Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Vykon karet do AGP. Vyplati se upgrade??

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Kamarád chce novoukartu do AGP (nevim jaka je to sestava). Teď momentálně tam má 6600GT.
    Takže moje otázka zní:

    Jak jsou na tom vykonově karty do AGP?? A vyplati se vubec ji mněnit??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Výkonově jsou na tom, myslím, jako jejich kolegyně do PCIe. Potíž je ale s cenou - všechny dnes vyráběné karty jsou nativně PCIe, AGP verze obsahují nějaké můstky, převodníky nebo co to je, které umožňují jejich zapojení do AGP. Ale protože je to práce navíc, jsou ty karty i dražší.

    Pokud je ale se zbytkem sestavy spokojený, ať si klidně koupí odpovídající grafiku ( ATI má poslední, tuším, HD 2600, nVidia 7600 GT ). Jen prostě zaplatí pár desítek Kč navíc oproti PCIe verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Nejnovějši sou 7900GS (Gainward, jak jinak) s 512 DDR3 a HD 2600XT s 512 GDDR3.
    Ale hlavně mi jde o to jak sou na tom vykonově. Převažně v porovnani 7600GT s 512 DDR2 a HD2600Pro 512 DDR2.

    Se zbytkem sestavy spokojeny je. A potřebuje to hlavně na hry, takž evykonově by to asi taky pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, nemám osobní zkušenosti, ale fakt si myslím, že jsou AGP karty výkonově zcela srovnatelné s PCIe kolegyněmi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Takže v tomhletom srovnani by to vyhrala HD2600 Pro.

    Dik moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Příští rok přijdou Radeony HD 3850 a snad i 3870 pro AGP. Ale hodně záleží na zbytku sestavy, pokud je tam s. A nebo 478 P4 < 3 GHz tak nemá cenu tam nic jinýho než tu 6600 - 7600 cpát...
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 07-12-2007 v 22:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Myslíš? Já bych se nebál mu dát klidně 7600 GT, nemyslím, že bych tím tu sestavu rozhodil z výkonnostní rovnováhy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ono by to chtělo znát celou sestavu (zdroj!) a taky typ her co hraje. Ještě se zapomnělo na Radeon X1950 Pro do AGP, dá se koupit různě po bazarech a ve hrách se výše zmíněným kartám minimálně vyrovná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Myslíš? Já bych se nebál mu dát klidně 7600 GT, nemyslím, že bych tím tu sestavu rozhodil z výkonnostní rovnováhy.
    já zase jo...pokud by to nepřetočil (Athlon/Semporn aspoň na 3000+, P4 na 3,5 GHz), tak nevím...

    Jináč, teď je nejvýkonnější do AGP Radeon X1950 PRO, ale na tu už musí být Athlon 64. No tu sestavu by to chtělo vědět...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, osobně začínám krapet koketovat s myšlenkou HD videa ( full-HD monitor, HW akcelerace atd. ), takže bych se asi přikláněl k té HD 2600 XT. Ale řekl bych, že X1950 by pro něj byla lepší volba. Sám bych si ho však z bazaru nevzal, koupil bych si ji v novém nebo si vzal něco méně výkonného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Nj, ja vim. Ale neni to moje PC. Pujdu se na něj mrknout v ponděli, tak napišu vic. Pro teď vim jen to, že jde o nějakou P4 se zdrojem Maxpower 350 W. Což mi děla docela starosti. S novou kartou by bylo asi třeba ho vymněnit.

    Na 1950 GT sem nezapomněl, ale dostal sem rozpočet do 3K +-par stovek počitam. A asi bych vzal něco s 512 MB pamněti, byť jen DDR2 než 256 GDDR3. A 1950 sem našel jen Pro s 5122GDDR3 za 4K.

    EDIT: zapomněl sem řict že chce vyhradně novou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hmm, to bych tipl asi fakt na HD 2600 XT.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Když už sem to načal, radši 512DDR2 nebo 256GDDR3??
    Ja osobně se přiklanim spiše k prvni variantě. Myslim že na takovem staršim PC využije spiše vice paměti než vyšši rychlost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Wlcek Zobrazit příspěvek
    Když už sem to načal, radši 512DDR2 nebo 256GDDR3??
    Ja osobně se přiklanim spiše k prvni variantě. Myslim že na takovem staršim PC využije spiše vice paměti než vyšši rychlost.
    Naopak. Sama karta nevyužije ty paměti, vyšší rychlost aspoň o něco málo přidá na výkonu...jinak ten zdroj pokud to není něco kvalitního pryč, CPU přetočit (Northwoody netopily a šly dost dobře nahoru, pokud je to Prescott, tak fuj, ale přetočit jde dobře taky ).
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 07-12-2007 v 23:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Wlcek Zobrazit příspěvek
    Když už sem to načal, radši 512DDR2 nebo 256GDDR3??
    Ja osobně se přiklanim spiše k prvni variantě. Myslim že na takovem staršim PC využije spiše vice paměti než vyšši rychlost.
    512MB je pro kartu třídy 2600 zbytečnost ať už se na to díváš z jakéhokoliv úhlu, naopak DDR2 budou mít výrazně nížší frekvenci takže výkon půjde citelně dolů...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výkon grafických karet notebooků
    Od ICEBOSS v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-04-2011, 07:40
  2. Výkon/příkon grafických karet
    Od VojtaF v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-07-2010, 07:42
  3. vyplatí se upgrade GK
    Od panxyz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-10-2009, 21:31
  4. DDR2: Vyplatí se mi upgrade oper.pamětí ?
    Od davidmichael1 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 27-07-2008, 21:08
  5. Vyplati se upgrade PC ?
    Od Salamander v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 16:39