Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Zmena pomeru FSB:DRAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    34

    prosim vas mam presne taky isty pocitac ako ste testovali na doske asus p5kr..a potrebujem vedet kde presne zmenim pomer FSBRAM .. teraz to mam 1:1 a chcem si to dat ako ste to mali aj vy 5:8
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    http://www.svethardware.cz/sh/media....ElemFormat=gif
    Default FSB tvého CPU (E6750) je 333MHz
    Poměr FSB : DRAM 5:8 vychází na 333 : 533

    Takže ty chceš snížit frekvenci RAMek na 533MHz?
    Nevím jak ta tabulka výběru v tom BIOSu vypadá, co je tam za položky na výběr, jestli:
    efektivní frekvence - pak nastav DRAM frequency na 533MHz
    I/O Bus - 266MHz
    "Reálná" frekvence - tak 133MHz

    EDIT: Pokud máš nyní poměr 1:1 tak v tabulce bude navýběr I/O Bus (RAMky ti tedy nyní jedou na 667MHz, je to tak?)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    34

    nie idu na 800.. lebo FSB mam nastavene na 400..procesor ide z 2.6 na 3.2..a ramky idu na 800 a chcem to dat aspon na 3.6 a ramky na 900..
    a chcem vedet na co je tak dobry ten pomer ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Aby RAMky nelimitovaly procesor v taktování
    Je to I/O Bus, takže nastav DRAM frequency na 266MHz a můžeš směle taktovat dále. Nebo to nech a zhorši časování pamětí, což bude zřejmě chytřejší volba
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    34

    cize mozem nastavit aj cez Ai Suite co je k doske FSB na 450 ? cize procesor potom bude na 3.6 a ramky na 900 pri casovani 5 ?a mohol by som dat ramky aj na 900 mhz CL4 ? je to mozne ?
    Naposledy upraveno uživatelem juslik: 08-12-2007 v 11:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od juslik Zobrazit příspěvek
    cize mozem nastavit aj cez Ai Suite co je k doske FSB na 450 ? cize procesor potom bude na 3.6 a ramky na 900 pri casovani 5 ?a mohol by som dat ramky aj na 900 mhz CL4 ? je to mozne ?
    Jj, je to možný, zkus přidat jednu-dvě destiny voltu napětí...samozřejmě testuj Orthosem, tohle bude právě doba kdy už to bude padat "Taktování" C2D je spíš ladění
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ovladače: Nvidia - zmena pomeru strán
    Od zeleny_mungo v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-02-2012, 13:36
  2. DRAM/PCI frekvence
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 16:55
  3. tv karta zmena pomeru stran - orez
    Od matyyy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-06-2008, 10:08
  4. Úprava poměru stran DVD
    Od racey v sekci Video a TV
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 14:57
  5. Ceny DRAM
    Od B.Gen.Jack.O.Neill v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 11:56