nečekane restarty pc
ahoj mam problém někdy se mi pc jen tak samo od sebe restartuje jako když zmačknete na shříni tlažítko na restart fakt už nevím co s tím díky za rady
Stahni si gold memory nebo metest a jednim z tech programu otestuj pameti zda jsou v poradku .. idealni je mnohahodinovy test ktery nechas bezet treba pres noc ..
BTW pidaval si nebo menil v posledni dobe nejaky hardware ?
BTW pidaval si nebo menil v posledni dobe nejaky hardware ?
Napis sem celou svoji sestavu vcetne znacky zdroje, at vime, o cem je rec....
Btw. pri problemech s ramkama by PC spis mrzlo nez se restartovalo....
Btw. pri problemech s ramkama by PC spis mrzlo nez se restartovalo....
ne zatím se nic nepřídaval mam pc je ještě pod plombou kupoval sem to u LYNX. a kde se dají ty prográmky stáhnout? a jak se s nimi pracuje?
System a vse ti tam asi instalovala firma ze? Pokud jeto pod plombou asi bych to cele spis reklamoval
Memtest se spousti nabootovanim z CD, na ktery to vypalis.... ale jak napsal pas!k, jestli je to v zaruce, tak nic nevymyslej a reklamuj.
už sem to reklamoval 2x a pokazde mi rekli že je to moje chyba že to mám zavirováné. ale ja dělám bezprčnostní testy každý týden a nikdy to nic nenajde
No tak to reklamuj znovu, ono je to prejde.... at ti dokazou, ze tam mas viry.
Restartuje se to jen pri zatezi nebo treba i pri surfovani na netu?
Restartuje se to jen pri zatezi nebo treba i pri surfovani na netu?
takže moje sestava:
Základní deska:ASUS A8V DX/1394/SATA/GL,skt.939,VIA K8T800PRO
Procesor: AMD Athlon 64 3000+ (Venice, socket 939) Box
Paměť: 2x 256MB DDR400 A-DATA
Grafická karta:VGA WF 6200 TD FX6200 128MB/64b AGP8x DVI TV-ou
Pevný disk: HDD 120GB,8MB,7200rpm,SATA
CD/DVD: DL DVD±R/RW/RAM LG GSA-4167RBB black
FDD: ALPS 3,5" 1,44MB černá
Tv karta: AVerTV GO 007 Plus
Zdroj: 350W
Základní deska:ASUS A8V DX/1394/SATA/GL,skt.939,VIA K8T800PRO
Procesor: AMD Athlon 64 3000+ (Venice, socket 939) Box
Paměť: 2x 256MB DDR400 A-DATA
Grafická karta:VGA WF 6200 TD FX6200 128MB/64b AGP8x DVI TV-ou
Pevný disk: HDD 120GB,8MB,7200rpm,SATA
CD/DVD: DL DVD±R/RW/RAM LG GSA-4167RBB black
FDD: ALPS 3,5" 1,44MB černá
Tv karta: AVerTV GO 007 Plus
Zdroj: 350W
A jak je ta sestava stara?
Obecne by 350W zdroj mel stacit, ale dulezity je, jaka je to znacka....
Vyzkousej ty ramky Memtestem, nech ho bezet aspon tech 5 hod a uvidime.... jestli je problem v ramkach, hodi ti to chybu behem chvile.
Obecne by 350W zdroj mel stacit, ale dulezity je, jaka je to znacka....
Vyzkousej ty ramky Memtestem, nech ho bezet aspon tech 5 hod a uvidime.... jestli je problem v ramkach, hodi ti to chybu behem chvile.
Teploty jsou v pořádku ? Mrkni na to např. pomocí Everestu. Toto dělá taky přehřívající se procesor.
ADD// značku zdroje zjistíš jedině tak, že se mrkneš do skříně (pokud to není na faktuře) - zkus to přes bočnici, jestli jsou tam díry na ventiltor, mohlo by to jít vidět; každopádně pokud máš nějakou EC skříň, dost pravděpodobně tam bude i EC zdroj
ADD// značku zdroje zjistíš jedině tak, že se mrkneš do skříně (pokud to není na faktuře) - zkus to přes bočnici, jestli jsou tam díry na ventiltor, mohlo by to jít vidět; každopádně pokud máš nějakou EC skříň, dost pravděpodobně tam bude i EC zdroj
První věc, kterou musíš udělat je, že RAMky projedeš tím memtestem jak už psali hoši výše:
http://memtest.org/
Výsledek z něj nám řekne víc.
http://memtest.org/
Výsledek z něj nám řekne víc.
[QUOTE=majcoš;66190]mam ho 2 rokem, dá se ta znaška zdroje zjistit přes SW[/QUOTE]Bohuzel neda.... a koukni taky na ty teploty, jak pise PB.
No to je teplota VGA a pri praci ve 2D je imho dost velka.... mas nejak vyreseny chlazeni skrine?
A co ostatni teploty? Pouzij Everest a podivej se aspon na teplotu CPU.
A co ostatni teploty? Pouzij Everest a podivej se aspon na teplotu CPU.
Teplota CPU je v pohode, ta VGA uz je horsi, ale imho nic, co by mohlo restartovat PC pri bezny praci....
Zkus ten Memtest, pak budem vedet vic.
Zkus ten Memtest, pak budem vedet vic.
Pokud je ta grafika pasivní, tak nevím nevím, ten stock stojí za prd...pokud nemá větrání skříně, může se při LOADu dost hřát a kvůli tomu by to i mohlo padat. Každopádně doporučuju Memtest, možná ještě před tím Stress Prime 2004, pokud bude někde chyba, ten ji odhalí dřív.
Jj jasne, ale jemu to podle jeho slov pada i pri bezny praci = pri 75°C na VGA.... a to imho nebude teplotou VGA.
Stejne houby vyzkousime, kdyz ma na case pecet, ani zkusit ochlazovat VGA ani pripadne pouzit jen jeden modul ramek.... :rolleyes:
Proste je to na reklamaci....
Stejne houby vyzkousime, kdyz ma na case pecet, ani zkusit ochlazovat VGA ani pripadne pouzit jen jeden modul ramek.... :rolleyes:
Proste je to na reklamaci....
hele tak sem ten memtest spustil a chvíli tam něco skákalo a potom mi tam skočilo něco s nechanikou A
Tys ho poustel z winu?
Memtest musis poustet z DOSu, vypal ho na CD, zrestartuj PC, prejdi do BIOSu a zmen poradi bootovani, aby to prvne bootovalo z CD/DVD mechaniky, uloz BIOS, PC se zrestartuje a Memtest se spusti sam....
Memtest musis poustet z DOSu, vypal ho na CD, zrestartuj PC, prejdi do BIOSu a zmen poradi bootovani, aby to prvne bootovalo z CD/DVD mechaniky, uloz BIOS, PC se zrestartuje a Memtest se spusti sam....
Ja ted Memtest vypalovat nebudu, ale zkus to podle zoho, jak sem ti popsal. Mel by si nabootovat z CD a Memtest by se mel sam rozjet....
Jinak se ještě koukni, jestli nemáš náhodou nastavený automatický restarty při BSOD, tj. místo aby zůstala BSOD tak se to rovnou restartuje ... je to Tento počátač/Vlastnosti/Rozšířené/Spouštění a obnovení (asi, mám tu angl. Windows, je to třetí groupbox shora)/Nastavení, zatržítko "Automaticky restartovat" odškrtnout - ve výchozím stavu to bejvá zapnutý. Pokud to bylo zapnutý, vypni to a počkej na příští BSOD, co tam bude napsaný, kód chyby opiš.
to husky: však on se rozjel sám ale něco tam samo nabíhalo a potom mi tam nskčilo něco s mechanikou A
mne sa to dialo ked mi odchadzal hdd. a to nie systemovy. ani som na nom nemal pagefile. disk som odpojil a uz sa mi to nedeje. skus aj disky skontrolovat.
s tim diskem by to mohlo souviset, ale nemusi nutne odchazet, casto se stane ze ma proste spatny kontakt na napajecim konektoru a kvuli tomu se na okamzik vypne a system to samozdrejme neustoji
ahoj tak sem se domluvil s kamarádem který pracuje s počítačema (speciálně s hardwarem) že mi to celé přezkouší
tak jsem na to přišli je to špatný řadič paměti už sem to reklamoval a co by dup bych měl mít pc doma.
zpusoby castych restartu PC:
vadny modul pameti
slaby zdroj / kolisani napeti v siti
malo chladici pasty na CPU
zanesena prachem zakladni deska
vydny HDD
zpusoby opravy:
1. otestovat pameti (od kamaradu pujc na par hodin RAMky - pokud ne tak to udelej pomoci memtestu)
2. pokud k PC mas pripojeno hodne veci (navic TV karta) mas velice slaby zdroj zkus pustit ciste PC bez ruznych modulu a USB zarizeni
3. pokud jsi jiz vyndaval procesor - naplacej tam vice chladici pasty :) obcas to hodne pomaha
4. pokud mas zaspinenou MB - staci ji nejakych jemnym stetcem vycist (PC musis vypnout kompletne a nechat stat alespon 10 minut)
5. stahnout originalni utilitku od vyrobce na otestovani HDD
vadny modul pameti
slaby zdroj / kolisani napeti v siti
malo chladici pasty na CPU
zanesena prachem zakladni deska
vydny HDD
zpusoby opravy:
1. otestovat pameti (od kamaradu pujc na par hodin RAMky - pokud ne tak to udelej pomoci memtestu)
2. pokud k PC mas pripojeno hodne veci (navic TV karta) mas velice slaby zdroj zkus pustit ciste PC bez ruznych modulu a USB zarizeni
3. pokud jsi jiz vyndaval procesor - naplacej tam vice chladici pasty :) obcas to hodne pomaha
4. pokud mas zaspinenou MB - staci ji nejakych jemnym stetcem vycist (PC musis vypnout kompletne a nechat stat alespon 10 minut)
5. stahnout originalni utilitku od vyrobce na otestovani HDD