Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.

Zobrazit výsledky hlasování: Používáte program pro zachytávání videa z obrazovky? Jestli ano, napište, jaký.

Hlasujících
25. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Ano

    7 28.00%
  • Ne

    18 72.00%
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Zachytávání obrazovky do videa

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak jsem si dneska nainstalovat CamStudio s tím, že bych pomocí něj chtěl ( co jiného ) zachytit video z obrazovky. Když jsem to zkusil, všechno šlo bez problémů. Kvalita videa mě hodně mile překvapila, plná spokojenost. Co však nechápu je důvod, proč má video jen asi 6 FPS, když se procesor během nahrávání nudí, disk sem tam blikne a v paměťi je půl kapacity volné. Kodek používám Windows Media Video 9, ten se projevil jako nejvýkonnější a poskytl nejvíce FPS. Ostatní byly klidně jen pár setin nad 1 FPSkem.

    Neví někdo, prosím, čím to, popř. jak FPS zvýšit na daleko vyšší úroveň ( alespoň 25 FPS )?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    CAMTASIA davnejsie, funguje v pohode len treba vypnut acceleraciu cez D3D, neviem ako sa ta moznost presne volala ...


    EDIT:
    tak som to nasiel je to tu:
    Tools > Options > Capture > Disable Display Acceleration During Capture.
    Tu najdes presny popis aj s odhadmi FPS:
    Kód:
    http://techsmith.custhelp.com/cgi-bin/techsmith.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=149&p_created=1104251581&p_sid=lQyc1DSi&p_accessibility=0&p_redirect=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPSZwX3NvcnRfYnk9JnBfZ3JpZHNvcnQ9JnBfcm93X2NudD04MDUmcF9wcm9kcz0mcF9jYXRzPSZwX3B2PSZwX2N2PSZwX3NlYXJjaF90eXBlPWFuc3dlcnMuc2VhcmNoX25sJnBfcGFnZT0x&p_li=&p_topview=1
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 07-12-2007 v 19:19 Důvod: nasiel som ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Páni, ta stojí 3 stovky doláčů... Tu nejspíš nebudu moct použít, ale docela by mě zajímalo, co ospravedlňuje tak obrovskou cenu. Tak schválně kouknu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Jaj .... som to prekukol, som precital u teba CamStudio ako Camtasia ... pamat sa nezapre
    -
    Na za skusku nic nedas ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Lol, tak to je mazec...:-) Dobrý, no, blahopřeji k takové paměti.:-) Díky za postup, prubnu to a uvidím, jestli to už bude dobré.

    EDIT: Hmm, škoda, že moje grafárna nedovoluje změnit nastavení o HW akceleraci. Zkusím pak ještě jednou tu Camtasii, třeba mi pomůže nastavení přímo v ní.

    Ale stejně to nechápu. Akcelerace je přece od toho, aby výkon zvyšovala. Jak to, že tady výkon snižuje?
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 07-12-2007 v 20:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    No pamat myslim moju nie tu v PC
    nejak sa mi vybavuje uz pri slove CAM ... cela CAMtasia
    ----
    tiez ma to prekvapilo, no v skutocnosti to spravilo pekny skok v FPS
    ----
    neviem presne v com to je, o tejto problematike toho zatial vela neviem, pride mi to tak ze vdaka primitivnej metode je to schopne lahsie zachytavat, ...
    ...
    overlay prekresluje len to co sa zmenilo tak to teoreticky musi ratat aj s niecim dozadu, teda s tym co sa prekreslit nemalo
    ....
    tu zase neviem o tom zeby Overlay pouzival samostatny OS, ...
    viem celkom presne akurat to ze ak HW acc vypnes tak sa ti nepodarí zachytit video, alebo daku hru v akcií ...
    camtasiu som potreboval len na vytvorenie niekolko videií "ako nastavit ten a ten irc klient,... zbytocna namaha, aj tak to vacsine nastavujem cez VNC "
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No jo, já bych právě chtěl natočit video pro prezentační účely, navíc s tím, že by ho někdo mohl označit za komerční, i když by tak v podstatě nesloužilo. Takže hledám nějaký nástroj, se kterým by se to dalo zachytit v dostatečné kvalitě a plynulosti. Ale protože se CamStudio i Camtasia chovají stejně, řekl bych, že budu muset hledat potíže jinde než v aplikacích. Nebo si počkat, až budu zase jednou stavět nějaký výkonnější komp a použít ho, než ho dám budoucímu majiteli.:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Používám CamStudio, bez jakýchkoliv problémů
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    S jakým procesorem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Tak jsem si dneska nainstalovat CamStudio s tím, že bych pomocí něj chtěl ( co jiného ) zachytit video z obrazovky. Když jsem to zkusil, všechno šlo bez problémů. Kvalita videa mě hodně mile překvapila, plná spokojenost. Co však nechápu je důvod, proč má video jen asi 6 FPS, když se procesor během nahrávání nudí, disk sem tam blikne a v paměťi je půl kapacity volné. Kodek používám Windows Media Video 9, ten se projevil jako nejvýkonnější a poskytl nejvíce FPS. Ostatní byly klidně jen pár setin nad 1 FPSkem.

    Neví někdo, prosím, čím to, popř. jak FPS zvýšit na daleko vyšší úroveň ( alespoň 25 FPS )?
    Čau, mám s tímto programem zkušenosti. Měl sem ten samej problém a rozjelo se mi to na 20fps, když sem nastavil kodek na Xvid
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    S XviDem mi to dává 6... To mi právě nedochází, kde je brzda, když nic měřeného není vytíženo na maximum?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    198

    Pokud natacim gamesky tak pouzivam Fraps softik, ale posledni dobou mam dva kompy tak jednoduse pres HW a na druhem kompu mam pusteny virtual dub.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Frapsajz je bohužel placený, to do toho obětovat nechci. To CAMStudio je dobrý program, jednoduchý. Jen je tam potíž s těmi snímky. Stejná potíž, na jakou jsem narazil i s Camtasií, programem za 300 USD. To musí být někde v HW nebo operačním systému ( snažím se to spáchat na Vistě ), ale chtělo by to vědět, kde přesně a jak to odstranit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Možná je to blbost, ale kodeky máš instalované jako součást nějakého balíku nebo jsi je instaloval zvlášť? DivX, Xvid atd....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele FAJN-TOM
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    63

    obrazovku do videa zachytávám asi jen ve hrách a na to používám program FRAPS
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 8: Vypnutí obrazovky po přehrání videa Windows 8
    Od Tremor v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-05-2013, 11:40
  2. Zachytávání videa z videokamery
    Od superdrooper v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-09-2011, 20:30
  3. Windows 7: vypnutí obrazovky při přehrávání videa
    Od Jakub Doležal v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-11-2009, 20:55
  4. Zachytávání DVB-T a jeho úpravy
    Od snehulak2006 v sekci Video a TV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 10:53
  5. Zachytávání digitálního videa - jaký SW?
    Od SpeedFilip v sekci Video a TV
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-01-2008, 09:41