AMD 5200+ EE max voltage??
Zdravim. Měl bych jeden dotaz týkající se přetaktování mého AMD 5200+ EE. Jsem v této oblasti dosti nevzdělaný, takže mám celkem obavy abych nějakým způsobem nepřepísk cpu voltage. Zatím jsem to přetočil na 13x231= cca 3GHz. Napětí mi bios hlásí 1.296 V. Cpu-z mi hlásí 1.312 V, ale skáče to mezi 1.280 až 1.312. Nechal jsem puštěný test stability systému v Everestu 2h a drželo to pořád 1.280 V. To by zatím bylo v pohodě, ale není mi jasné proč mi naskočily zrovna tyto hodnoty když jsem v biosu ručně nastavil cpu voltage na 1.265 V a v položce Vcore overvoltage dal disabled. No a pokud bych šel dále tak jakou hodnotu napětí bych určitě neměl překročit?**pokud to má nějaký vliv tak desku mám ASUS-M2R32-MVP**
Díky za radu
Díky za radu
Je docela bezny, ze BIOS a ostatni utility ukazuji mirne rozdilny hodnoty.... orientuj se podle BIOSu.
3GHz pri tyhle voltazi jsou pekna prace, pro vyssi uz bys asi musel voltaz zvedat a tim taky souvisi vyssi zahrivani a pozadavek na lepsi chlazeni....
Voltaz muzes imho bezpecne zvedat do 1,45V, a s tim by ses moh dostat treba na 3,2GHz (otazka je, jestli ma smysl CPU drtit na max a rvat do nej takovou voltaz, zkracujes tim jeho zivotnost).... a hlavne musis pri zvysovani napeti hlidat teploty! a nejspis resit jiny nez box chlazeni....
3GHz pri tyhle voltazi jsou pekna prace, pro vyssi uz bys asi musel voltaz zvedat a tim taky souvisi vyssi zahrivani a pozadavek na lepsi chlazeni....
Voltaz muzes imho bezpecne zvedat do 1,45V, a s tim by ses moh dostat treba na 3,2GHz (otazka je, jestli ma smysl CPU drtit na max a rvat do nej takovou voltaz, zkracujes tim jeho zivotnost).... a hlavne musis pri zvysovani napeti hlidat teploty! a nejspis resit jiny nez box chlazeni....
Pokud nepotřebuješ za každou cenu výkon CPU, tak na další taktování kašli, o moc výš se se vzduchovým chlazením nedostaneš. Pokud taktuješ kvůli hrám, tak věř že AMD X2 3 GHz stačí bohatě na vše, limit už je jinde - GPU, paměť.
Osobně bych měl raději 3 GHz při 1,28 V než 3,2 GHz a 1,45 V, už jen kvůli hluku atd.
Osobně bych měl raději 3 GHz při 1,28 V než 3,2 GHz a 1,45 V, už jen kvůli hluku atd.
Hlavne to na tech 3GHz poradne otesti, klidne 10 hodin a kdyz ti to treba spadne, muzes si dovolit nejakej ten milivoltik pridat ;)
[QUOTE=Pavel Boček;69674]A testu Orthosem, test Blend. Pár hodiny IMO stačí, pak už je šance na chybu malá :notsure[/QUOTE]
na test CPU je lepsi small FFT's - procesor zahreje vic, blend je na pameti
na test CPU je lepsi small FFT's - procesor zahreje vic, blend je na pameti
[QUOTE=mech13;69721]na test CPU je lepsi small FFT's - procesor zahreje vic, blend je na pameti[/QUOTE]
Njn, jenže při OC je potřeba otestovat obojí, že :) Navíc jak říkám - začne to zatěžovat paměti a pak po 768K místo 512K to dává malý bloky na procesor. Když máš čas, testuj obojí, mě stačí dvě hodiny v blendu :thumb
Njn, jenže při OC je potřeba otestovat obojí, že :) Navíc jak říkám - začne to zatěžovat paměti a pak po 768K místo 512K to dává malý bloky na procesor. Když máš čas, testuj obojí, mě stačí dvě hodiny v blendu :thumb