ThermalRight HR-03 na HD 3870 ?
Zdarec lidi potřebuju poradit jestli by šlo nasadit tento chladič na HD 3870 nebo na 8800GT. Chci si koupit novou grafiku a přemyšlím mezi něma a mám na staré grafice ThermalRight HR-03 byl docelá drahý takže si ho chci ponechat a chtěl bych ho využit i na budoucí kartě. Dík
btw. myslíte, že má cenu kupovat HD 3870 ? nejde mi tak ani o cenu ale chci aby mi hry za nějaky půl rok šly v pohodě a ne abych už po půl roce hrál nové hry na medium s pár FPS . Kdybych ji koupil pozdějí určo bych přikoupil ještě jednu ale to mi nezaručí dvojnasobný výkon, proto potřebuju poradit 3870 nebo 8800 GT/GTS
děkuju předem Cliff.
btw. myslíte, že má cenu kupovat HD 3870 ? nejde mi tak ani o cenu ale chci aby mi hry za nějaky půl rok šly v pohodě a ne abych už po půl roce hrál nové hry na medium s pár FPS . Kdybych ji koupil pozdějí určo bych přikoupil ještě jednu ale to mi nezaručí dvojnasobný výkon, proto potřebuju poradit 3870 nebo 8800 GT/GTS
děkuju předem Cliff.
Co se tyse HR-03, tak ten na 88GT ani na 3870 nepasuje.... musis se podivat po verzi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]....
Kazdopadne na obe karty bez problemu pasuje [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] za tretinovy naklady a uchladi je uplne v pohode.
Jen si nejsem jistej, jak se ti tam vejdou dve karty v CF/SLI s temito chladici. Ten HR-03 GT jde imho namontovat obracene (zebrovanim nad kartu), ale ta S1 asi ne. Chtelo by to pohledat fotky na netu s namontovanou S1 ve skrini.... ;)
Co se tyce vyberu karty, je to na tobe.... projdi testy na netu a udelej si obrazek sam :)
Kazdopadne na obe karty bez problemu pasuje [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] za tretinovy naklady a uchladi je uplne v pohode.
Jen si nejsem jistej, jak se ti tam vejdou dve karty v CF/SLI s temito chladici. Ten HR-03 GT jde imho namontovat obracene (zebrovanim nad kartu), ale ta S1 asi ne. Chtelo by to pohledat fotky na netu s namontovanou S1 ve skrini.... ;)
Co se tyce vyberu karty, je to na tobe.... projdi testy na netu a udelej si obrazek sam :)
Výkon 3870 sa časom ešte doladí s ovládačami. S tými chladičmi to môže urobiť tak že kúpi jeden TermalRight(ten ide otočiť) a jedno Accelero aby sa to v CF vymestilo.
Tak uz je to ofiko na strankach Arctic Cooling, montaz S1 na 88GT i 3870.... takze pri pouziti nejakyho nizkyho vetraku by se imho daly pouzit i dve S1 do CF/SLI :thumb
Jedinej problem by moh nastat s mustkama na SLI, CF vypada pouzitelne....
Jedinej problem by moh nastat s mustkama na SLI, CF vypada pouzitelne....
děkuji za odpovědi..... kdybych kupoval 2 karty tak buď bych na jedné nechal origo nebo HR 03 jak bylo zmíněno otočil. Docela mě to štve chladič za tisíc korun budu nucen prodat nebo někomu dat :(
stým výběrem karty mno ty testy jsou skoro všude jiné spíš mi jde o vaše reakce a doporučení ale spíš těch, kteří ty karty mají.
Jinak v testu HD 3870 nevyšla zrovna moc dobře jediný fakt je, že ty ovladače nejsou vyladěné ale u ATI je to normální.
S1 nevím moc tomu nevěřím ještě jsem neměl tu čest spatřit ten chladič :)
ale pokud ho doporučujete tak bych možná o něm popřemyšlel ale pokud bych bral HD 3870 tam pry ta hlučnost není zas tak velká mi spíš šlo o to abych využil HR 03.
ještě bych měl jednu otázku je OT ale kvůli tomu nechci zakládat nové téma.
Myslím, že jsme se tu už o tom bavili ale přesně nevím jde o to , že používám os XP 32bit. verzi a chi dokoupit navíc op. paměti (mám 2Gb) jde o to jestli se vyplatí dokoupit další 2Gb paměti kdybych přešel na Visty 64bit verzi, nebo by bylo lepší a vyhodnější koupit pouze 1Gb paměti.
Předem dík.
stým výběrem karty mno ty testy jsou skoro všude jiné spíš mi jde o vaše reakce a doporučení ale spíš těch, kteří ty karty mají.
Jinak v testu HD 3870 nevyšla zrovna moc dobře jediný fakt je, že ty ovladače nejsou vyladěné ale u ATI je to normální.
S1 nevím moc tomu nevěřím ještě jsem neměl tu čest spatřit ten chladič :)
ale pokud ho doporučujete tak bych možná o něm popřemyšlel ale pokud bych bral HD 3870 tam pry ta hlučnost není zas tak velká mi spíš šlo o to abych využil HR 03.
ještě bych měl jednu otázku je OT ale kvůli tomu nechci zakládat nové téma.
Myslím, že jsme se tu už o tom bavili ale přesně nevím jde o to , že používám os XP 32bit. verzi a chi dokoupit navíc op. paměti (mám 2Gb) jde o to jestli se vyplatí dokoupit další 2Gb paměti kdybych přešel na Visty 64bit verzi, nebo by bylo lepší a vyhodnější koupit pouze 1Gb paměti.
Předem dík.
[QUOTE=Bag;68888]S1 nevím moc tomu nevěřím ještě jsem neměl tu čest spatřit ten chladič :)
ale pokud ho doporučujete tak bych možná o něm popřemyšlel ale pokud bych bral HD 3870 tam pry ta hlučnost není zas tak velká mi spíš šlo o to abych využil HR 03.[/QUOTE]Projdi diskuze na PCT nebo OC Guru forech, tam ma S1 dost lidi a chvali si.... tady vim, ze pas!k ma HD3870+S1, treba se ti ozve ;)
[QUOTE=Bag;68888]ještě bych měl jednu otázku je OT ale kvůli tomu nechci zakládat nové téma.
Předem dík.[/QUOTE]Jj jsi OT. Jestli budes prechazet na x64 Visty, rozhodne pri dnesnich cenach jdi do 4GB. Na druhou stranu na x64 Vistach se priprav na hodne problemu s hrama a taky s ovladaci periferii. A CF pod Vistama je udajne uplne ztraceny.... pockal bych na SP1 a nejaky Catalysty 8.X ;)
ale pokud ho doporučujete tak bych možná o něm popřemyšlel ale pokud bych bral HD 3870 tam pry ta hlučnost není zas tak velká mi spíš šlo o to abych využil HR 03.[/QUOTE]Projdi diskuze na PCT nebo OC Guru forech, tam ma S1 dost lidi a chvali si.... tady vim, ze pas!k ma HD3870+S1, treba se ti ozve ;)
[QUOTE=Bag;68888]ještě bych měl jednu otázku je OT ale kvůli tomu nechci zakládat nové téma.
Předem dík.[/QUOTE]Jj jsi OT. Jestli budes prechazet na x64 Visty, rozhodne pri dnesnich cenach jdi do 4GB. Na druhou stranu na x64 Vistach se priprav na hodne problemu s hrama a taky s ovladaci periferii. A CF pod Vistama je udajne uplne ztraceny.... pockal bych na SP1 a nejaky Catalysty 8.X ;)
No tu jde o to, že v blízke době nechci přecházet na Visty a kvůli tomu, že 64bit verze je hodně problemová chci zůstat ještě na XPečkách.
V tom pripade nech 2GB pameti.... nebo si ten dalsi 2x1GB kit kup, strc tam zatim jen jeden modul a az prejdes na Visty, prihodis i ten druhej :p
[QUOTE=husky14;68893]V tom pripade nech 2GB pameti.... nebo si ten dalsi 2x1GB kit kup, strc tam zatim jen jeden modul a az prejdes na Visty, prihodis i ten druhej :p[/QUOTE]
a kdybych tam dal obadva se nic nestane? ne ? :D
btw. není lepší Accelero S2 ? než S1 ?
a kdybych tam dal obadva se nic nestane? ne ? :D
btw. není lepší Accelero S2 ? než S1 ?
Ne nic se nestane, ale ten posledni modul tam bude vicemene zbytecnej....
S2 na ty karty nejde [SIZE="1"](ja vim, ze je levnejsi, ale mas smulu)[/SIZE] :p
S2 na ty karty nejde [SIZE="1"](ja vim, ze je levnejsi, ale mas smulu)[/SIZE] :p
[QUOTE=husky14;68898]Ne nic se nestane, ale ten posledni modul tam bude vicemene zbytecnej....
S2 na ty karty nejde [SIZE="1"](ja vim, ze je levnejsi, ale mas smulu)[/SIZE] :p[/QUOTE]
aha jo tak :) ja se jen ptal, že se každy zmiňuje o S1 a teď jsem se dival a v e-shopu je i S2.
Mno ja vím, že ten 4 modlu by tam byl zbytečný, ale byl by tam stejně zbytečný jak v šupliku :) a co kdybych ho tam zapomněl :) vytahl třeba až za 4 roky xD
S2 na ty karty nejde [SIZE="1"](ja vim, ze je levnejsi, ale mas smulu)[/SIZE] :p[/QUOTE]
aha jo tak :) ja se jen ptal, že se každy zmiňuje o S1 a teď jsem se dival a v e-shopu je i S2.
Mno ja vím, že ten 4 modlu by tam byl zbytečný, ale byl by tam stejně zbytečný jak v šupliku :) a co kdybych ho tam zapomněl :) vytahl třeba až za 4 roky xD
Příští týden asi dorazí RHD 3870. Až se vyladí ovladače, tak výkon už bude celkem blízko k GF 8800 GT. Navíc s takovou S1 si kartu můžeš flashnout na modBIOS a přetočit ji celkem brutálně...
[QUOTE=Pavel Boček;68900]Příští týden asi dorazí RHD 3870. Až se vyladí ovladače, tak výkon už bude celkem blízko k GF 8800 GT. Navíc s takovou S1 si kartu můžeš flashnout na modBIOS a přetočit ji celkem brutálně...[/QUOTE]
ehm.... :)....flashnout na modbios ? omlouvám se ale nevím oč jde :) co to je ten modbios ?
ehm.... :)....flashnout na modbios ? omlouvám se ale nevím oč jde :) co to je ten modbios ?
[QUOTE=Bag;68903]ehm.... :)....flashnout na modbios ? omlouvám se ale nevím oč jde :) co to je ten modbios ?[/QUOTE]
mod jako modnutej(=upravenej) a BIOS snad znáš :)
[SIZE="1"][QUOTE=rex]...Ale moje dušička šťouralka si nedala spát a já začal testovat co že se to dá vymámit z mého nového miláčka po spustění overdrive se karta dostala na 862Mhz a šla bez pardonu na hubu a následoval můj oblíbený reset.Po zjištění že tady na foru ještě nenašel žádný odvážlivec co by testnul flash biosu protože jsem věděl z již dřívějších informací že do karty existuje modbios který hranici posouvá o nějaký ten Mhz výše tak jsem se jak hledat nějaké bližší info po cca hodině jsem nabyl dojmu že by ten flash nemusel bejt mega průser a po skušenostech s 9500pro jsem na to vlítnul:
bios jsem stahnul tady:
http://www.armada.fi/HD3870/HD3870_PLLVCO_v010.071.zip
flasher tady:
http://www.techpowerup.com/downloads...lash_3.49.html
a započal pokus s posláním karty do věčných lovišť
vytvořil jsem spouštěcí disketu, nakopíroval flasher a bios ten jsem si přejmenoval na bios.bin aby jsem to já sklerotik nezapoměl a vlít jsem na to
po nabootování z diskety jsem příkazem
atiflash -s 0 old.bin vytvořil zálohu biosu pro případný nezdar a příkazem
atiflash -p 0 -f bios.bin naladoval do karty novej bios.Se sevřenejma půlkama jsem resnul pc a modlil se aby karta naskočila.Kupodivu karta najela jako by se nechumelilo mrknul jsem GPU-z jestli se něco změnilo a opravu verze biosu byla jiná tak jsem se opět pustil do taktění overdrive dojel na hodnotu 878Mhz pak snížil na 872Mhz a paměti se zastavily pro mě na velmi překvapivých 2750Mhz.
Karta fachčí ale jednoznačně to chce lepší chladič pak věřím že hranice 900Mhz není problém.[/QUOTE][/SIZE]
mod jako modnutej(=upravenej) a BIOS snad znáš :)
[SIZE="1"][QUOTE=rex]...Ale moje dušička šťouralka si nedala spát a já začal testovat co že se to dá vymámit z mého nového miláčka po spustění overdrive se karta dostala na 862Mhz a šla bez pardonu na hubu a následoval můj oblíbený reset.Po zjištění že tady na foru ještě nenašel žádný odvážlivec co by testnul flash biosu protože jsem věděl z již dřívějších informací že do karty existuje modbios který hranici posouvá o nějaký ten Mhz výše tak jsem se jak hledat nějaké bližší info po cca hodině jsem nabyl dojmu že by ten flash nemusel bejt mega průser a po skušenostech s 9500pro jsem na to vlítnul:
bios jsem stahnul tady:
http://www.armada.fi/HD3870/HD3870_PLLVCO_v010.071.zip
flasher tady:
http://www.techpowerup.com/downloads...lash_3.49.html
a započal pokus s posláním karty do věčných lovišť
vytvořil jsem spouštěcí disketu, nakopíroval flasher a bios ten jsem si přejmenoval na bios.bin aby jsem to já sklerotik nezapoměl a vlít jsem na to
po nabootování z diskety jsem příkazem
atiflash -s 0 old.bin vytvořil zálohu biosu pro případný nezdar a příkazem
atiflash -p 0 -f bios.bin naladoval do karty novej bios.Se sevřenejma půlkama jsem resnul pc a modlil se aby karta naskočila.Kupodivu karta najela jako by se nechumelilo mrknul jsem GPU-z jestli se něco změnilo a opravu verze biosu byla jiná tak jsem se opět pustil do taktění overdrive dojel na hodnotu 878Mhz pak snížil na 872Mhz a paměti se zastavily pro mě na velmi překvapivých 2750Mhz.
Karta fachčí ale jednoznačně to chce lepší chladič pak věřím že hranice 900Mhz není problém.[/QUOTE][/SIZE]
To je upravenej BIOS do HD3870, aby sla vytahnout frekvence GPU vic nez 862MHz.... v praxi zbytecny riziko s moznosti umrtveni karty za cenu jen par dalsich MHz navic... s tim modlym BIOSem se da taktovat nekam k 875MHz, coz uz ale imho nebude znamenat valnej narust vykonu ;) nema cenu tu kartu drtit do maxima jen pro par fps+ :)
[QUOTE=husky14;68865]Jedinej problem by moh nastat s mustkama na SLI, CF vypada pouzitelne....[/QUOTE]
toho bych se nebal, par centimetru zeber tomu chladici nebude chybet:D stac vzit stipacky (ani nejsou potreba nuzky na plech jak jsou ty žebra měkučký) a jednoduse zakrocit
(snad ty mustky nevychazi akorat pres heatpipe, to by byl trosku drsnejsi zasah... vystrihat zebra a HP ohnout)
-HoNY- mi menil kondiky na 66GT a dal tam nejaky vyssi nez byly - kolidovalo to s S2 tak jsem jim proste vystrihal misto a pohodicka:) 29*C idle, 42 burn
S1 a S2 jsou za tu cenu dokonaly chladice
toho bych se nebal, par centimetru zeber tomu chladici nebude chybet:D stac vzit stipacky (ani nejsou potreba nuzky na plech jak jsou ty žebra měkučký) a jednoduse zakrocit
(snad ty mustky nevychazi akorat pres heatpipe, to by byl trosku drsnejsi zasah... vystrihat zebra a HP ohnout)
-HoNY- mi menil kondiky na 66GT a dal tam nejaky vyssi nez byly - kolidovalo to s S2 tak jsem jim proste vystrihal misto a pohodicka:) 29*C idle, 42 burn
S1 a S2 jsou za tu cenu dokonaly chladice
aha takže když "upravim" bios takže se mi bude lépe taktovat jo ? teda tu kartu taktnu víc. Hmm to ale nevím ja jsem ještě bios u grafiky neměnil =-O
[QUOTE=mech13;68913]toho bych se nebal, par centimetru zeber tomu chladici nebude chybet:D [/QUOTE]Jj to urcite, a jeste bys musel riznout ten horni cernej plast.... :p
Kazdopadne tretinova cena oproti HR-03GT s +- stejnou ucinnosti je vynikajici :thumb
Kazdopadne tretinova cena oproti HR-03GT s +- stejnou ucinnosti je vynikajici :thumb
plast rezat rozhodne nemusis, da se velmi jednoduse sundat. je tam jenom nacvaknuty na dvou pacičkách
[QUOTE=Bag;68915]aha takže když "upravim" bios takže se mi bude lépe taktovat jo ? teda tu kartu taktnu víc. Hmm to ale nevím ja jsem ještě bios u grafiky neměnil =-O[/QUOTE]
Rozhodně půjde výš, ale bude to chtít na ty chladiče o kterých se tu bavíme dát 2x120mm fan a mít brutal proudění ve skříni...na tyhle takty, kdy se přidává napětí, už to fakt dost žere...
Rozhodně půjde výš, ale bude to chtít na ty chladiče o kterých se tu bavíme dát 2x120mm fan a mít brutal proudění ve skříni...na tyhle takty, kdy se přidává napětí, už to fakt dost žere...
Uz sem to psal, imho nema smysl flashovat BIOS a riskovat smrt karty + ztratu zaruky kvuli +- 15MHz navic na jadre.... co tech 15MHz udela v konkretni hre? +0,5fps mozna? Nebo to snad dokaze pridat 30 bodu v Marku06? :D
aha takže tam jde dat 120mm tak to je dobré :)
ale pokud bych kupoval 2 to by bylo zbytečné taktovat ne ? ja vím, že 2 karty mi nedají dvojnasobný výkon ale mohly by mi dat dostatečný výkon, který potřebuju.
ale pokud bych kupoval 2 to by bylo zbytečné taktovat ne ? ja vím, že 2 karty mi nedají dvojnasobný výkon ale mohly by mi dat dostatečný výkon, který potřebuju.
[QUOTE=Bag;68933]aha takže tam jde dat 120mm tak to je dobré :)
ale pokud bych kupoval 2 to by bylo zbytečné taktovat ne ? ja vím, že 2 karty mi nedají dvojnasobný výkon ale mohly by mi dat dostatečný výkon, který potřebuju.[/QUOTE]
Představ si o 20 % vyšší takty jádra (na pamětech taky ten modBIOS dost brutálně přidá) u dvou karet v CF :) Ten výkon už IMHO bude poznat. Při nižším rozlišení si budeš moct dovolit zapnout v CF i vyhlazování :D (nejpozděj po Vánocích s dalšími drivery)...
ale pokud bych kupoval 2 to by bylo zbytečné taktovat ne ? ja vím, že 2 karty mi nedají dvojnasobný výkon ale mohly by mi dat dostatečný výkon, který potřebuju.[/QUOTE]
Představ si o 20 % vyšší takty jádra (na pamětech taky ten modBIOS dost brutálně přidá) u dvou karet v CF :) Ten výkon už IMHO bude poznat. Při nižším rozlišení si budeš moct dovolit zapnout v CF i vyhlazování :D (nejpozděj po Vánocích s dalšími drivery)...
teď jsem ztoho jelen :D jeden tvrdí, že flashovat bios je zbytečné a druhý tvrdí, že je to vyhodné :) panové tak jak ? jsem to trochu nepochopil :/
[QUOTE=Bag;68935]husky14: ty mě vždycky předběhneš :)
to nepůjde víc nataktovat jak 15Mhz ? =-O[/QUOTE]O moc vic urcite ne, pres 900MHz se nedostanes.... kartu s orig BIOSem dostanes na tech 862MHz celkem bez problemu, dal uz nasleduje jakysi blok v napajeni a okamzity pad karty.
A flashovat BIOS kvuli treba 15-20MHz navic je imho blbost ;)
to nepůjde víc nataktovat jak 15Mhz ? =-O[/QUOTE]O moc vic urcite ne, pres 900MHz se nedostanes.... kartu s orig BIOSem dostanes na tech 862MHz celkem bez problemu, dal uz nasleduje jakysi blok v napajeni a okamzity pad karty.
A flashovat BIOS kvuli treba 15-20MHz navic je imho blbost ;)
Pockej na tretiho.... ;) ten rozhodne :D
Takze naposled za me: nema to smysl kvuli 15-20MHz navic flashovat BIOS! Navic tim novym BIOSem zacnes do karty poustet vic napeti a snizujes zivotnost.
Ale jestli to chces riskovat, ja ti nebranim.... hlavne pak nerikej, ze te nikdo nevaroval :)
Takze naposled za me: nema to smysl kvuli 15-20MHz navic flashovat BIOS! Navic tim novym BIOSem zacnes do karty poustet vic napeti a snizujes zivotnost.
Ale jestli to chces riskovat, ja ti nebranim.... hlavne pak nerikej, ze te nikdo nevaroval :)
[QUOTE=husky14;68942]Pockej na tretiho.... ;) ten rozhodne :D
Ale jestli to chces riskovat, ja ti nebranim.... hlavne pak nerikej, ze te nikdo nevaroval :)[/QUOTE]
nj to je pravda......takže to je už lepší jit do SLI/CROSFIRE :D
btw: když jsem se díval jak kdo nataktoval své grafiky tak tam šli i přes 100Mhz :)
Děkuju všem za odpovědi.
Ale jestli to chces riskovat, ja ti nebranim.... hlavne pak nerikej, ze te nikdo nevaroval :)[/QUOTE]
nj to je pravda......takže to je už lepší jit do SLI/CROSFIRE :D
btw: když jsem se díval jak kdo nataktoval své grafiky tak tam šli i přes 100Mhz :)
Děkuju všem za odpovědi.
[QUOTE=Bag;68943]když jsem se díval jak kdo nataktoval své grafiky tak tam šli i přes 100Mhz :)[/QUOTE]Abys mi rozumnel, s orig BIOSem se dostanes presne na tech 862MHz, pak to spadne. S modlym BIOSem to nespadne, ale o moc vic nez tech 880MHz uz stejne neda, takze cely vyznam modlyho BIOSu jaksi ztraci smysl a riziko spatnyho flashe a ztrata zaruky je zbytecny.... tot muj nazor na modly BIOS ;)
[QUOTE=husky14;68952]...ale o moc vic nez tech 880MHz uz stejne neda...[/QUOTE]
A to si zjistil jak ? S pořádným chlazením bez problémů nad 900 MHz :stupid
A to si zjistil jak ? S pořádným chlazením bez problémů nad 900 MHz :stupid
Z BIOSom karty by som nič nerobil je to zbytočné riskovanie. To chladenie Accelero S1 je s 12cm vetrákom na 5V je poriadny mazák...
Pri použití Accelera pri CF,SLI nebude treba nič rezať tie krajné rebrá za dajú celkom ľahko vybrať a potom ich tam naspäť nasunúť alebo stačilo by iba jedno rebro trochu urezať ktoré by najviac zavadzalo
Pri použití Accelera pri CF,SLI nebude treba nič rezať tie krajné rebrá za dajú celkom ľahko vybrať a potom ich tam naspäť nasunúť alebo stačilo by iba jedno rebro trochu urezať ktoré by najviac zavadzalo