Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: Povedlo se vám při sundávání chladiče vyrvat procesor z patice?

Hlasujících
174. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • ANO - Procesor byl nepoškozenej

    69 39.66%
  • ANO - Zničil jsem přitom procsor

    2 1.15%
  • NE - Po hodině marnýho sundávání jsem to vzdal

    2 1.15%
  • NE - šel sundat lehce

    101 58.05%
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 71

Téma: Povedlo se vám při sundávání chladiče vyrvat procesor z patice?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele FAJN-TOM
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    63

    Zajímalo by mě komu se stalo to že chladič byl spojen teplovodivou pastou tak silně že jste při sundávání vytrhli i zajištěný procesor z patice.

    Mě se to povedlo při sundávání box chladiče na soketu 939 s athlonem 3000+, naštestí bylo zvohlých asi jen 20 nožiček, takže narovnat a jelo se dál
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    O tom jsem nikdy ani neslyšel, natož pak, aby se mi to stalo. Ale nebylo by vždy moudřejší ten procesor vytáhnout z patice i s chladičem a pak procák z chladící plochy odlepit nožem nebo šroubovákem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele FAJN-TOM
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Ale nebylo by vždy moudřejší ten procesor vytáhnout z patice i s chladičem a pak procák z chladící plochy odlepit nožem nebo šroubovákem?
    Bylo jenže já se přes box chladič nedostal na tu páčku kterou se ten procesor odjistí
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak pak nůž vrazit mezi procesor a chladič ještě když je na desce. Na to by tam místo být mělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jj, taky se mi to stalo. celeron 1.7GHz zustal nalepeny na chladici. nastesti s nim nebylo vubec nic, takze jsem vymenil pastu a o rok a pul pozdej ho zase vyrval ze zajisteneho socketu opet bez problemu a vali dal ale asi ho uz nebudu vydelavat uz se to tu nekde resilo, stalo se to vic lidem

    to intri - co co popisujes je sice pekny, ale v praxi neproveditelny... pominu-li ze se tam vetsinou nedostanes, tak to ze bys neco takoveho mel udelat si uvedomis az kdyz hledis na patici a rikas si kde sakra je procesor? a po chvilce zjistis ze na chladici...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele FAJN-TOM
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Tak pak nůž vrazit mezi procesor a chladič ještě když je na desce. Na to by tam místo být mělo.
    U mě by to nešlo, procesor jsem sundal tak že jsem box chladič dal do svěráku na procesor prkýnko a nejdřív malí rány kladivem, to nepomohlo tak jsem se naštval a uvodil pořádně a nakonec to povolilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Me se to stalo taky na s.754.... k zajistovaci pacce se neni mozno dostat, takze vyndat CPU i s chladicem nejde.... teda nakonec to tak stejne dopadlo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Osobni zkusenost nemam ale jeden kamos vyrval patici z desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Lax Lax je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    98

    Taky se mi to stalo - AM2 a A64 4600+. Ohnutý asi 2 nožičky, procesor jede v klidu dál
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    Stalo se mi to několikrát a vždy se soketem 478, ale CPU vždy přežil
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Procesory preziji ledascos .. treba C2D 4500 prezije pad z metru na betonovu podlahu To jsem si nedavno vyzkousel
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Jednou jsem take nemel jinou volbu. Socket 754 a Athlon 64 2800+...prezil naprosto bez uhony.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tiež sa mi to stalo na Celerone 1,7Ghz s478 jednoducho ostal pripečený na BOX chladiči, dosť ťažko som ho odtiaľ odlepil ale doteraz ide.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Tohle se mi nikdy nepovedlo, a ani nikomu z myho okoli. Poprve sem se o tom doslechl až tady:-)

    Ale na ECS L7VTA se mi malem podařilo utrhnout northbridge, nakonec sem to vzdal a chladič nikdy nesundal. Přecejen přidělat zpatky northbridge neni to sami jako narovnat piny u CPU a vrazit ho zpět do patice :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    mne sa to "podarilo" s Athlonom 64 3200+ s.939, bola tam standardna BOX pasta... Stacilo ju vymenit a od vtedy po demontazi chladica CPU zostava v sockete...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket AM3: AMD Phenom II X4 955 nedopadává do patice
    Od Filip Volf v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-08-2011, 10:29
  2. Procesory patice am2
    Od marekpevný v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 20:59
  3. Socket 423/478: Poškozená patice ZD
    Od boby v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-10-2010, 21:45
  4. Prosím o pomoc u sundávání chladiče CPU
    Od Jandaskunk v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-07-2009, 01:10