Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Intel nebo AMD????

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Je lepsi koupit Intel C2D E6750 nebo AMD 6000+? Chci kupovat nový PC a timto se chci poradit! Tak pište!

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Ital46 Zobrazit příspěvek
    Je lepsi koupit Intel C2D E6750 nebo AMD 6000+? Chci kupovat nový PC a timto se chci poradit! Tak pište!
    E6750, pokud nejsi zarytý příznivec klubu zelených



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A tady si i můžeš přečíst o kolik je lepší.

  4. #4

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    E6750, pokud nejsi zarytý příznivec klubu zelených
    jj a ak ti nevadi, že zostava s C2D bude trochu drahsia tak E6750.
    Je to lepšia voľba, výkonovo, spotrebou (menšia spotreba záťaži), pretaktovanie.

    tu je recenzia na SW http://www.svethardware.cz/recenze-i...-v-testu/17709

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    intel.

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    intel.
    ()

    Záleží kdy chceš kupovat. Ono je u lidí často "chci novej počítač" někdy za dva měsíce...v lednu bude situace vypadat diametrálně odlišně, bude tu spousta modelů Phenomů, hlavně levnějších a od Intelu zase bude na trhu dost Penrynů.

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    phenom zatim vypada jako penkej srot s vysokou spotrebou...



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    phenom zatim vypada jako penkej srot s vysokou spotrebou...
    ZATÍM. Jinak ve srovnání s Q6600 je sice výkon nižší, ale spotřeba je téměř stejná, navíc si můžeš vyhrát s frekvencí na jednotlivých jádrech. Taky to má lepší správu spotřeby, co se týče idle provozu. Ve spojení s celou platformou Spider je spotřeba úplně jinde, výkon není zase tak daleko za Intelem a pokud spadne cena, je to dost dobrá volba. V lednu přijdou další modely a cena spadne, spotřeba bude ještě nižší.

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Stačí!

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Lepsi nazev threadu si zvolit nemohl )) BTW ber intel .. a ver ze ti to radi clovek ktery na rukavu nenosi nasivku intel jako iceboss

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    ZATÍM. Jinak ve srovnání s Q6600 je sice výkon nižší, ale spotřeba je téměř stejná, navíc si můžeš vyhrát s frekvencí na jednotlivých jádrech. Taky to má lepší správu spotřeby, co se týče idle provozu. Ve spojení s celou platformou Spider je spotřeba úplně jinde, výkon není zase tak daleko za Intelem a pokud spadne cena, je to dost dobrá volba. V lednu přijdou další modely a cena spadne, spotřeba bude ještě nižší.
    no tak Q6600 ma TDP 95W-105W, phenomy od 125W, ty lepsi az 140W. To uz podle me neni zanedbatelny rozdil... Intel ma jako co za platofmu? Nejakou spatnou? EIST a vsechny tyhle hracicky... Navic podle prvnich testu phenomu mel zatim VZDYCKY vetsi spotrebu nez intel platforma, takze asi tak.

    Jinak nasel jsem tohle... lol... nejakej predprodej? (maj tam navic blbe frekvence)
    http://www.bestseller-computer.de/info.php?ArtNr=16612 - 280€ * 26 = 7280 Kč
    http://www.bestseller-computer.de/info.php?ArtNr=16613 - 300€ * 26 = 7800 Kč

    Coz je o litr vic nez na Q6600. Nevidim jediny duvod, proc bych si mel koupit do nove masiny AMD. Tak mozna nejaky BE do HTPC nebo superlevnyho spermone do nejaky domaci total low-end masiny. Je si sice krasny, ze se mluvi o konkurenci , ale AMD ted zadnou konkurenci nepredvadi.

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    no tak Q6600 ma TDP 95W-105W, phenomy od 125W, ty lepsi az 140W. To uz podle me neni zanedbatelny rozdil... Intel ma jako co za platofmu? Nejakou spatnou? EIST a vsechny tyhle hracicky... Navic podle prvnich testu phenomu mel zatim VZDYCKY vetsi spotrebu nez intel platforma, takze asi tak.

    Jinak nasel jsem tohle... lol... nejakej predprodej? (maj tam navic blbe frekvence)
    http://www.bestseller-computer.de/info.php?ArtNr=16612 - 280€ * 26 = 7280 Kč
    http://www.bestseller-computer.de/info.php?ArtNr=16613 - 300€ * 26 = 7800 Kč

    Coz je o litr vic nez na Q6600. Nevidim jediny duvod, proc bych si mel koupit do nove masiny AMD. Tak mozna nejaky BE do HTPC nebo superlevnyho spermone do nejaky domaci total low-end masiny. Je si sice krasny, ze se mluvi o konkurenci , ale AMD ted zadnou konkurenci nepredvadi.
    Seš ty normalnej?
    Q6600 ma priemernu spotrebu 130W
    Phenromy maximalnu 95W ten phenrom zo spotrebou 125W bol po pretaktovani všetkych jadier na 3GHz pri max. zatazeni
    čipset intelu X38 ma spotrebu 35W
    čipset AM2+ ma spotrebu 10W
    Phenron sa da kupiť do 5000Kč aj s poštovnym.
    A ku konkurencii je pravda že najvykonejšie procesory Intelu su o 10% rychlejšie ako prve neodladene vzorky Phenronov s velkymi krityckymi chybami, nefunkšnym radičom a neodladenymi ovladačmi ktore boli vyrobene ešte v maji, testovane na doskach s beta ovladačmi, ale časom sa to zmeni



  13. #13

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Dnes jednoznacne ziskava body Intel, novsie vyrobne procesy sa mu lepsie podarilo uviest na trh. AMD malo jednoznacne navrch pri 130nm a 90nm, na vykon a spotrebu sa Intel nechytal ale dnes je to uz o inom. AMD urcite nieje na zahodenie ale straca svoje pozicie nie uplne doladenimi produktami.

    Ak ta neobmedzuju financie, tak by som isiel do Intelu.

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Xerrog
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    13

    Já rozhodne taky hlavne pokud je pravda to ze procesory s 45nm vyrobnim procesem pujdou taktovat
    nad 4 GHz. Doted mam E6750 a naprosta spokojensot.

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779


    Panove tady se resi Intel C2D E6750 vs AMD 6000+ takze dohady o Phenomech si nechte jinam nebo lock

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AMD nebo Intel? 1GK nebo SLI/Cross?
    Od Hunt3r v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-11-2010, 12:52
  2. Upgrade na AMD nebo Intel?
    Od GUGA74 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 18:29
  3. Procesory: AMD nebo Intel?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-02-2009, 02:12
  4. Intel Pentium 4 2,8Ghz/512/533 nebo INTEL PENTIUM 4 2.60GHZ/512/800
    Od NEO87 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 23:31
  5. intel 945PM nebo 945 GM?
    Od JumBoo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 23:29