Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Grafické karty: bude mi stačit 300W zdroj??

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Jirka

    Znění dotazu:
    chci si koupit sapphire radeon x1950 GT, 256 Mb, dd3 , myslíte že mi bude stačit 300w zdroj ???

    PC AMD burton 2500+, 512 RAM, 200GB disk
    poradte ddik plana

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    ze Burton .. no ale k věci. Záleží hlavně na značce zdroje. 300W Fortron bez problémů. 300W Eurocase bych neriskoval. Takze zjisti znacku zdroje, pak se muzeme bavit dal.
    // K takovyhle grafice si urcite dokup dalsich 512 Ram.



  3. #3
    Neregistrovaný

    Hm tak jsem se koukal na ten typ zdroje a je to ten zminovany eurocase 300w . Já jsem v teto oblasti laik takze myslite že silnější zdroj?? a co by se mohlo stat??? kdybych ponechal puvodní.

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Mohlo by dojít k nestabilitě a padání systému, což ještě není nic tak hrozného, v horším případě ke zničení zdroje a možné je bohužel i poškožení ostatních komponentů - tj. deska, grafika, disky, mechaniky... Nestává se to často, ale stát se to může. Podle mě se vždy vyplatí zainvestovat párset korun do zdroje a klidně spát. Tento zdroj by pro vás mohl být ideální volbou: http://www.nejlevnejsipocitace.cz/sh...c-p-20768.html

  5. #5
    Neregistrovaný

    A ještě jedna otázka myslíte si že jsem koupí teto karty udělal dobře v porovnání ceny (3000 kč), výkonu a mé současné pc sestavě?? P.S. dodávám že rád hraju hry

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    17

    na eurocase jsem fungoval u radeon 1950 od zacatku a no probem,tet mam sice fortrona,diky prilezitosti menit zdroj zdarma za lepsi.Takze muj naprosto jednoznacnej nazor 300w eurocase staci.Ptas se co by se mohlo stat pokud................No to je docela jednoduchy,pri nejmensim,ti bude zatuhavat Pc nebo se proste vypne a pri nejhorcim,no toz ti schori nejakej ten komponent,treba zakladni deska.No nebuj,jak rikam,eurocase jsem mel porad a par tech Pc jsem taky uz s EC poskladal a vsechny kupodivu dobry,ale jestli mas navic 1200kc tak kup alespon zdroj Fortron ATX-450PNF, 450W, ATX, low noise, PFC, 12cm fan a mas klid,je urcite tizsi a kvalitnejsi.Ale abch ti to jeste sprijemnil,tak zdroje Fortron uz vyrabej Eurocase, a i ja na svem krasnem spolehlivem a tichem Fortronu mam uz malinkou znacku EuroCase.Takze proste v pohode.Jak rikam,pokud tech 1200,- mas kup to a mas klid.Lepsi zdroje v tento moment asi pro tebe nemaji smysl,akorad bys dal hodne penez a nevyuzil jejich kvalit.

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    To, že Vám 300W EC stačil neznamená, že bude stačit i někomu jiného. Viděl jsem i šílenosti jako dvouprocesorový server živený 350W Eurocasem atp. Pokud chce ale někdo poradit, poradím mu zdroj lehce předdimenzovat, protože za to riskování to opravdu nestojí. Jinak Není Eurocase jako Eurocase... 300 watových modelů s logem EC jsou desítky a kvalitou mohou být diametrálně odlišné.

    Slušný nový zdroj nemusí stát 1200,-, viz můj odkaz výše. Modecom spolupracuje s Fortronem a podle toho ty zdroje vypadají (přestože modely FEEL nenesou označení OEM Fortron).

    Takže jen opakuji můj názor - pokud se chcete vyhnout problémům, v případě grafiky X1950GT zdroj určitě vyměnit!. 600 korunová investice podle mě není nic tak hrozného s tím, že stávající zdroj třeba ještě za 100,- někomu prodáte.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    17

    No ja nemel 300w EC,ale 350w,no ale to je uz naprosto jedno a tvrdim,ze s EC ja ani zedny jiny poskladany PC problem nemel,ale rozhodne jsem netvrdil,ze je nejak dobry,to bych byl asi nahlavu.Ba naopak doporucuji novy a lepsi zdroj.Myslim,ze znacka ktrou jsi tu uvadel,nebude uplne k zahozeni,to ne,ale na druhou stranu to uz bych mozna i ten EC tam nechal.
    Slusny zdroj opravdu nemusi stat hned 1200,- Ale pokud vas Modecom spolupracuje s Fortronem,tak doufam,ze vite ze Fortron spolupracuje s EuroCasem. Jinak o zdrojich a jejich kvalitach by se dalo psat hodiny a urcite i dny,ale to neni predmetem tohoto clanku.

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Napadlo vůbec někoho řešit, že dávat tu grafiku k tomuto procesoru a k tomuto množství paměti je plýtvání tou grafikou...? Pokud tam nebude MINIMÁLNĚ 1 GB paměti a procesor nebude přetočenej MINIMÁLNĚ na 3000+, ideálně kolem 3500+ (ale to chce brutal chlazení), tak bych tam tu grafiku vůbec nedal a koupil bď horší anebo rovnou počkat a upgradovat všechno...po Vánocích bude doba, kdy se bude dát za málo peněz koupit hodně muziky, podle mě už se takhle moc kompy upgradovat nevyplatí...

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    A ještě jedna otázka myslíte si že jsem koupí teto karty udělal dobře v porovnání ceny (3000 kč), výkonu a mé současné pc sestavě?? P.S. dodávám že rád hraju hry
    Myslim ze na ten zbytek sestavy uz je ta grafika trosku moc luxus ... na hry bych se spis priklanel ke kompletnimu upgrade .. Pokud nechces investovat a ani nebudes prikupovat pamet dal bych do te setsavy neajkou x800 nebo 1650 pro ..

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-02-2012, 18:56
  2. GeForce: Bude stačit zdroj?
    Od majcoš v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-11-2010, 21:00
  3. Bude stačit zdroj
    Od john159 v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-10-2009, 11:53
  4. Bude stačit ZDROJ?
    Od gObla v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-08-2009, 20:46
  5. Bude stačit zdroj?
    Od gObla v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-07-2008, 14:49