Notebook do 20k, Intel
Potřeboval bych poradit s výběrem notebooku, kamarád si chce teď někdy koupit notebook tak do 20 000, intel, aby si na tom možná i něco zahrál a zrovna v tomhle odvětví se moc neorientuju, budu rád za všechny návrhy.
záleží na tom co by si chtěl zahrát... Jestli novodobé hry (NFS pro street, atd...) nebo starší jako třeba Counter strike Source který si zahraješ dnes snad už na všem...
Vol mezi HP / DELL / Lenovo
Podívej se třeba sa samotné konfigurátory značky DELL
http://www.dell.cz
Podívej se třeba sa samotné konfigurátory značky DELL
http://www.dell.cz
Nevím, s konfigurátorama mám celkem blby zkušenosti, že jsou vysledny daleko dražší než hotovy sestavy. Představu bych měl, core2duo, aspoň 2gb ramky, hlavně se nevyznám v mobilních grafikách. Není to pro mě, kamarád říkal, že by na tom chtěl pustit na minimum aspoň bioshock nebo CoD4(zrovna toto asi nebude problem, bo to běží i na mobilní x700 na medium:) Jinak díky, že jste se tím začli zabívat.
Ten ThinkPad je dobrý ale nevím jestli by X3100 stačila na BioShock a CoD4.. Každopádně grafika v noťasech je nejlepsi od Nvidie je to GF8600M GT (čeká se na 8800) a od ATi to bude HD 2700 tuším...
Požadavky C2D, 2 GB paměti a kvalitní grafika do 20 tisíc? Jestli z těch požadavků neslevíš, nedopadne to dobře... To ti většinou dokáže nabídnout Acer, ale ten ber jedině, když jeho cena klesne pod 2 tisíce Kč ( vč. DPH )... Na škodu by nemusel být tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale těžko říct, jakou kvalitu od něj můžeš očekávat. Moc bych mu nevěřil.
Jinak, pokud chceš mít alespoň jakous takous jistotu, vol mezi značkami, které ti už navrhli jiní - HP, Dell ( u něj si ale obvykle počkáš měsíc na dodání ), Lenovo či třeba Toshiba.
Jinak, pokud chceš mít alespoň jakous takous jistotu, vol mezi značkami, které ti už navrhli jiní - HP, Dell ( u něj si ale obvykle počkáš měsíc na dodání ), Lenovo či třeba Toshiba.
No tam je spíš problém s tím core2duo,ramka je za pakatel, dá se dokoupit po tom. Právě bych rád nějaky přehled notebookovych grafik, ta od intelu za moc nestojí, i když je nejlepší. No chtít po tom xpčka, už by bylo asi moc:)
www.notebookcheck.com Lepší přehled jsem ještě nenašel.
Jinak pokud jde o u X3100 od Intelu - chtít po ní XP by nebylo zdaleka moc. Ta grafika je schopná utáhnout i Aero ve Vistě, pokud jde o 3DMark 03, dosahuje, tuším, kolem tisícovky bodů. Což na integrovanou grafiku není zas tak blbé, i když si na tom samozřejmě Crysis nevychutnáš.
Jinak pokud jde o u X3100 od Intelu - chtít po ní XP by nebylo zdaleka moc. Ta grafika je schopná utáhnout i Aero ve Vistě, pokud jde o 3DMark 03, dosahuje, tuším, kolem tisícovky bodů. Což na integrovanou grafiku není zas tak blbé, i když si na tom samozřejmě Crysis nevychutnáš.
Já vím jaká je, mám ji doma v notebooku (abych ti udělal radost-Acer Extensa 5220:) ale je to jen jako takova jina pracovní stanice a funguje prakticky jen jako terminál pro internet, tam je to jedno). Mě jde spíš o řadiče apod, když jsem chtěl hpčko, tak mi napsali, že drivery pro XP teprv vyvíjí...
No jo, je potřeba si uvědomit, že XP je zastaralý systém ( zanedlouho bude na světě sedmý rok ). Už nemá budoucnost. Pomalu se začíná i do nejslabších a výkonnostně nedostačujících notebooků nasazovat Vista ( což je sice nesmysl, ale stejně se to dělá ) a ovladače se vyvíjí pochopitelně hlavně pro to, co ožívá, ne pro to, co dožívá. Nebude trvat dlouho a výrobci se na ovladače pro XP vykašlou úplně. Budou je dělat pro Vistu, pak pro Viennu, pak pro Linux, až MS zkrachuje...:-) To je prostě vývoj.
Tuším, že Asus u některých modelů notebooků vzdal podporu XP úplně.
Tuším, že Asus u některých modelů notebooků vzdal podporu XP úplně.
[QUOTE=Intri;69224]Požadavky C2D, 2 GB paměti a kvalitní grafika do 20 tisíc? Jestli z těch požadavků neslevíš, nedopadne to dobře... To ti většinou dokáže nabídnout Acer, ale ten ber jedině, když jeho cena klesne pod 2 tisíce Kč ( vč. DPH )... Na škodu by nemusel být tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale těžko říct, jakou kvalitu od něj můžeš očekávat. Moc bych mu nevěřil.
Jinak, pokud chceš mít alespoň jakous takous jistotu, vol mezi značkami, které ti už navrhli jiní - HP, Dell ( u něj si ale obvykle počkáš měsíc na dodání ), Lenovo či třeba Toshiba.[/QUOTE]
na GF8400M G si zahraješ asi stejně jako na X3100
Jinak, pokud chceš mít alespoň jakous takous jistotu, vol mezi značkami, které ti už navrhli jiní - HP, Dell ( u něj si ale obvykle počkáš měsíc na dodání ), Lenovo či třeba Toshiba.[/QUOTE]
na GF8400M G si zahraješ asi stejně jako na X3100
Ano GS ale ja mluvím o G mezi těmihle 2mi grafikami je furt velký rozdíl. Rodíl 8Stream procesorů je docela velký ne?
GS má 16 Stream procesorů a G 8 Stream procesorů.
Každopádně pokud bych chtěl 8400 tak já bych bral pouze M GT. Ale do 20.000 si tuhle grafiku nepořídíš a né,že by byla nějak uchvatná..
GS má 16 Stream procesorů a G 8 Stream procesorů.
Každopádně pokud bych chtěl 8400 tak já bych bral pouze M GT. Ale do 20.000 si tuhle grafiku nepořídíš a né,že by byla nějak uchvatná..
Mrkl jsem na porovnání těch grafik na notebookchecku a jediné skóre tam je z 3DMarků. Nicméně podle těch vychází 8400 G jako dvakrát tak výkonná jako X3100. Což jenom potvrzuje obecně známé pravidlo, že na hry je lepší jakákoliv neintegrovaná grafika, než nejvýkonnější integrovaná ( čímž ale neříkám, že nemůžou existovat výjimky. Sám o nich ale nevím ).