Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jak to je s Crysis a využitím 4 jádrového procesoru?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    91

    Koumal jsem v posledni dobe hodne ruzne fora,ale nikde se to proste zatim nedovidam..nekdo rika,ze to zere jen dve jadra..nekdo zase ze to zere 4 jadra? jak to skutecne je? ...jinjde jsem slysez ,ze bude jeste vydany patch ,kde 4 jadra crysis skutecne vyuzije...tak jak to tedy je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, já ti toho moc asi neřeknu, ale když jsem zkoušel demo, nepřišlo mi, že Crysis vůbec využívá dvě jádra... Zatímco jedno ( to v pořadí druhé ) mi jelo na 70%, první jádro se nudilo na 10%. Třeba Crysis funguje stylem, že druhé jádro začne využívat až po vyčerpání prvního, ale osobně bych řekl, že by bylo více zvyklé využívat obě jádra rovnoměrně.

    Ale to je jen zkušenost z Dema, v plné verzi se toho mohlo dost změnit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Aby ti Crysis zatížil jedno jádro na 70% tak to by jsi musel mít nějaký 10 litr

    Crysis je hodně náročná hra, hlavně na CPU, 4 jádra využije, ale kupovat si vůli jedné hře 4-jádrový procesor je blbost
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    ...
    U tebe to možná bylo slabou grafikou. Taky sem se divil, že po tom mým ladění šly FPS nahoru asi o tři setiny, tady je jasně limitujícím faktorem grafika. Jinak co sem viděl snad jedinej graf na netu, tak by to mohlo využívat čtyři jádra, ale z každýho jen kousek, nějak se ta zátěž rozhodila (což odpovídá tomu, že QC na to už bylo moc a vůbec to nebylo schopný 4 jádra zatížit )...podle většiny zdrojů to ale spíš 4 jádra nepodporuje, nebo aspoň není poznat rozdíl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    U tebe to možná bylo slabou grafikou
    Jo jo kámo, když je grafika slabá tak se procesor taky na hru vy**re
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Jo jo kámo, když je grafika slabá tak se procesor taky na hru vy**re
    Samozřejmě že se na ni nevysere, ale když grafika nestíhá, tak proč by mělo být CPUčko vytížený na max ? A jak jinak teda taky vysvětlíš, že u mě přetočením o 60 MHz a hlavně brutálním snížení časování narostl výsledek o tři setiny FPS (2,5 % nárůst frekvence a výsledky vyšší o nějaký 0,2 %) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, Pavlův názor mi celkem dává smysl... Proč počítat scény, které se kvůli slabé grafice stejně nevykreslí? Ono by to i odpovídalo, Crysis mi totiž fakt žere jen těch 70% v jednom jádře, nic víc. Můžu dokázat, když si uklidím stůl a vyfotím.:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    A jak jsi to vytížení monitoroval?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Widgetem na G15...;-) Neboj, nepřepínal jsem do Windows, abych se podíval, kolik Crysis žere...:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    A jak jsi to vytížení monitoroval?
    To zapneš Task manager, jdeš hrát benchmark, vypneš benchmark a podíváš se na graf
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    To je nespolehlivé, než se ti ten Task Manager zobrazí, ztratíš kus dat. Ale to už je krapet OT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    To je nespolehlivé, než se ti ten Task Manager zobrazí, ztratíš kus dat. Ale to už je krapet OT.
    Coto ? Sem řekl že na graf se mrknu až po bencharku ne ?! A i když se dívám průběžně, tak mám prostě přehled kolik to využívá z jader apod. On se ten bechmakr taky (aspoň u mě) zastavuje když přepnu do Win...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    [OT] Ono chvíli trvá, než se to okno zobrazí, zvlášť, když ti dojde paměť ( což je v případě Crysisu v podstatě jisté ). A ten graf, pokud vím, neuchovává historii. Ale to je fakt fuk, tady to neřešme. [/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Není to OT, chcu to vyřešit: Jdi do správce úloh, záložka výkon. Pak si zahraj a mrkni na graf

    Uvidíme co uvidíš
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Prosím...:-)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: vytížení.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 48.5 KB 
ID: 1853  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s využitím procesoru
    Od Tagger v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 11-11-2012, 21:04
  2. MP3 zdarma: jak to je s jejich využitím?
    Od Milis v sekci Volná témata
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 10:23
  3. DDR2: Problém s využitím 4GB
    Od Gordar v sekci Operační paměti
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 04-05-2008, 01:29
  4. Crysis
    Od :o) v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-03-2008, 10:37