Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: dobra sestava ?

  1. #16
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    A co takhle Intel E2160 + Gigabyte P35-DS3L? Ušetří se tím 1200,- na procesoru + slušný chladič CPU bude v ceně. Na stejné frekvenci je Core2 s 1MB cache pořád rychlejší než Athlon. Dohromady mi to s ostatníma tady navrhovanýma dílama + HD3850 vychází na 14800+-

    EDIT:/ Až teď vidím že trváš na AMD, no, někdo to dělat musí v dnešní těžké době, já sice tohle uvažování moc nechápu, ale budiž
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 25-11-2007 v 23:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    14

    Vím, že to nepatří přímo k tomuto tématu, ale nebudu zakládat nové téma...

    Psal jsem tu, že asi počkám do ledna s koupením nového PC, abych mohl koupit rovnou HD3850/3870 případně 8800GT. (pravděpodobně ovšem 3850 )
    Ovšem mám peníze na tuto grafiku už teď.
    Chci se proto zeptat, jestli by mělo smysl čekat do ledna kvůli základní desce s novým čipem od AMD/ATI a to kvůli AM2+ a PCI 2.0.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Z větší rychlosti PCI-E 2.0 budou profitovat jen karty, u kterých paměť nestačí výkonu čipu (HD 3850 256MB). Taky se navýší maximální odběr ze slotu na 150W, takže do grafiky nebudeš muset zapojit přídavný napájecí konektor. A to je asi tak všechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Z větší rychlosti PCI-E 2.0 budou profitovat jen karty, u kterých paměť nestačí výkonu čipu (HD 3850 256MB). Taky se navýší maximální odběr ze slotu na 150W, takže do grafiky nebudeš muset zapojit přídavný napájecí konektor. A to je asi tak všechno.
    Taky to má menší spotřebu a u Phenomů si můžeš hrát s frekvecí na jádrech
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    Pokud bude do vanoc dostupna 8800GT, tak to vidim takto :

    HDD: Western Digital 250GB
    CPU: AMD Athlon 64 X2 4400+ EE BOX
    GK: Gigabyte 8800GT 512MB DDR3 GV-NX88T512H-B
    RAM: A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ MHz
    CASE: Cooler Master Elite 330
    CHLADIC : Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM
    ZDROJ: 500W Fortron FX500-A
    MOTHERBOARD: Gigabyte M57SLI-S4

    ::: :::::::: ::::::::::. :::::::::::. ::::::::::. ::::::::::::::::: :::::::::

    Pokud nebude do vanoc , koupím toto :

    HDD: Western Digital 500GB
    CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition BOX
    GK: MSI NX8600GT T2D256E-OC 256MB DDR3
    RAM: A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ MHz
    CASE: Cooler Master Elite 330
    CHLADIC : Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM
    MYS: A4 Tech X-750BF, PS/2, USB, černo-šedá
    ZDROJ: 500W Fortron FX500-A
    MOTHERBOARD: Gigabyte M57SLI-S4

    __ Takže ted to zavisi na ty grafice.. ale vidim to s ni blede... je mnoho zajemcu ,, bude OPET hned vyprodana... LOL.. snad ne mno
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jester55> Zdá se že nemáš moc ujasněné preference - koupit si buď 8800GT, nebo když nebude tak 2,5x pomalejší 8600GT s rychlejším procesorem, to jsem nějak nepobral.
    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Taky to má menší spotřebu a u Phenomů si můžeš hrát s frekvecí na jádrech
    A co má grafická sběrnice společnýho s taktováním CPU? Já se bavím o PCI-E 2.0, ne konkrétně o čipové sadě AMD.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 29-11-2007 v 12:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    no musim to koupit do 17 000 kc... a kdyz si tam hodim tu 8800gt, tak si budu muset dat mensi HDD a horsi procesor...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Neverim ze bude 8800gt do vanoc dostupna .. jedine haluzi .. poslednich par dni jsem potreboval nekolik karet jak 3870 tak 8800gt podarilo s emi sehnat 2ks gigabyte 3870 (mohl sem mit4 a blbec sem je nevzal ) a 2ks 8800gt u tech nviidi ale potrebuji jen jednu .. vsichni v tech kseftech tvrdi ze do noveho roku ty karty nebudou samozrejme na prodejne reknou zeptejte se pristi tyden .. U tech atin bych to jeste videl nadejne u powercoloru a sapphire tam je mozny ze se do vanoc neco ukaze.. ale je vsude strasne moc predobjednavek pokud neco dojde na pulty je to defakto dopredu zadany .. takze doporucuji bud neco predobjednat nebo pockat do noveho roku
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Jester55 Zobrazit příspěvek
    no musim to koupit do 17 000 kc... a kdyz si tam hodim tu 8800gt, tak si budu muset dat mensi HDD a horsi procesor...
    Takt procesoru 2,6 vs. 2,3GHz neznamená ve hrách skoro nic, zatímco 8800GT vs. 8600GT násobky výkonu. optimální by mohl být radeon 3850, je dostupný už teď za ceny i pod 4000,- a výkon dosahuje asi 70 procent 8800GT.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 29-11-2007 v 16:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Jester55 Zobrazit příspěvek
    kdyz si tam hodim tu 8800gt, tak si budu muset dat mensi HDD a horsi procesor...
    Pokus se to udělat tak, aby ti tam ten 5000+ Black zůstal v obou případech. Má otevřený násobič, který nastavíš na 16,5 (3,3GHz), s 4400+ takového výsledku nedosáhneš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    Tak jsem upne zmatenej. Nekde pisou ze chladic Arctic-Cooling Freezer 64 Pro je pro socket AM2 a nekde, že neni pro socket AM2... tak jak to je teda ??? ........... a ten procesor si vemu spis AMD Athlon 64 X2 4800+ // ten black edition je drahy,a stejne by byl pro me asi na nic. Ja bych nepretaktovaval ...:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Jester55 Zobrazit příspěvek
    Tak jsem upne zmatenej. Nekde pisou ze chladic Arctic-Cooling Freezer 64 Pro je pro socket AM2 a nekde, že neni pro socket AM2... tak jak to je teda ??? ........... a ten procesor si vemu spis AMD Athlon 64 X2 4800+ // ten black edition je drahy,a stejne by byl pro me asi na nic. Ja bych nepretaktovaval ...:-(
    AC Freezer 64 pro je pro AM2, taky jsem si toho všiml.
    Ber toho Blacka, to není přetaktování, jenom změna násobiče
    Právě, že by jsi ho měl koupit, když přetaktovávat nechceš, nastavíš násobič a jedeš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Jester55 Zobrazit příspěvek
    Tak jsem upne zmatenej. Nekde pisou ze chladic Arctic-Cooling Freezer 64 Pro je pro socket AM2 a nekde, že neni pro socket AM2... tak jak to je teda ??? ........... a ten procesor si vemu spis AMD Athlon 64 X2 4800+ // ten black edition je drahy,a stejne by byl pro me asi na nic. Ja bych nepretaktovaval ...:-(
    Není to na CZC že tam nepadne...? V diskuzi údajně píšou, že první revize na AM2 odlamovala rámeček a padala, dneska je to všechno OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    Tak už jsem pokrocil a sestavu vidím na 95% (este nevim s procesorem) takto:

    chladic : Arctic Cooling Freezer 64 Pro
    RAM : A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition

    CPU : - AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
    nebo - AMD Athlon 64 X2 5600+

    CASE : CoolerMaster Elite 330
    ZDROJ : Seasonic SS-500ET 500W
    GRAFIKA : MSI 8800GT
    HDD : Western Digital Caviar SE WD3200AAKS - 320GB SATA II
    MB : Asus M2N-SLI Deluxe - nForce 570 SLi


    Prosím o zhodnocení ! :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    CPU 100% 5000+ Black Edition, jinak vše OK (osobně bych volil jinou desku).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Dobrá sestava?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-04-2011, 19:39
  2. Dobrá sestava?
    Od Roman008 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-02-2010, 15:52
  3. Dobrá sestava pro přetaktování
    Od fik_25 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 02-12-2008, 15:47
  4. Je tato sestava dobrá a nekonfliktní?
    Od fanynek v sekci PC - archiv
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 20-10-2006, 09:17
  5. K narozeninám sestava. Je dobrá?
    Od pařan v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-06-2006, 15:26