Nejde mi nainstalovat ''ŘADIČE VIDEA''
Preinstlaoval sem windows a nainstaloval potrebny software....Jedina vec mi nejde a to Řadice videa ty se proste nechteji nainstalovat....Dam nastaveni->ovladaci panely->system->hardware->spravce zarizeni->graficke adaptery a objevi se mi ''ŘADIC VIDEA (KOMPATIBILNI SE STANDARDEM VGA) a u toho mam ikonki ''monitor s vykricnikem'' a tak dam ''preinstalovat ovladac'' protoze mi nic jineho nezbyva a pak se tam neco radoby kopiruje a kopirovani dokonce dojede do konce,ale po chvilce cekani se mi bud proste vypne monitor a nezbyva mi nic jineho nez restart a nebo se mi napise ''instalace nelze dokoncit'' a pise mi to ze se vyskytla chyba.Kdyz zapinam pc nebo tak neco tak pismenka v biosu mam orandzovo bile misto klasickych bílých....Vir nemam ani jeden....Prosim poradte mi....Prosim prosim moc uz si potrebuju zahrat Call of Duty 4....Jo tento vzkaz sem napsal i nekam jinam na toimto webu a jelikoz se v tom tady nevyznam tak me prosim omluvte jestli sem to napsal treba do mistnosti o kalvesnicich....PLS PORADTE MIIIIIIIIIIIIIIIIII
Chtělo by to blíž specifikovat co máš za grafickou kartu - jestli NVidia, ATI atd. a její typ, a jakej je to systém (WinXP Pro nebo Home, Win98 apod.?)
Obecně NVidia i ATI mají na webu ke stažení drivery, který mají vlastní instalátor, takže se neinstalujou přes správce zařízení, ale spuštěním .exe souboru toho driveru. Tj. stáhnout driver z http://www.nvidia.com nebo http://www.ati.com (podle toho co je to za grafiku) a spustit.
Obecně NVidia i ATI mají na webu ke stažení drivery, který mají vlastní instalátor, takže se neinstalujou přes správce zařízení, ale spuštěním .exe souboru toho driveru. Tj. stáhnout driver z http://www.nvidia.com nebo http://www.ati.com (podle toho co je to za grafiku) a spustit.
no tak mam Win xp Profesional....Sestava: AMD athlon (tm) 64 procesor 3500 +,2,21 ghz,1,00 GB ram....Grafiku mam Ge force 7600 GS jo a stahovat drivery sem uz zkousel a proste se to nainstalovalo pocitac se restartl,ale nic :'(....Furt stejne
Hmm tak to vypadá na nějakej jinačí problém ... je teda možný, že se ty drivery nainstalovaly nějak blbě, takže bych zkusil odinstalovat a nainstalovat znova - tj. odinstalovat z Ovládací panely\Přidat nebo odebrat programy\NVidia (teď teda nevim jestli si tam dělá záznam myslim ale že jo), pak smazat složku C:\NVidia (kde jsou rozbalený soubory ovladače) a potom ve správci zařízení Odinstalovat ovladač.
Potom zkusit nainstalovat znova. Případně jestli máš nějakou starší verzi driveru tak zkusit stáhnout nejnovější.
Potom zkusit nainstalovat znova. Případně jestli máš nějakou starší verzi driveru tak zkusit stáhnout nejnovější.
Uz sem 2x preinstalovaval i winy tkaze tim to asi nebude :'(....TAkze je to spis posra*a grafikcka karta nez neaka softwarova chyba?
No, tak kdyby to bylo špatnou grafikou, bych spíš čekal, že nepude obraz vůbec; problém může bejt i leckde jinde.
Je něco přetaktovaný? (procesor, paměti) - pokud jo, zkusit snížit na orig. hodnoty. Případně project paměti mem-testem. A předtim než se poprvý přeinstalovával Win tak to šlo? Případně ještě zkusit naopak nějakou starší verzi NVidia ovladačů (pokud to před přeinstalací Win šlo, tak ideálně tu verzi, která tam v tu chvíli byla).
Je něco přetaktovaný? (procesor, paměti) - pokud jo, zkusit snížit na orig. hodnoty. Případně project paměti mem-testem. A předtim než se poprvý přeinstalovával Win tak to šlo? Případně ještě zkusit naopak nějakou starší verzi NVidia ovladačů (pokud to před přeinstalací Win šlo, tak ideálně tu verzi, která tam v tu chvíli byla).
ja je preinstalovaval kvuli tomu prave.Proste sem jednou hral a sekl se mi pc a od ty doby je to neak potentovany....Pretaktovany neni nic....Ovladacu sem uz zkousel hafo a nic :'(....a Jeste nechapu jednu vec.KDyz zapinam pc tak mi to pise ze mam nainstalovat xpress recovery to je asi to nejhlavnejsi co potrebuju...Tak mi jen porad jak to mam nainstalovat a podle me to bude pak f poho....V biosu to zapnu a pak mi to pise ze mam malo free na HDD i kdyz mam volnejch asi 150 gb ....
Xpress Recovery? Základní deska je asi Gigabyte ne? A zobrazuje se to při startu PC jako volba při bootování (jako Del do Biosu, Q-Flash atd dole v radce) - ? Jde snad o tool pro obnovu pokažených Windows nebo tak něco (nebo zálohování stavu či co, ještě jsem to nepoužil), podle mě to nemá se systémem jako takovým a ovladačema nic společnýho, po čistý instalaci Win by ovladače v normálním stavu rozhodně jít nainstalovat měly a pokud nejdou, je někde chyba.
Jestli se to stalo už před přeinstalací a byl to důvod k přeinstalaci, tak to vypadá, že by skutečně mohla bejt pokažená grafika (např. grafická paměť nebo tak něco), ale může to bejt i něco jinýho (např. RAM, proto bych zkusil i project paměti MemTestem a třeba ještě Orthos).
Nedělal jsi předtím nějaký úpravy PC, těsně než se to pokazilo? (přidání nějakýho HW - pamětí, USB zařízení, nová klávesnice, myš, disk, DVD-RW, novej LCD monitor, cokoliv ...; nebo třeba upgrade biosu apod.)? Případně ještě zkusit udělat reset biosu nebo v biosu Load Setup Defaults.
Jestli se to stalo už před přeinstalací a byl to důvod k přeinstalaci, tak to vypadá, že by skutečně mohla bejt pokažená grafika (např. grafická paměť nebo tak něco), ale může to bejt i něco jinýho (např. RAM, proto bych zkusil i project paměti MemTestem a třeba ještě Orthos).
Nedělal jsi předtím nějaký úpravy PC, těsně než se to pokazilo? (přidání nějakýho HW - pamětí, USB zařízení, nová klávesnice, myš, disk, DVD-RW, novej LCD monitor, cokoliv ...; nebo třeba upgrade biosu apod.)? Případně ještě zkusit udělat reset biosu nebo v biosu Load Setup Defaults.
jj to presne xpress recovery je....NN nic sem nemenil,neodebiral ani nepridaval proste to prislo z vteriny na vterinu....Treba visty se mi uz pak nerozjeli,ani linux dou mi jen xp....U jinejch systemu mam treba barevny tecky na monitoru a nebo jen proste cerno....KDyz dam instal tech radicu tak se mi vypne obraz,ale pc stale bezi....NECHAPU
No, když nejde ani Linux a jiný systémy, tak to vypadá skutečně jako problém s nějakým HW, teď jde o to odhalit kde je chyba, jestli v grafice, RAM anebo kde. Problémy zobrazení v Linuxu by podle mě taky ukazovaly na tu grafiku. Takže dobrý by asi bylo, pokud bys měl možnost tu grafiku zkusit v jiným počítači u nějakýho kámoše, jestli to bude stejný, tak je to grafikou.
Xpress Recovery....
Zkousel si ted v prubehu tech problemu reinstalovat i ovladace chipsetu?
Zkousel si ted v prubehu tech problemu reinstalovat i ovladace chipsetu?
No jestli po tobe PC chce pri bootu nainstalit Xpress Recovery, je mozny, ze mas nabourany nejaky systemovy soubory (ale nevim, jak se v takovym pripade Xpress R chova)....
S tim reinstalem systemu nebyl zadnej problem? Ani potom pri instalovani dalsiho SW?
S tim reinstalem systemu nebyl zadnej problem? Ani potom pri instalovani dalsiho SW?
nn jen je problem s timto....Akorat mi ze vsech operacnich systemu facha jen XP....Jak jako nabourany?:'(
vubec jsem to necetl, ale kouzelny tlacitko CTRL+F mi nenaslo zadny vyskyt SP2 ani niceho co by zacinalo na SER* takze otazka jasna: mas Service Pack 2?
[QUOTE=zpooo;65706]nn jen je problem s timto....Akorat mi ze vsech operacnich systemu facha jen XP....Jak jako nabourany?:'([/QUOTE]No imho neni uplne normalni, aby utilita zajistujici zalohovani systemovych souboru chtela po startu nainstalovat.... proto si myslim, ze muzes mit nejaky systemovy soubor treba poskozeny.
Btw.. ja mam taky MB Gigabyte a Xpress Recovery v BIOSu a jeste nikdy po me instalaci nechtela.... :notsure
Btw.. ja mam taky MB Gigabyte a Xpress Recovery v BIOSu a jeste nikdy po me instalaci nechtela.... :notsure
jj a kdyz dam nainstalovat tyx radice tak se mi vepny PC :D tak jako to je fakt stesticko....:'(
*ty radice tak se mi vypne*
*ty radice tak se mi vypne*
[QUOTE=zpooo;65712]xDDDDDDD .....Ne asi :D...Jako pres compy sem lama,ale ne zas takova[/QUOTE]
radsi se trikrat zeptat na jasnou volovinu nez pak na ctyrech strankach resit sileny neresitelny problem ktery ma vlastne tak stupidni reseni...
radsi se trikrat zeptat na jasnou volovinu nez pak na ctyrech strankach resit sileny neresitelny problem ktery ma vlastne tak stupidni reseni...
JJ ja vim.sry....Du zkusit dat tu grafarnu ke kamosovi...Pak dam vedet jak to dopadlo.Zatim diky chlapi ;)
Kurna panove mam ten stejny problem,driv to normalne valilo,ale kdyz jsem udelal format a nasledny instal win.,pote instalaci ovladacu,tak to po me chtelo normalne restart,ale po restartu kdyz to melo najizdet do uzivatelskeho rozhrani win. tak se mi vypl monitor a uz s tim nelze nic delat,nez spustit system posledni znamou konfiguraci nebo preinstalovat win.
Pote jsem zjistil,ze mam ovladace na win. 64 bit,kdyz jsem stahl na 32 bit. a nainstaloval,tak to frcelo,ale protoze jsem mel nainstalovane 2 instalace,(zkousel jsem nainstalovat visty 32bit),tak jsem chtel,aby to nedelalo neplechu a znovu jsem udelal kompletni format,po dalsi instalaci a opetovne instalaci driveru na win. 32 bit. mam opet stejny problem.
Jak psal mistr,taky jsem zkousel mnoho instalaci win.,zaclo to win xp prof. 32bit,pak visty 32bit,visty 64 bit,ale vali mi jenom xp:-)Jinak mam uplne stejnou sestavu AMD sepron 3000+,1GHz RAM a geforce 7600 gs:-)
Tak jak na to tedy:-)?Poradte pls, popr. piste na icq: 268645589 nebo na mail: [email]oholisek@seznam.cz[/email] THX!
Pote jsem zjistil,ze mam ovladace na win. 64 bit,kdyz jsem stahl na 32 bit. a nainstaloval,tak to frcelo,ale protoze jsem mel nainstalovane 2 instalace,(zkousel jsem nainstalovat visty 32bit),tak jsem chtel,aby to nedelalo neplechu a znovu jsem udelal kompletni format,po dalsi instalaci a opetovne instalaci driveru na win. 32 bit. mam opet stejny problem.
Jak psal mistr,taky jsem zkousel mnoho instalaci win.,zaclo to win xp prof. 32bit,pak visty 32bit,visty 64 bit,ale vali mi jenom xp:-)Jinak mam uplne stejnou sestavu AMD sepron 3000+,1GHz RAM a geforce 7600 gs:-)
Tak jak na to tedy:-)?Poradte pls, popr. piste na icq: 268645589 nebo na mail: [email]oholisek@seznam.cz[/email] THX!