Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: problem so slotmi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    4

    Mam taky problem. Kupil som si MB Gigabyte GA-M55plus-S3G (socket AM2, nVidia GF6100) a pamet A-DATA 512 MB DDR2-800. Na zaciatku som dal ramku do slotu 1 (podla odporucani) a vsetko islo dobre. Neskor som vypol komp vybral ramku a opisal seriove cislo, zasunul som ramku spet do slotu 1 a nesiel mi spustit komp - monitor vypisoval ze nema signal. Skusil som viac veci a pomohlo iba to ze som zasunul ramku do slotu 2 - potom to islo zase v pohode. Po dlhsom case som zase potreboval vybrat nachvilu ramku s kompu a uz mi nefunguje ani slot 2. Mam ju na slote 3. Je take chovanie MB alebo RAMky normalne? To akoze uz mi nepojdu 2 sloty? Da sa uplatnit zaruka na MB?

    dakujem pekne
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od lacio
    Je take chovanie MB alebo RAMky normalne? To akoze uz mi nepojdu 2 sloty? Da sa uplatnit zaruka na MB?
    Normální to rozhodně není. Jde o to, zda k poškození došlo špatnou montáží. Při výměně byl počítač odpojen od sítě?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Mám desku DFI LanParty nF4-D a GeIL 512MB DDR 400 2-2-2-5 1T. Když ji dám do slotu 1 nebo 2 tak mi PC nejede, mám ji ve slotu 3 nebo 4 (tam funguje bezproblémů). (Ve slotu 1 nebo 2 mi nejela nikdy! Proč to nevím! Asi je slot 1 a 2 jen na dual ram). Jiné vysvětlení nemám, ale zaráží mě proč ti ve slotu 1 a 2 ramka jela a ted už ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od rs
    Normální to rozhodně není. Jde o to, zda k poškození došlo špatnou montáží. Při výměně byl počítač odpojen od sítě?
    Zla montaz to asi nebude lebo by mi asi prehoreli nejake piny na ramke - co sa nestalo. Pri vymene bol pocitac odpojeny od (elektrickej) siete.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    A nemas ve slotech prach nebo neco jineho? Prach je vodivy a muze zkratovat! Zasunul jsi tu ramku dobre? Nahoda je blbec treba jsi ji do slotu 1 dal nejdrive dobre pak spatne pak do slotu 2 dobre a pak spatne a pak do slotu 3 zase dobre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Nejlepsi by bylo, kdyby sis pujcil od nejakyho kamose jinej DDR2 modul a vyzkousel ho samotnej v tech slotej 1 a 2. Pokud PC nepojede, tak bude neco spatnyho s MB a nebude problem asi ani s reklamaci.

    EDIT: Kdyz jsi si opisoval to SN, opsal jsi si i PN (Product no.)? Pokud ano, tak mrkni, jestli se shoduje s tema v tabulce. Jsou tam pameti A-DATA odzkouseny na GA-M55plus-S3G:
    Naposledy upraveno uživatelem tequilla: 28-08-2006 v 14:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    To je rozumne to zkus! A pak napis, jsem zvedavy!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    4

    Skusal som sloty ofukat (proti prachu) a daval som tam ramku viackrat a vzdy som pritom kontroloval na spravne zapadnutie ramky so slotu (ved ktoby nie keby mu to blblo) ale nic nepomohlo.
    Na mojom module je napisane M2OAD6G3H3160|1E53 cize sa lisi v poslednom znaku.
    Nemam poruke kamosa s DDR2, takze odnesiem komp do obchodu skade som ho kupil oni to otestuju....a ako to dopadne tu urcite napisem.
    Vdaka za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jasne! Pak se ozvi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    4

    No takze, uz je to vyriesene. Nevyznam sa do toho problemu, takze len tak ako som to pochopil z vysvetlenia: prv bolo vsetko spravne. Potom som menil nastavenia RAMky na zle koli ktorim to neslo (ani napriek resetu biosu co mi je divne) a preto ked som prvykrat dal do slotu modul boli defaultne nastavenia a islo ok no ked druhykrat nastavenia uz boli prepisane na tie zle a neslo to.

    Vyriesit to stacilo tak ze do slotov dat inu pamet a nastavenia sa automaticky prepisali na defaultne a uz to ide aj so starou.

    no nachvilu som si myslel ze sa v hladani chyb v kompe a ich opravovani len tak nestratim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    hlavně, že se to vyřešilo!
    Odpovídat lze po přihlášení