Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: prosim o radu - upgrade herního PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2

    zdravim,
    stavajici PC vypada nasledovne a potrebuju ho trochu ozivit, protoze u novych hernich titulu ponekud ztraci dech. Jde mi o upgrade RAM a VGA. :

    CPU: Core 2 Duo E6300 1,86GHz (2MB/1066) BOX LGA775
    MB: Gigabyte 965P-DS4 P965 s775,DDR2,SATA2,GLAN,PCIx,1394,ATX
    VGA: GK ATI Sapphire Rad X1950 Pro 256MB, 256bit, DDR3,
    RAM: DIMM DDR2 1024MB 800MHZ Kingmax
    HDD: Seagate 320 GB BAR. SATAII 7200 16MB (NCQ)
    Case: CA CASE THERMALTAKE VD2000BNS Matrix,
    Zdroj: FORTRON FSP400PNF 400W 12FAN ATX

    RAM bych videl na pohodovy low-end A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43473
    Jaky je pripadne mezi nimi fakticky rozdil a hlavne co udelat s tim Kingmaxem? Nechat spolecne na 3GB? Budou v pohode spolupracovat??

    VGA je ponekud slozitejsi. Hlavni dilema je, zda koupit jeste jednu X1950 Pro a zapojit ji do Crossfiru (byl by potreba novy zdroj? mate pripadne nejaky tip? Dalsi chlazeni?) a nebo moji X1950 Pro prodat a koupit neco s podporou directX:10? At uz od Ati nebo Nvidie A rozjel bych pripadne SLI reseni od Nvidie s 8800GT?
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50643

    Nevim, diky za kazdou radu ohledne VGA i RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    U pamětí není důvod připlácet za cokoliv dražšího než za základní A-Data 800MHz, v testech vychází úplně stejně jako Extreme Edition. Dá li bůh tak ti ty nový dva moduly pojedou v dualchannelu a k tomu Kingmax v singlu. Procesor sice měnit určitě nepotřebuje, ale mohl bys ho trochu potaktovat - 2800MHz by měl dát jako nic. K tomu se ti bude hodit nový chladič, jako např: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46649

    Kupovat druhou kartu do crossfire je nesmysl, jedna 8800GT bude mít mnohem vyšší výkon, nižší spotřebu a podporu DX10. Fortron 400W ji utáhne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Jak psal elpsycho . extreme jsou zbytecny staco obyc .. a grafika pokud to mas na hrani je to jasne bud 3870 nebo 8800 gt nic jineho tam nema smysl davat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Jj naprostý souhlas, trochu nataktovat procálek a pokud všechno nehceš hrát na max. detaily, tak tahle grafika by ti měla stačit. Mám ji taky akorát s dvojnásobnou pamětí a pohoda. Jen jsem ještě nezkoušel crysis :-( Ten by ukázal pravdu, ale myslím, že na medium bych ho mohl dat v pohodě :-) Nejdřív takti procesor co to udělá, a pak přemyšlej o grafice, dualkové paměti určitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Citace Původně odesláno od MeintHenu Zobrazit příspěvek
    ...Hlavni dilema je, zda koupit jeste jednu X1950 Pro a zapojit ji do Crossfiru (byl by potreba novy zdroj? ...
    Ne, neutáhl by to, rozhodně ne delší dobu. A dvě 8800 GT? No nevím, 2 x 95 W GPU, cca 70(?) W CPU, 12 W disk, 30 W deska, něco paměti, DVD ... už jsme na hraně. Ale jednu 8800 GT nebo Radeon 38x0 utáhne s prstem v nose.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    2x 8800GT nepůjde pravděpodobně hlavně z toho důvodu, že je to deska s chipsetem 965P, kterej oficiálně SLI nepodporuje (slyšel jsem sice zvěsti o neoficiálních driverech, který by podporu na intel chipsetech měly povolit, ale zatím se mi je nikde nepodařilo najít a stáhnout).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Citace Původně odesláno od MeintHenu Zobrazit příspěvek
    potrebuju ho trochu ozivit, protoze u novych hernich titulu ponekud ztraci dech.
    RAMky ti sestavu brzdí, jednak kapacitou a hlavně single channelem.
    Kup "obyč." A-Data 2x1GB
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0AKCS0
    Ten Kingmax prodej, přetaktuj CPU a otestuj to.

    /Pokud to moc nepomůže tak grafiku prodej a kup HD3870 nebo 8800GT, ale myslím si, že po těch RAMkách a přetaktovaným CPU to pojede fajně
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2

    Oki, takze panuje vicemene souhlas, ze dalsi X1950 do Crossfiru nekupovat a misto ni 8800GT nebo od ATI HD3870. Radeji bych asi volil grafiku od ATI, at muzu do budoucna pocitat s Crossfirem. No ale loni, kdyz jsem X1950 PRO kupoval, tak jsem taky (trochu) pocital s tim, ze koupim jeste jednu...

    RAMku koupim A-data a pokusim se ji zapojit do dualchannelu a Kingmax necham v singlu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Otestuj i variantu ber Kingmaxu, porovnej výsledky a uvidíš co je lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od MeintHenu Zobrazit příspěvek
    No ale loni, kdyz jsem X1950 PRO kupoval, tak jsem taky (trochu) pocital s tim, ze koupim jeste jednu...
    Ano, to je praktické potvrzení toho, že multi GPU systémy mají smysl pořídit buď odzačátku nebo vůbec - historie dokládá, že po roce je a bude vždycky výhodnější koupit jednu rychlejší kartu a prodat stávající, než přidávat druhou k už pomalé a technologicky zastaralé původní grafice. Tohle pravidlo se zatím málem podařilo vyvrátit pouze 8800GTX, která už je ale dneska díky 8800GT taky neprodejná.
    Odpovídat lze po přihlášení