Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Stačí Fortron blue storm 2 500w

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele haCR
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    149

    Dobry den, ctel bych se zeptat jestli utahne fortron BS2 500w sestavu -
    INTEL CORE 2 DUO 45nm qx9300 2,5Ghz
    Asus p5e
    A-DATA 2*2GB vitesta 800mhz
    2*SEAGATE Barracuda 250 GB
    2xati HD3870 Crossfire
    2xNoctua 12 cm CaseFAN
    CPUFAN Noctua 12Cm
    Spotřeba HD3870 má být menší nebo srovnatelna jako 8800gt
    Dekuji za Radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    STOP ! Dále pokračuj tu.

    Utáhne ji v pohodě, dokonce ji utáhne i 400 W zdroj, nejlíp Seasonic OEM anebo Corsair, Fortrony víc hučí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Měl by. Trochu bych ušetřil za modrou barvu zdroje a zvolil jiné disky (wd....aaks). Seagaty řady 7200.7-7200.10 jsou pěkně hlučné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele haCR
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    149

    ten fortron uz mam
    Jaky HDD do raid0 by ste my doporucily nezezi tak moc na hluku ale na vykonu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Mám za to, že všechny disky s 7200RPM mají při stejné hustotě dat na plotnu téměř stejný výkon. Těch pár procent v testech není poznat. Pokud nevadí hluk a nejsi limitován cenou, tak je znatelně výkonnější WD Raptor s 10000 otáčkami za minutu, akorát se tyto disky vyrábí jen do 150GB a jsou šíleně drahé. Rozdíl je teda v přístupové době, rychlost sekvenčního čtení už je moderními velkými disky dosažena nebo zaostávají jen velmi těsně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    STOP ! Dále pokračuj tu.

    Utáhne ji v pohodě, dokonce ji utáhne i 400 W zdroj, nejlíp Seasonic OEM anebo Corsair, Fortrony víc hučí.
    do jednoho vlakna vsechny neodkazuj, byl by tam strasny zmatek. zkus si predstavit ze se resi 4 zdroje najednou

    FAQ je dobry aby se tam mohli odkazovat neinformovani uzivatele aby se dostaly do obrazu, ale ne pro reseni vsech problemu. radsi at je kazdy zvlast
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    OT: Ono je bohužel už jedno kolik těch threadů je a na jakou sestavu. Odpovědi jsou vždy stejné :
    - 400W Fortron/Seasonic(/Corsair) musí stačit.
    - Proč Enermax? + předchozí
    - Pořiď si Fortron 400W GLN nebo něco málo připlať za tižší Seasonic. (pokud není zmíněn Seasonic, je to napraveno v dalším příspěvku)
    - Použij kalkulačku na ..... a odečti 100W
    - Můžeš mi prosím říct, na co ti budou 4GB paměti? Kup dvě a investuj raději do zdroje!
    - EC,Chill,KME,... NIKDY! + 3.bod

    Pokud někdo napíše článek o tom, proč jsou na 90% sestav vhodné tyto zdroje, tak proč na to neodkazovat.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 02-12-2007 v 22:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    do jednoho vlakna vsechny neodkazuj, byl by tam strasny zmatek. zkus si predstavit ze se resi 4 zdroje najednou

    FAQ je dobry aby se tam mohli odkazovat neinformovani uzivatele aby se dostaly do obrazu, ale ne pro reseni vsech problemu. radsi at je kazdy zvlast
    To je ale typickej dotaz do FAQu. "Půjde to a ono." Odpověď je "ano a doporučuju xy". Jenže každej k tomu chce něco říct i když se opakuje a pak je to nepřehledný ...(zajímavý je, že na PCTf to funguje, nebo aspoň fungovalo když někdo hned cokoliv o zdrojích co nebylo ve FAQu okamžitě zamknul...tady to leží ladem ).

    pavel_p: přesně...chtělo by to někoho, kdo to bude fakt moderovat, ať lidi napřed čtou než se ptají. Od čeho je tam to "přetěte si toto" ? (taky by to chtělo přejmenovat a promazat a FAQ nastavit jako "Důležité"...)
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 02-12-2007 v 23:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    [OT]ja vubec nic nenamitam proti tomu FAQ, 95% dotazu na zdroj co tu je nemusi byt pokud by si to lidi cetly, ale bohuzel jak taky pisete tu na zdroje chybi moderator - ja nemam prava (a do vanoc uz ani cas), smeli si hlida grafiky, eraser vetsinou veci kolem siti a boboco a P@pi uz nejsou tak aktivni jak byvali...
    aby to fungovalo jak ma, musel by se o to nekdo aktivne starat. za soucasneho stavu se mi jevi lepsi do kazdeho takoveho dotazu dat link na FAQ, rict mu klasicke tri vety ze EC ne at si veme fortron/seasonic a nechat to byt[/OT]

    k tematu - cca tech 400W by stacit melo, 45nm jsou uspornejsi, ale pokud se bude taktovat tak radsi vzit minimalne 430-450W. takze ano, 500W fortron si s tim poradi jak nic. budme radi ze se spotreba tlaci dolu, pred rokem by obdobna sestava chtela cca 600W
    fortron - Blue storm je jen priplatek za modrou barvu oproti GLN
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od haCR Zobrazit příspěvek
    ten fortron uz mam
    Jaky HDD do raid0 by ste my doporucily nezezi tak moc na hluku ale na vykonu
    K cemu vyuzijes raid 0 ?

    BTW chtelo by to holt dalsi mody kteri jsou aktivnipres den .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ale bohuzel jak taky pisete tu na zdroje chybi moderator
    Rád bych pomohl, sedím tady jak jen nejčastěji to jde, však mě znáte, museli by jste mě to ale naučit
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele haCR
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    149

    Caw takze tedy to utahne.to se mi ale ulevilo. no sry ze to sem pletu myslite ze to bude na novy hry dobry dělo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od haCR Zobrazit příspěvek
    myslite ze to bude na novy hry dobry dělo?
    Samozřejmě
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Rád bych pomohl, sedím tady jak jen nejčastěji to jde, však mě znáte, museli by jste mě to ale naučit
    Když na mě nebudeš zlej, jsem pro všema deseti Zasloužíš si to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    treba hlasovanie, ci ma byt tgfh moderator a nie len na zdroje
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Fortron Blue Storm II 500W
    Od Fuckaroo v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-06-2011, 14:31
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 12:16
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-01-2008, 01:07
  4. Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II
    Od o.n.y.x. v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-09-2007, 15:32