Chtěl bych vyzkoušet a možná i přejít na Linux. Jakou distribuci byste mi doporučili na kancelářské programy, přhrávání filmů a mp3? Menší komplikaci vídím v tom, že mám starší notebook HP nx6110, jak by to bylo s ovladači? Už jsem zkoušel live verze Ubuntu a Mandriva a ani u jednoho jsem nebyl schopen nastavit síťové připojení Díky
Je možné, že ovladače pro Linux na tvoji síťovku jednoduše nejsou. Z distribucí, co znám ( DSL, Ubuntu, Debian a RedHat ) mi přijde Ubuntu nejautomatizovanější ( čili nejvíce OS ). Ale pokud ani ono nezvládlo automaticky nastavit síťovku, budeš se muset ujistit, že máš ovladače pro tu svou. A pokud je máš a stejně to nejede, budeš to muset nastavit ručně, ale bohužel ti neporadím, jak. S Linuxem si moc netykám ( resp. vůbec ), nikdy se mi nedaří si zapamatovat postupy v něm.
Skor je to trochu vyhoda, ze mas trochu starsi notebook :) Osobne nepredpokladam, zeby Linux tvoju sietovku nenasiel a nemal pre nu ovladac (ja som mal problem len s prehistorickou siet. kartou, ktorej ovladac uz nebol sucastou linuxu ale dal sa pridat). Na 99,9% ju urcite nasiel a nainstaloval. Cely problem bude v nastaveni IP adresy, brany a DNS. Pouzivas DHCP na nastavenie tychto parametrov? Pri Live distribuciach som mal trosku komplikacie aby mi to vzdy fungovalo. Tiez moze byt problem, ak notebook ma rozhranie FireWire , OS (win aj linux) ho berie ako sietovu kartu a ak zobral ako prvu sietovku FireWire, tak ona je aktivna (primarna) a ju sa snazi nastavit. Aby nepouzival FireWire ale orig. sietovu kartu, tak systemu musis trochu pomoct :) Napr ja mam v PC FireWire (az 2x na doske a zvukovke SB Audigy), tak orig. sietovka je az ako tretia a napr. Debian pri instalacii sa ma opytal, ktoru chcem nastavit ako primarnu.
Je tazke radit v tomto nadialku. Skus si vyhradit nejake miesto na disku a nainstaluj si Linux, bud priamo na vyhradenu particiu alebo ako virtualny OS, cez VMWare alebo nieco podobne
Osobne pouzivam Debian a Fedoru. Ubuntu nieje zla a tiez OpenSuse je dobra distribucia. Kazdy ma rad tu svoju a je prenho ta najlepsia :)
Inac ake pripojenie pouzivas???
Je tazke radit v tomto nadialku. Skus si vyhradit nejake miesto na disku a nainstaluj si Linux, bud priamo na vyhradenu particiu alebo ako virtualny OS, cez VMWare alebo nieco podobne
Osobne pouzivam Debian a Fedoru. Ubuntu nieje zla a tiez OpenSuse je dobra distribucia. Kazdy ma rad tu svoju a je prenho ta najlepsia :)
Inac ake pripojenie pouzivas???
Ja jsem pouzival Mandriva Linux na notes Acer 3000 WLMi a mel jsem problem s ovladacema je pro sitovou kartu WIFI. To jsem, ale dodatecnym nahranim ovladacu vyresil. Takze jinak v pohode