Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI P35 Neo3/8800GT/Ramky

peeticek (5)|5.12.2007 08:22
Ahoj vsetci, chcel by som sa na Vas obratit s prosbou o pomoc - ja som zufaly.. Po 3 tyzdnoch cakania na vytuzenu grafiku - Nvidia 8800GT//zn. XpertVision - povodne to mal byt ASUS, som ju s nadsenim vrazil do uplne novej zostavy - doska MSI P35 Neo3, 2x 1GB 800MHz pamate zn GOOD RAM. Vsetko som pozorne pozapajal - predsa tto nebola taka ta shitna zostava co sa robi do kanclu 3x tyzdenne :D. Nahodil som XP SP2 CZ, vsetky ovladace od dosky a nasledovali ovladace ku grafike - uz aby to bolo a idem na 3DMarky - vsetci na icq na ne cakali .-D. Bohozial nasledoval chaos - najskor sa instaloval DirectX 9c, ten v pohode presiel a islo sa na ovladace 169.02 tusim - instalacia prebehla do polky, blik, nahodili sa kocky na monitore, 10s ticho, preblikla BSOD a restart. Win sa uz ani nenabootoval, zostal visiet na obrazovke s presypacimi hodinami a konec. Siel som do "Poslednej znamej konf." vyhodil som NVIDIA ovl. s dufanim, ze na ente su nejake novsie - stiahnem, nahodim tie - to same, verzia bola vlastne rovnaka 169.02. Skusal som vsetko mozne..od 17tej do 3tej rana a PRD. JEdine co malo nejaku reakciu boli moje ramky z druhej stolovice - 512 667 modul zn A-Data. Ked som tieto osadil do dosky, spustil comp, grafika sa rozfucala na plne GULE a nic, nenabehol ani POST - takze mam podozrenie na ramky. Bohuzial nemam moznost vyskusat nejake Kingstony alebo Corsairy a tak chcem oslovit ludi co maju tuto grafiku, pripadne aj v kombinacii s doskou, ake maju ramovice a ci sa s niecim podobnym stretli..

Moc dik za reakcie.
ByE
PeeT
tequilla (1015)|5.12.2007 08:43
Zajimave...:notsure. Zkusil bych jeste pro jistotu beta ovladace 169.09 a pokud mas podezreni na ramky, tak je projed pres noc memtestem. Mas ty pameti pretaktovany nebo jedou na default? A cim tu sestavu zivis? Rozhodne by nebylo ani marne vyzkouset tu grafiku v jinem PC. Pokud pojede, budes mit jistotu, ze za problemy nemuze a bude se hledat pricina jinde.

Btw. ja directx pro jistotu instaluju az jako posledni vec, potom co jsou rozchozeny vsecky ovladace grafikou pocinaje, zvukovkou konce.
pas!k (3765)|5.12.2007 08:48
Napis celou sestavu..
Jinak goodramum taky neverim .. chtelo by to testnout jine ram ..kazdopadne udelej toco radil tequila projed je testem.
peeticek (5)|5.12.2007 11:24
Dik za rady,
ramky su defaultky - 800MHz, zdroj je Corsair VX 450W - podla mna top na trhu. Skusil som Betu ovl. ale bez uspechu.
Procak je C2Duo 2.66GHz 1333MHz.
Skusil som ju osadit do druheho comou - AMD X2 3600plus, a tam je to este horsie.. :-/. Grafika toci furt full otacky, co nie je normalne..vobec nic nevidim, ale disk normalne bootuje do win podla zvuku..len nic nevidim. Doska ma integrovanu grafiku, na kt. vsetko v pohode bezi, ale GTcka je mrtva - nic, dal som v BIOSe aby prvu grafiku bral PCE slot..a nic..situacia sa nezmenila ani pri azmene ramiek ci uz GOOD ramky alebo A-data.. Pdootykam, ze ked osadim do dosiek ATI RAdeon 1650 tak oba compy idu normalne vo full loade 24h denne tyzden v kuse bez najmensej chybicky.. tak tomu fakt nerozumiem, kde robim chybu..
Keby boli vadne ramky, tak pri tom zatazeni by sa to prejavilo ja na ATIne, nie?
neviem - taketo problemy som este nevidel - keby to bola grafika za liter, mozno pochopim..ale 8800GT?
zeby nahovno xpertvision kompletizacia? ja neviem..pls. help

Dik.

ByE
PeeT
tgfh (2985)|5.12.2007 11:33
Pokud dobře funguje X1650, tak problém v RAMkách nebude. Jestli máš dobře zapojené externí napájení, tvoje chyba by to být neměla.
husky14 (4214)|5.12.2007 12:40
V ramkach chyba nebude, kdyz normalne probehla veskera instalace.... asi te ceka reklamace vytouzeny 88GT.... :rolleyes:
tgfh (2985)|5.12.2007 15:53
[quote=husky14;68804]asi te ceka reklamace vytouzeny 88GT[/quote]
Pokud nezapomněl zapojit externí napájení tak určitě.
Pavel Boček (4169)|6.12.2007 12:44
[QUOTE=husky14;68804]V ramkach chyba nebude, kdyz normalne probehla veskera instalace.... asi te ceka reklamace vytouzeny 88GT.... :rolleyes:[/QUOTE]

Tak tak, tuším že v dredu o G92 to Smeli postoval, velký procento karet dorazí úplně mrtvejch nebo poškozenejch.
peeticek (5)|8.12.2007 16:05
Vdaka vsetkym za reakcie..
dnes som vyskusal Kingston a A-Data ramky a stale sa to chova rovnako..instalaica ovladacov sa zasekne v polke - naskocia kocky na monitor a automaticky restart..konec..
v pondelok ide na reklamaciu.. FUCK!

X rokov vsetkym dychtivcom po novinkach tvrdim..pockaj aspon 3mes. az 6 mes., aby sa doladila vyroba - prva seria byva vzdy na hovno..no..akosik som podlahol kuzlu GTcky a porusil som vlastne pravidlo :-/.

Neva..koncom januara cakam vyreklamovany kus :D

tak este raz dik a nech Vas podobne nestastia obchadzaju..
ByE
PeeT