Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Nemohu spustit pc

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: musiclover

    Znění dotazu:
    Dobrý večer,
    Obracím se s probléme se kterým si nevím rady. Mám asi cca3 roky starý PC, který šlapal skvěle a byl ochráněn nejen proti spamovými filtry, ale i firewallem Sygate a kontroly jsem nechal provádět automaticky antivirovým programem Avast a Terminator. Pravidelně jsem nechal i programově uploadovat Windows XP záplatami a úpravami.
    Nyní, kdýž jsem jej zapnul, tak naběhla číselná tabulka a tma, běžel akorát ventilátor a PC nešel nijak vypnout.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Používám Winwows XP a cache s vybavením od Comforu ( mzslím, že OP byla 128 MB).

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jaká číselná tabulka? Výpis hardwarové konfigurace těsně před vyhledáním bootovacího zařízení?



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    Co je to za konfiguraci, co mas za zdroj? Jak nesel PC vypnout? Musis se trochu rozepsat....

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Tak to jsme dva, koupila jsem děckám starší PC a už půl roku mi tohle PC dělá taky ,zhasne, černá obrazovka se objeví a nejde ani vypnout. Zanesu to dycky jednomu známýmu, ten to nějak nahodí zpět,veme si pokaždé 350kč,já nevim samozřejmě jak to dělá a tak už mě to stálo hafo peněz. Jsem v tomto antitalent, takže prosím taky o radu.momentálně je zase zhaslý a tak nemůžu ani blíže říct žádná data, nebo informace. Ráda bych ale zjistila čím se mu daří to zase nahodit. poraďte prosím někdo..na nový PC pro holky nemám,ale dávat měsíčně vyčúránkovi 350kč se mi tedy nechce.antivirus je tam avast a je tam windous xp.více o tom asi nenapíšu..plosím plosím poraďte mi

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Na to je tezka rada a prislis malo informaci .. teoreticky to muze byt zdroj .. ale takhle opakovane? CHtelo by to videt.. a ve chvili kdy to jeste jede to otestovat ..

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    @lenis: napred zkus zresetovat BIOS, tzn. nejjednodussi je vyndat na chvilku baterku ze zakladni desky (je tam kulata plocha baterie).... na zakladni desce se taky muzes podivat na kondenzatory (takovy valecky na stojato), jestli nejsou nafoukly.

    Dalsi veci budou ale asi pro tebe problem
    Zkusil bych PC rozebrat a zase slozit.... vytahat vsechny napajeci a datovy konektory, grafickou kartu atd....
    Pak by me zajimalo, jakej je v PC zdroj a pripadne si pujcil jinej na zkousku. Pak by to chtelo otestovat vsechny komponenty (ramky, HDD, CPU...) a pak bych hledal problem v softwaru....

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    No děkuju jste hodní, rozebrat bych to asi nemohla, nanejvejš se do toho podívám a na ty kondenzátory jestli to najdu.já myslela jestli to třeba nenahodí nějaký kombinace na klávesnici, ptala jsem se ho minule jak to nahodil a on tvrdí že cosi pomačkal ale už neví co..ale i tak děkuju za rady skusim co se dá...z hodonínska tu asi nikdo neni co?



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Citace Původně odesláno od lenis4 Zobrazit příspěvek
    No děkuju jste hodní, rozebrat bych to asi nemohla, nanejvejš se do toho podívám a na ty kondenzátory jestli to najdu.já myslela jestli to třeba nenahodí nějaký kombinace na klávesnici, ptala jsem se ho minule jak to nahodil a on tvrdí že cosi pomačkal ale už neví co..ale i tak děkuju za rady skusim co se dá...z hodonínska tu asi nikdo neni co?
    Pomackal a nevi co ? To je dobrej servis .. kdyby to bylo v brne slo by to poresit hodoninsko je trosku z ruky ale treba se tu nekdo ukaze..

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    Citace Původně odesláno od lenis4 Zobrazit příspěvek
    ....ptala jsem se ho minule jak to nahodil a on tvrdí že cosi pomačkal ale už neví co..ale i tak děkuju za rady skusim co se dá...
    Chudak, jen keca a kasiruje.... dneska bohuzel docela castej jev Kasli na nej, zkus nejakou trochu specializovanou firmu/servis nebo se ti mozna nekdo z Hodoninska ozve.....

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Chudak, jen keca a kasiruje.... dneska bohuzel docela castej jev Kasli na nej, zkus nejakou trochu specializovanou firmu/servis nebo se ti mozna nekdo z Hodoninska ozve.....
    von tady vede prodejnu z PC,tak já už nevim za kym specializovanějším.máme od něj i nový PC, ale to přítel používá jen na grafický programy v 3dmaxu,já sem připojuju internet jen když neni doma:-(,děcka na tenhle nesmí a on kromě těch grafických programu opravy PC neumí

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Pokud je tam hlaska ze nebyl nalezen OS bude to bud chyba disku .. (mozna jen kabelu) jeste me napada stara baterka? ze by si ten disk treba bios nepamatoval ? To by ale nejelo chvilku ale udelalo by to hned pri dalsim resu ne ?

    Co s etyce prodejny pc .. pokud je zaplaceno za servis chtel bych papir .. kde bude napsane za co presne platim a klidne bych mu rekl aby se chlapec rozepsal ne jen veta servis 1, hodina a podobny zvasty .. mas pravo vedet za co platis ... minimalne by to mel vysvetlit v cem byl problem ..

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Pokud je tam hlaska ze nebyl nalezen OS bude to bud chyba disku .. (mozna jen kabelu) jeste me napada stara baterka? ze by si ten disk treba bios nepamatoval ? To by ale nejelo chvilku ale udelalo by to hned pri dalsim resu ne ?

    Co s etyce prodejny pc .. pokud je zaplaceno za servis chtel bych papir .. kde bude napsane za co presne platim a klidne bych mu rekl aby se chlapec rozepsal ne jen veta servis 1, hodina a podobny zvasty .. mas pravo vedet za co platis ... minimalne by to mel vysvetlit v cem byl problem ..
    hmmm.to mě taky napadlo,to můžu u toho novýho PC, ale tenhle starej křáp opravuje jen tak ve volných chvílích a když se zeptam jen tak se zaculí a neodpoví..vlastně se cejtí že mi tim pomáhá..že budu mít klid zas na měsíc..to je těžký..hledat tu lidi co by na to mrkli, baterku sem vyndala a dala zpět,víc už na tom nesvedu tak díky za rady a za váš čas..:-)ani sem nečekala že tu takhle pohotově někdo písne



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    A ty kondenzatory vypadaj dobre? Mely by mit pravidelny valcovy tvar a rovny dno a hodne jich bude treba kolem procesoru (kolem hlinikovyho chladice s vetrakem)....

    Takhle je fakt tezky neco ti poradit, chtelo by to videt.

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    nasel by se nekde poruce fotak? neni to sice uplne ono, ale lepsi nez navigovat uplne naslepo

    pro zacatek by byla dobra fotka vnitrku bedny po sundani bocnice - na te ti naznacime na co se zamerit

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    jo? to je fajn skusim to nafotit, to mně nenapadlo,ty válečky sem asi nenašla,no na tých fotkách to snad vidět bude,musim nabít baterky,tak strpeníčko..díkýýýý:-)

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední