Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 54

Téma: Připojení dvou PC na jeden internet

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6

    Chtěla bych se zeptat, mám doma stolní PC a je připojen na ADSL modem přes pevnou linku, nyní si budu kupovat notebook a potřebovala bych zjistit jak ho napojit na stavající síť. Jelikož modem mám jeden. Mám teda pak ještě jeden ale od jiného poskytovale internetu ale také ro ADSL, tak jestli stačí koupit rozdvojku a natáhnout si kabel k sobě a napojit přes jiný modem? Nebo jsou jiná řešení?
    Předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Lze si koupit HUB nebo Switch jako tento a přes něj napojit více PC. Jen nevím jak by to bylo s přidělěním IP adresy. Případně, pokud má ten stolní PC 2 síťovky, tak lze sdílet připojení k internetu, ale má to nevýhodu že PC musí běžet, když by někdo chtěl na internet přes notebook.
    Elegantní ale dražší řešení by bylo pořídot nový modem s WIFI, a notebook připojit bezdrátově, odpadá starost s kabely atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jednoznacne nejelpsim (bohuzel i nejdrazsim) resenim je poridit wifi router. I kdyz dobry wifirouter se da sehnat pod dva tisice .. do nej lze zapojit az 4 pc pomoci kabelu a neomezene pc pres wifi (notebook nebo pc s wifikartou)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jen upřesním, že neomezenost počtu PC připojených přes wi-fi je dost relativní... Pro tvoje účely se za neomezenou považovat dá, ve skutečnosti je počet připojených PC omezený na nějakou mocninu dvojky. Tuším, že na 128. Jinak když si vybereš dobrý wi-fi router ( i s repeatrem ), může ti to dobře pomoct v místech, kde je slabý wi-fi signál. Sice je zapotřebí router překonfigurovat na repeater, ale to při troše cviku nebývá problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Řešení je několik:
    - koupit levný router, stojí cca 400-500Kč se čtyřmi porty a zapojit ho za modem, nějak nakonfigurovat (získat adresu na WAN z DHCP, na druhé straně nastavit DHCP pro přidělení adres v místní síti a případně nastavit nějaké přesměrování portů (nejjednodušší)
    - koupit 2x dražší wifi/lan router pro bezdrátové připojení notebooku
    - koupit víceportový ADSL modem+router (případně i s wifi) a nahradit tím vše (nejdražší a může být složitější na nastavení ... no dnes už možná ne, v historických dobách se muselo nastavovat asi 10 podivných parametrů jako jméno,heslo,nějaké režimy přenosu a divné parametry pro atm)

    Rozdvojka a dva ADSL modemy není řešení - signál se bude rušit a nebude to fungovat. Má nějaký modem možnost připojení více počítačů? Nebo lze připojit jen telefonní kábl a USB a/nebo sít? Někdy lze připojit jeden počítač přes USB a druhý přes ethernet/RJ-45/LAN (lze to nazývat různě...normální síťový kábl) někdy ne ... závisí na konkrétním modemu.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 04-12-2007 v 22:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Jen upřesním, že neomezenost počtu PC připojených přes wi-fi je dost relativní... Pro tvoje účely se za neomezenou považovat dá, ve skutečnosti je počet připojených PC omezený na nějakou mocninu dvojky. Tuším, že na 128. Jinak když si vybereš dobrý wi-fi router ( i s repeatrem ), může ti to dobře pomoct v místech, kde je slabý wi-fi signál. Sice je zapotřebí router překonfigurovat na repeater, ale to při troše cviku nebývá problém.
    To ja samozrejme vim ale v tomto pripade jsem s klidnym srdcem pozil slovo neomezeny A vubec sem temito cisly autorku nechtel zatezovat .. proc taky tezko to nekdy vyuzije
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Co se týče IP adres, tak je jedna na připojku. Doma mam 2 PC na ADSL a v pohodě. Modem si přidělí sám IP pro počítače,ale na venek je IP pouze jedna. Připojit se jich dá kolik chceš, jen pak s větším počtem se musí počítat s nižší rychlostí kdyby byly všichni na netu zároveň
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    To ja samozrejme vim ale v tomto pripade jsem s klidnym srdcem pozil slovo neomezeny A vubec sem temito cisly autorku nechtel zatezovat .. proc taky tezko to nekdy vyuzije
    Jasně, však už se nějaký pátek známe a vím, že to asi není nic nového. Ale napsal jsem to, protože wi-fi zařízení všeho možného typu, především AP, jsou oblíbeným cílem cvoků jako já, kteří se snaží dostat internet zdarma právě z volně dostupných AP.:-) Takže pokud si koupí router s AP ( spíš naopak, AP s routerem ), což je dost pravděpodobné, bylo by dobré jej zabezpečit, protože se může celkem snadno stát, že se na něj bude chtít připojit velká spousta wi-fi-chtivých uživatelů. 128 je sice celkem velké číslo, ale i tak by nemusel být problém ten limit naplnit v oblastech s celkem velkou hustotou osídlení ( Praha, Brno centrum Ostravy a jiných měst apod. ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6

    No já jsem z Liberce a jednou už jsem připojení přes WIFI doma měla a byla to minimální rychlost. Takže wifi už nechci. Nevím teda co přesně ten wifi rauter je a jak funguje, takže bych poprosila o objasnění, jestli se zapojí ke stavajícímu modemu či se do toho musí koupit wifi karta a budu chytat signál přes wifi). Mám právě doma 2MB připojení ADSL a takovou rychlost bych znovu chtěla mít (samozřejmě aspon v té době co stolní pc nebude připojen, chápu, že když bude připojen tak mi to omezí rychlost) a modem nemá možnost zapojení dvou pc...pouze usb a síťový kabel. Ale byla bych ráda aby to připojení fungovalo i když bude ten stolní pc vypnutý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Takže:

    - Wifi je samozřejmě pomalejší než připojení síťovým kabelem (cca 2x pomalejší - drát cca 5MB/s, wifi cca 2,5MB/s) - ale pozor, asi zaměňuješ wifi připojení k internetu a wifi bezdrátovou domácí síť, což jsou 2 zcela odlišný věci (jestli jsi měla předtím wifi připojení k internetu, který bylo pomalý a teď máš připojení ADSL, tak rychlost samotnýho připojení k internetu wifi router neovlivní, protože internetový připojení zůstane pořád přes ten ADSL modem, wifi router by byl pro bezdrátový připojení domácích počítačů jenom k sobě a propojení s internetovým modemem a to mnou uvedený porovnání rychlostí platí pro spojení mezi jednotlivýma počítačema ve tvojí lokální síti)

    - router je věc, kterou zapojíš mezi stávající modem, kterej máš (zapojíš ho do portu WAN) a ostatní počítače, aby jich stejný připojení mohlo používat víc (tj. skutečně potřebuješ přidat navíc router)
    Kód:
    internet --- modem --- router
                             |----- PC1
                             |----- PC2
                             |----- notebook
                             |----- atd.
    - pro wifi potřebuješ mít v notebooku a všech počítačích, který se budou k routeru připojovat bezdrátově, wifi klientskou kartu; nicméně povětšinou wifi routery mají i připojení přes normální síťovej kabel, takže ty počítače, který nemají wifi síťovku, lze připojit drátem (standardem bývá 4x LAN port); tj. pokud nemáš v žádným klientským PC wifi síťovku, nepotřebuješ zcela nutně wifi router, pokud ti nevadí, že ti ke všem počítačům povede síťovej kabel z routeru; ovšem pokud má notebook wifi síťovku integrovanou, je to pak o něco pohodlnější, pokud se často mění pozice, odkud se používá notebook

    - wifi routery se pohybujou cenově okolo 1.500 (např. tady, nebo tady s možností připojení USB tiskárny), routery bez wifi okolo 600 (např. zde)

    - u wifi routerů je obtížnější konfigurace, protože navíc musíš nakonfigurovat wifi síť a hlavně její zabezpečení, aby se ti do sítě nemoh připojit kdekdo z okolí

    - tj. pokud nutně nepotřebuješ z nějakýho důvodu wifi (častý změny pozice notebooku, nebo nemožnost či neochota mít to připojený UTP kabelem), tak doporučuju spíš připojení kabelem bez wifi (tj. klidně router bez wifi), z důvodů vyšší bezpečnosti, vyšší rychlosti, snadnější konfiguraci a nižší ceně.
    Naposledy upraveno uživatelem Styryx: 06-12-2007 v 15:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Citace Původně odesláno od Jailya Zobrazit příspěvek
    ... modem nemá možnost zapojení dvou pc...pouze usb a síťový kabel ...
    ééééééé .... ještě když tu vidim tohle ... jestli to někde najdeš, napiš sem, co je to přesně za modem (značku a typ, ať si o něm můžem najít údaje)

    - je to skutečně usb a síťový kabel (pak by tam ještě musela bejt další přípojka ven k tomu adsl), anebo je to jenom usb a přípojka adsl BEZ síťovýho kabelu? (tj. když to máš zapojený teď, jde USB do počítače a ADSL kabel do modemu a je tam ještě jeden volnej síťovej konektor, anebo už tam žádnej další neni?)

    - protože pokud to je USB modem, a nemá výstupní síťovej konektor, nepůjde to připojit k routeru!!!
    (router nepřipojí modem, kterej má výstup USB, nebo aspoň takovej neznám) - pak jedině sdílet připojení ze stávajícího počítače, anebo nutnost jinýho adsl modemu

    (jakej je ten druhej modem, kterej máš? je to to samý, taky usb, anebo s UTP připojením? - napiš značku a model - možná by se dal použít ten, jestli je lepší)
    Naposledy upraveno uživatelem Styryx: 06-12-2007 v 16:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    10

    Ahoj chci se zeptat mam net od UPC(kabel) a chci se zeptat zda je možne abych mel net i na notebooku aniž by stolní pc musel bejt zaplý. nejlepe přes wifi ale možno a kabelem díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    alucard: Pokud koupíš vhodný wifi router, neměl by být problém rozvádět internet jak bezdrátově (-> wifi) tak ho mít připojený i do stolního PC přes UTP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    10

    KunNy: jo ale budu moct mít pak vyplej ten stolní? a jakej routr ? dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Od UPC mas doma len kabel, alebo aj nejake zariadenie? Ak mas nejake zariadenie, tak napis znacku, model.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-07-2013, 11:00
  2. Přípojení notebooku na internet
    Od RampoucH v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-07-2009, 18:32
  3. Propojení dvou PC + internet
    Od šárka_oldd v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 19:56
  4. Jak rozdělit internet do dvou PC?
    Od Hofik v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-01-2008, 18:37