Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Prosím o kontrolu sestavy

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Sestavuji počítač určený pro hry, filmy (pro 15tiletýho kluka)

    CPU: Intel Core 2 Duo 6750 + AC Freezer 7 Pro
    MB: ASUS P5K iP35/ICH9
    RAM: A-DATA 4096MB (2x2048MB) Extreme Edition 800MHz
    VGA: ASUS EN860GT Silent/HTDP 512MB DDR3
    CASE: EuroCase ML 550 se zdrojem 550W + 2x 120mm FANs NOCTUA NF-S12-800
    HDD: WD 250GB SATAII/300 (jen takto malý, protože má externí MyBook 500GB)
    DVD-RW: 1 - LG GSA-H66N SATA
    2 - LG GSA-H54L LightScribe ATA
    MOUSE: Logitech MX 518
    CARD-READER: nějaká 52in1, interní 3,5"

    Co vy na to? Je to dobrá sestava?
    Díky za rady a názory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zdroj bych dal Fortron 400GLN (a někdo jiný určitě doporučí Seasonic). Pak se najde někdo, kdo doporučí výkonější grafiku. Podle mě jsou starší hry stejně kvalitní a toto je tak akorát a tolik to nežere a netopí. Druhá DVD je myslím zbytečnost. Jinak OK. Co monitor a klávesnice?
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 02-12-2007 v 15:57 Důvod: přečetl jsem to po sobě :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    Zdroj bych dal Fortron 400GLN (a někdo jiný určitě doporučí Seasonic). Druhá DVD je zbytečnost. Jinak OK. Co monitor a klávesnice?

    Monitor a klávesnice zůstanou stávající...

    Nad zdrojem se pozastavím.

    Děkuju mockrát
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, záleží na tom, jak jsi na tom s penězi, ale grafiku bych k takovému procesoru vyměnil za 8800 GT nebo HD 38x0 a určitě bych vyměnil i skříň za nějakou kvalitnější bez zdroje. Zdroj pak Fortron nebo z dražších ( a tišších a ještě kvalitnějších ) Seasonic. Skříní a tím i zdrojem bych s výměnou začal. Taky zvaž, jestli se nevyplatí zkusit přetaktování a koupit levnější procesor, třeba E4500. Taktováním ho dost pravděpodobně na úroveň E6750 vytáhneš a nějaký peníz ušetříš ( který pak můžeš vrazit právě do té skříně, zdroje nebo grafiky ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    CPU: OK
    MB: OK
    RAM: OK
    VGA: ERROR 1. vzhledem ke zbytku sestavy je slaba. Podle rozliseni by to chtelo HD3850(256mb.. tak do 1280*1024) pro vyssi brat HD3870 nebo 8800GT (tam je ale problem s dostupnosti) 2. Pokud 8600GT tak je 512verze zbytecnost. Karta nema dost vykonu tu pamet vyuzit. Staci 256Mb.
    CASE: FATAL ERROR hlavne co se zdroje týče. Doporučujeme na zdroji nešetřit a koupit značkový. Vemte podle finančních možností vzestupně Fortron 400, Seasonic 400OEM, Corsair VX450. Sestava bude mit spotrebu hluboko pod 300w. Case nehodnotim to je otazka osobniho vkusu. Pripadne doporuci ostatni.
    HDD: WD fajn ale doporučim WD3200AAKS (320Gb). Má 16Mb cache a vyssi hustotu dat na plotnach = vyssi vykon.
    DVD: asi OK . jen nevim k cemu dnes 2 mechaniky.
    Mouse: OK
    // kvuli ty grafice napiste co mate za monitor
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    spravil by som minimalne tieto upravy, ale tak zalezi aj od financii...

    CPU: staci E4500
    RAM: staci 2x1Gb A-Data EE
    VGA: ak to je na hry, radsej HD3850/8800GT
    CASE: skrinka sice zalezi od vkusu, ale EC nie a zdroj bud Fortron 400 GLN, alebo Seasonic 430HB, alebo Corsair 450W
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1

    Pokud už dvě RW mechaniky, doporučoval bych dvě stejné a se stejným firmwarem pro případné vypalování na "více vypalovačkách". Kladně toto hodnotím hlavně pro Alkohol a Nero.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    mockrát vám děkuji...
    CPU: dám E4500
    RAM: 2x1GB
    VGA: jakou přesně by jste doporučili? Přímo model, děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    8800GT, výrobce je vpodstatě jedno jaký, všechny až na vyjímky se liší jen nálepkou na chladiči, případně dodávanou hrou, takže bych vzal tu nejlevnější nebo prostě tu co bude dostupná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    a nezabudnite na ten zdroj ! EC nebrať !! fortron, seasonic, corsair...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    takže změny:
    CPU: Intel Core 2 Duo E4500 + AC Freezer 7 Pro
    MB: ASUS P5K iP35/ICH9
    RAM: A-DATA 2048MB (2x1024MB) Extreme Edition 800MHz
    VGA: GigaByte Radeon HD3870 GV-RX387512H-B 512MB, PCI-E
    CASE: EuroCase ML 550 bez zdroje + 2x 120mm FANs NOCTUA NF-S12-800
    ZDROJ: FORTRON FSP400-GLN Blue Strom II
    HDD: Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 250GB ST3250410AS (jen takto malý, protože má externí MyBook 500GB)
    DVD-RW: LG GSA-H66N SATA
    MOUSE: Logitech MX 518
    CARD-READER: nějaká 52in1, interní 3,5"
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    bednu od EUROCASE nechávám stejnou (líbí se tomu klukovi),ale bez zdroje... zdroj bude Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    OK, s tou grafikou to byl dost subjektivní názor, ale když se podívám na cenu disků:
    http://www.czechcomputer.cz/product_...=46867&artno3=
    tak bych připlatil rozdíl 200Kč za tižší, modernější a o 70GB větší disk i kdyby těch 70GB nebylo kritériem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    uz to vypada docela k svetu, jen bych jeste zapremyslel nad zakladni deskou. nerikam ze je nejak vylozene spatna, ale rozhodne bych si ji nekoupil. na northbridge nic-moc pasiv, to kam vede ta heatpipe ani nema vyznam aby tam bylo, ma jen trifazove napajeni CPU (z toho chlazeny jsou jen dve tretiny), hlavne ze to ma dva PCI-E 16x sloty ale jen ctyri SATA konektory (ten paty skoro jak kdyby tam nebyl, je pekne blbe umisteny). jedine plus co ma je firewire

    nic proti asusu, ale levnejsi desky vazne neumi a sel bych do overene gigabyte - GA-P35-DS3(L/ /R/P)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    uz to vypada docela k svetu, jen bych jeste zapremyslel nad zakladni deskou. nerikam ze je nejak vylozene spatna, ale rozhodne bych si ji nekoupil. na northbridge nic-moc pasiv, to kam vede ta heatpipe ani nema vyznam aby tam bylo, ma jen trifazove napajeni CPU (z toho chlazeny jsou jen dve tretiny), hlavne ze to ma dva PCI-E 16x sloty ale jen ctyri SATA konektory (ten paty skoro jak kdyby tam nebyl, je pekne blbe umisteny). jedine plus co ma je firewire

    nic proti asusu, ale levnejsi desky vazne neumi a sel bych do overene gigabyte - GA-P35-DS3(L/ /R/P)

    No jo,ale koukám,že ty Gigabyti nemaj FireWire a eSata externi...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosím o kontrolu položek pro vodníka
    Od Míra, Plzeň v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-01-2014, 19:18
  2. Windows 7: jak vypnout kontrolu USB disku po připojení k PC
    Od drgonzo v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-06-2013, 15:03
  3. Sestavy, notebooky a PDA: prosím o konzultaci sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2008, 11:44
  4. Prosím o zhodnocení sestavy
    Od shooter v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-01-2008, 09:41