 7900 GTX + 4 disky) byla kolem 400 W tak to zdroj musí dát. Sice už bude na hranici, ale měl by jet, v nejhorším by se po přetížení sám vypnul. Ale to by bylo až při spuštěné hře/3Dmarku. Ale stejně bych na ty pokusy radši nechal v PC jen jeden disk. Pro jistotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Mkrni do zdrojů. Měla by stačit kvalitní 500ka. je tam i graf srovnání spotřeby...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Akasa nevyrábí žádné ojeby, její kousky v testech drží i při plné zátěži, takže ten zdroj by měl s přehledem stačit. 7900GT má spotřebu nějakých 50W, takže pochybuju, že celá tahle sestava se kdy dostane na 300W. Nemá cenu hned koupit nový zdroj za 2000,- a pak zjistit že problém je jinde. U značek jako Eurocase, Chill nebo LC Power by byla na místě preventivní výměna i kdyby všechno zrovna fungovalo, ale tohle nebude ten případ.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 23-11-2007 v 15:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    On vlastně nepíše jestli to jsou 7900 GT nebo GTX a Leadtek dělal ve verzi Extreme obě dvě. A rozdíl ve spotřebě mají cca 25 W na kartu, proto ty odhady nad 300 W. Navíc nevíme co to je za disky, třeba tam má 2 Raptory atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Disky tam mam klasicke 7200 Sata + Pata, zadne "zavodni kousky". Ty karty od Leadteku jsou s timto popisem Leadtek WinFast PX7900GS TDH Extreme GeForce PCX 7900GS, 256 MB DDR3. Ze zvedavosti jsem napsal na nvidia helpdesk a malem jsem infarktoval, oni mi tvrdi ze jedna karta potrebuje 350 W vykonu, tudiz minimalne 700W + zdroj... Prosim reknite mi nekdo ze si jen delaji srandu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Vladimir_ Zobrazit příspěvek
    Disky tam mam klasicke 7200 Sata + Pata, zadne "zavodni kousky". Ty karty od Leadteku jsou s timto popisem Leadtek WinFast PX7900GS TDH Extreme GeForce PCX 7900GS, 256 MB DDR3. Ze zvedavosti jsem napsal na nvidia helpdesk a malem jsem infarktoval, oni mi tvrdi ze jedna karta potrebuje 350 W vykonu, tudiz minimalne 700W + zdroj... Prosim reknite mi nekdo ze si jen delaji srandu...
    Srandu by si z tebe asi nedělali, jen bohužel očividně vůbec neví o čem mluví. 7900GS má spotřebu kolem 50W, je to extrémně úsporná karta na dnešní poměry. 350W se u těchto karet tak maximálně doporučoval zdroj pro celou sestavu, z tama mají ten blábol. Zdroj Akasa 460W, jestli není vadný, musí na tvoji sestavu stačit, to je bez debat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ta Akasa to vykonove zvlada s prstem v nose. Souhlasim s Elpsycho ze cela sestava se horko tezko dostane pres 300W. Hledej problem v ovladacich, biosu atd.
    // Souhlasim teda i s Husky14
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 24-11-2007 v 15:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Vladimir_ Zobrazit příspěvek
    Ze zvedavosti jsem napsal na nvidia helpdesk a malem jsem infarktoval, oni mi tvrdi ze jedna karta potrebuje 350 W vykonu, tudiz minimalne 700W + zdroj...
    Pro kazdou kartu je doporuceny zdroj, tim je mysleno vykon zdroje pro celou sestavu s uvedenou kartou.... treba na AlfaCompu to mivaj u karet uvedeny



    Uz na zacatku sem ti psal, ze to neni zdrojem:
    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Imho to nebylo slabym zdrojem.... to bude spis nejaka SW chyba.
    Spotreba dvou 7900 muze byt nekde kolem 150W (cely tvy sestavy mozna tak max. 350W), ale to az v 3D zatezi, ne pri pokusu spustit SLI v ovladacich....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 24-11-2007 v 16:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele haCR
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    149

    kdybys koupil fortron epsilon 600w chybu neudelas
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Kupovat něco co absolutně nepotřebuje chyba je...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Kupovat něco co absolutně nepotřebuje chyba je...
    Přesně...takovej Seasonic SS-500ET-F3 by se mi tam líbil a ještě by se flákal => bude ticho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Já to myslel tak, že z funkčního hlediska nemá cenu měnit ani tu stávající Akasu 460W. Seasonic bude sice tišší, ale ten problém s nastavením stejně nevyřeší.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výměna ventilátoru ve zdroji
    Od lukbe v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 31-03-2013, 19:16
  2. Problémy se zdroji
    Od Dejw.N v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 04-11-2010, 17:39
  3. Vymena vetraku ve zdroji.
    Od Rejj v sekci Zdroje
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 05-01-2010, 15:13
  4. Problém s větrákem ve zdroji.
    Od Leon1464 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-07-2009, 16:11
  5. info o zdroji
    Od BlackFrog v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-11-2006, 14:07