Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: prosim o radu - upgrade herního PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2

    zdravim,
    stavajici PC vypada nasledovne a potrebuju ho trochu ozivit, protoze u novych hernich titulu ponekud ztraci dech. Jde mi o upgrade RAM a VGA. :

    CPU: Core 2 Duo E6300 1,86GHz (2MB/1066) BOX LGA775
    MB: Gigabyte 965P-DS4 P965 s775,DDR2,SATA2,GLAN,PCIx,1394,ATX
    VGA: GK ATI Sapphire Rad X1950 Pro 256MB, 256bit, DDR3,
    RAM: DIMM DDR2 1024MB 800MHZ Kingmax
    HDD: Seagate 320 GB BAR. SATAII 7200 16MB (NCQ)
    Case: CA CASE THERMALTAKE VD2000BNS Matrix,
    Zdroj: FORTRON FSP400PNF 400W 12FAN ATX

    RAM bych videl na pohodovy low-end A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43473
    Jaky je pripadne mezi nimi fakticky rozdil a hlavne co udelat s tim Kingmaxem? Nechat spolecne na 3GB? Budou v pohode spolupracovat??

    VGA je ponekud slozitejsi. Hlavni dilema je, zda koupit jeste jednu X1950 Pro a zapojit ji do Crossfiru (byl by potreba novy zdroj? mate pripadne nejaky tip? Dalsi chlazeni?) a nebo moji X1950 Pro prodat a koupit neco s podporou directX:10? At uz od Ati nebo Nvidie A rozjel bych pripadne SLI reseni od Nvidie s 8800GT?
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50643

    Nevim, diky za kazdou radu ohledne VGA i RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    U pamětí není důvod připlácet za cokoliv dražšího než za základní A-Data 800MHz, v testech vychází úplně stejně jako Extreme Edition. Dá li bůh tak ti ty nový dva moduly pojedou v dualchannelu a k tomu Kingmax v singlu. Procesor sice měnit určitě nepotřebuje, ale mohl bys ho trochu potaktovat - 2800MHz by měl dát jako nic. K tomu se ti bude hodit nový chladič, jako např: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46649

    Kupovat druhou kartu do crossfire je nesmysl, jedna 8800GT bude mít mnohem vyšší výkon, nižší spotřebu a podporu DX10. Fortron 400W ji utáhne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jak psal elpsycho . extreme jsou zbytecny staco obyc .. a grafika pokud to mas na hrani je to jasne bud 3870 nebo 8800 gt nic jineho tam nema smysl davat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Jj naprostý souhlas, trochu nataktovat procálek a pokud všechno nehceš hrát na max. detaily, tak tahle grafika by ti měla stačit. Mám ji taky akorát s dvojnásobnou pamětí a pohoda. Jen jsem ještě nezkoušel crysis :-( Ten by ukázal pravdu, ale myslím, že na medium bych ho mohl dat v pohodě :-) Nejdřív takti procesor co to udělá, a pak přemyšlej o grafice, dualkové paměti určitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od MeintHenu Zobrazit příspěvek
    ...Hlavni dilema je, zda koupit jeste jednu X1950 Pro a zapojit ji do Crossfiru (byl by potreba novy zdroj? ...
    Ne, neutáhl by to, rozhodně ne delší dobu. A dvě 8800 GT? No nevím, 2 x 95 W GPU, cca 70(?) W CPU, 12 W disk, 30 W deska, něco paměti, DVD ... už jsme na hraně. Ale jednu 8800 GT nebo Radeon 38x0 utáhne s prstem v nose.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    2x 8800GT nepůjde pravděpodobně hlavně z toho důvodu, že je to deska s chipsetem 965P, kterej oficiálně SLI nepodporuje (slyšel jsem sice zvěsti o neoficiálních driverech, který by podporu na intel chipsetech měly povolit, ale zatím se mi je nikde nepodařilo najít a stáhnout).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od MeintHenu Zobrazit příspěvek
    potrebuju ho trochu ozivit, protoze u novych hernich titulu ponekud ztraci dech.
    RAMky ti sestavu brzdí, jednak kapacitou a hlavně single channelem.
    Kup "obyč." A-Data 2x1GB
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0AKCS0
    Ten Kingmax prodej, přetaktuj CPU a otestuj to.

    /Pokud to moc nepomůže tak grafiku prodej a kup HD3870 nebo 8800GT, ale myslím si, že po těch RAMkách a přetaktovaným CPU to pojede fajně
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2

    Oki, takze panuje vicemene souhlas, ze dalsi X1950 do Crossfiru nekupovat a misto ni 8800GT nebo od ATI HD3870. Radeji bych asi volil grafiku od ATI, at muzu do budoucna pocitat s Crossfirem. No ale loni, kdyz jsem X1950 PRO kupoval, tak jsem taky (trochu) pocital s tim, ze koupim jeste jednu...

    RAMku koupim A-data a pokusim se ji zapojit do dualchannelu a Kingmax necham v singlu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Otestuj i variantu ber Kingmaxu, porovnej výsledky a uvidíš co je lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od MeintHenu Zobrazit příspěvek
    No ale loni, kdyz jsem X1950 PRO kupoval, tak jsem taky (trochu) pocital s tim, ze koupim jeste jednu...
    Ano, to je praktické potvrzení toho, že multi GPU systémy mají smysl pořídit buď odzačátku nebo vůbec - historie dokládá, že po roce je a bude vždycky výhodnější koupit jednu rychlejší kartu a prodat stávající, než přidávat druhou k už pomalé a technologicky zastaralé původní grafice. Tohle pravidlo se zatím málem podařilo vyvrátit pouze 8800GTX, která už je ale dneska díky 8800GT taky neprodejná.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade GK - prosím o radu
    Od Riff v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-08-2011, 22:27
  2. Prosím o radu
    Od mafra72 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 15:27
  3. Prosim o radu
    Od Jack1 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 14:49
  4. prosím o radu
    Od Halli v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 13:55