Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: Chyba mi tam nieco?

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: simmma1

    Znění dotazu:
    Ahojte,

    dostala som ponuku na tuto skladacku. Chyba mi tam nieco, odporucate nieco zmenit? A co chladic, potrebujem?
    Je to pre bracha na hry:

    CPU INTEL Core 2 Duo E4500 - 2,20GHz
    MB ASUS P5K - iP35/ICH9, PCIe x16, DualCh DDR2 1066
    RAM 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta - aj ine, ale 2x1GB
    VGA SAPPHIRE ATI Radeon HD 3850, 256 MB DDR3
    HDD SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB, SATA II NCQ 16MB cache - alebo 400GB SATAII Samsung
    DVD SONY NEC Optiarc AD-7173S SATA černá - alebo DVD-RW Samsung SATA SH-S203
    PSU Zdroj FORTRON Green Power 400W
    CASE ModeCom middle tower SWING


    dakujem za pomoc a pripomienky

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Je nejaky finacni strop?

    OK --- CPU INTEL Core 2 Duo E4500 - 2,20GHz

    MB ASUS P5K - iP35/ICH9, PCIe x16, DualCh DDR2 1066
    Vzal bych osvedcenou ostrilenou P35 DS3 od gigabyte

    RAM 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta - aj ine, ale 2x1GB
    Extreme edition zbytecnost staci klasika .. A-data 2gb stoji cca 960KC

    VGA SAPPHIRE ATI Radeon HD 3850, 256 MB DDR3
    Pokud je to na hry tak tady bych spis zvolil HD3870 je sice asi o 1000 drazsi ale podstatne vykonejsi ..

    HDD SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB, SATA II NCQ 16MB cache - alebo 400GB SATAII Samsung
    Samsung



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Jméno tazatele: simmma1

    Znění dotazu:
    ... A co chladic, potrebujem?
    Chladič je už u CPU, ale pokud chceš hodně tichou sestavu můžeš dokoupit nějaký zvlášť. Ale to bych nechal až na později, třeba ti bude stačit ten co tam bude. Spíš bych se přikláněl k tomu, koupit dva tiché větráčky, jeden dát do skříně před koš s pevným diskem jako nasávací, druhý dozadu pod zdroj jako odsávací. Pomůžeš tím znatelně chlazení, hlavně disku. Rozměr větráčků záleží na tom, jaké se vejdou do bedny, ideál je 120 mm.

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    CPU: OK
    MB: Ber Gigabyte P35-DS3
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M09809EE7W
    RAM: Ber obyč. A-Data
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0AKCS0
    VPU: OK
    HDD: Ber Hitachi, Samsung nebo WD
    Mechanika: OK, popř. Samsung SH-S203B / SH-S203N
    Zdroj: OK
    Case: Může být, dle vkusu
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 28-11-2007 v 17:15

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Měl bych pár dotazů ohledně rad:
    Proč je zde na fóru tolik preferované desky Gigabyte? Co Intel, ASUS,....? Nějaká objektivní příčina kromě toho, že jsou obecně preferované existuje?
    Má smysl 800MHz paměti pro 800MHz, když na procesory s FSB 1333MHz stačí imho 667MHz DDR a přes FSB se v dualchannelu stejně víc dat neprotlačí?
    K disku ... odpověď vše kromě seagate by mě neuspokojila. Seagate dělá kvalitní a spolehlivé disky, jen už přestal umět tiché, zatímco ostatní výrobci se to naučili. Výkonově jsou všechny disky kromě WD Raptora zhruba stejné a několikaprocentní rozdíly v testech nejsou v praxi znatelné. Každopádně bych zvážil velikost 250GB ... hodně místa zaberou jen fotky z digitálu, mp3, obrazy cd a dvd, videa ... může být plný za necelé dva roky, dle použití.

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ad Gigabyte - intel desky jsou dobre, ale nemaji ruzne vychytavky a moznosti co jini vyrobci. jsou to dobre stabilni desky kterym se sice neda moc co vytknout, ale neni to proste ono. ASUS sice umi dobry desky, ale ty opravdu dobry jsou pro vetsinu cenove nedostupny. levnejsi desky uz tak super nejsou, to GB ma velmi dobre, odladene a bezproblemove i desky mnohem levnejsi

    800MHz pameti - vzhledem k tomu kolik stoji to je docela jedno. kdyz pominu ze pomalejsi pameti by hodne omezovaly pri pretaktovani, tak ten rozdil 800 vs 667 je meritelny. v realnych aplikacich sice dost minimalne, ale jsou aplikace ktere jsou dost zavysle na pametove propustnosti a tam i to neco malo poznat je

    seagate - pokud jsou vsechny disky srovnatelne a jeden dela velky kraval tak ktery si vyberes? samsung zase dela disky sice velmi tiche, ale dost vibruji takze delaji neplechu v papirovych skrinich. proto proste doporucujeme WD nebo hitachi, protoze neroztrepou levnou skrin a nedelaji kraval

  7. #7
    Neregistrovaný

    dakujem za odpovede. Nakoniec asi kupim tu Gigabyte, ked hovorite, ze je overena a lepsi procesor CPU INTEL Core 2 Duo E6550 - 2,33GHz.

    No dostala som otazku ohladne monitora. Bracho ma 19" monitor Philips 190X5FB TFT VGA12ms ta graficka ma digitalny vystup, pojde mu to na tom monitore? Oplati sa ju kupit? Ja ho totiz este na tu graficku musim prehovorit, lebo on chcel povodne VGA Asus EN8600GTS / HDTP / 256MB DDR3 / 2DVI-I / PCI-E. Vela ludi ma vsak od nej odhovaralo.



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Pokud je to na hry tak tady bych spis zvolil HD3870 je sice asi o 1000 drazsi ale podstatne vykonejsi ..
    Tak na co jinýho by byla 3850 než na hry, že...5000,- a 3900,- už je podle mě celkem dost rozdíl. 5000,- už by zas bylo pár stovek od rychlejší 8800GT atd...

    Teď ještě píše že to má k 19" monitoru, takže 3850 256MB si myslím bude optimální.


    to neznámá> Hlavně proboha ne 8600GTS - cena o 500Kč menší ale výkon 2x a vícekrát nižší než u HD3850...
    A procesor stačí bohatě E4500.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    I 3850 je urcite dobra volba ale drzim se toho ze hry proste zerou vykon .. nevim zda konretne u teto sestavy ta 1000 hraje roli. Hry budou stale nove a budou potrebovat stale vykonejsi hw .. ta 3870 proste vyrdzi dyl

  10. #10
    Neregistrovaný

    no dobre chlapi...
    takze sa mi oplati kupit graficka s digitalnym vystupom, ked ma monitor len analogovy(predpokladam)? Pomaly uz sa trosku aj vyznam v PC ;-))) Staci potom konvertor, nie je to hlupost? Alebo ma uvazovat uz do buducnosti, ze niekdy bude aj iny monitor a tu graficku kupit.

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Digitální výstup bezproblémů zredukuješ na analogový, opačně by to bylo horší

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    no dobre chlapi...
    takze sa mi oplati kupit graficka s digitalnym vystupom, ked ma monitor len analogovy(predpokladam)? Pomaly uz sa trosku aj vyznam v PC ;-))) Staci potom konvertor, nie je to hlupost? Alebo ma uvazovat uz do buducnosti, ze niekdy bude aj iny monitor a tu graficku kupit.
    to je otazka redukce ktera stoji radove desitky korun.. v supliku jich mam tak 20



  13. #13
    JAJAJAAA

    hmm ale pocul som ze drivery ATI, su velmi chybove, sice HW stranka grafickych je super ale SW to robia nejaky nevzdelanci...ako to je s tym ?mam GF tak neviem posudit ale co som pocul su chybove

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    To je tezky zarytej atinar ti bude tvrdit jak je na hovno nvidie a nvidiar opak .. pravda je nekde uprostred a oba tabory maj obcas slabsi kusy .. Ja jel delsi dobu na 1950 pro a nemuzu si tu kartu vynachvalit .. za celou dobu jedinej problem ze by nekde neco nejelo atd ..

  15. #15
    JAJAJAAA

    takze vravis ze nejake vacsie problemy s tym niesu , jo ?

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení vhodnosti sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-05-2011, 21:41
  2. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení nové sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:00
  3. Sestavy, notebooky a PDA: prosím o konzultaci sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2008, 11:44