No ne moc dobré zkušenosti Well (ačkoliv DSL router začal být po třech letech sám od sebe stabilnější), špatné zkušenosti Planet (padající switch i po výměně), výborné zkušenosti Allied Telesyn .. ale to je řádově jiná cenová kategorie.
Well Communication
Asus
OvisLink
Level One
D-Link
ZyXELL
3Com
Cisco Systems
SMC Networks
Netgear
Linksys
Edimax
Belkin
Jiný
No ne moc dobré zkušenosti Well (ačkoliv DSL router začal být po třech letech sám od sebe stabilnější), špatné zkušenosti Planet (padající switch i po výměně), výborné zkušenosti Allied Telesyn .. ale to je řádově jiná cenová kategorie.
Môžem potvrdiť, v minulosti mi prechádzali rukami desiatky sieťových prvkov od tejto firmy a boli veľmi spoľahlivé, mám pocit, že sme nenarazili na žiadny vadný kus.
Allied Telesis http://www.alliedtelesyn.com
Naposledy upraveno uživatelem eraser: 05-01-2008 v 17:03
hmmmm a co Mikrotik![]()
No tak zalezi jaky uzivatele, u nas doma ve dvou neni problem schodit krome cisca cokoli. Proste SOHO routery beru pro nenarocne uzivatele, tem jejich stabilita (no zadnej vydrzi jet bezne), napetovi kriti (usmazi je minimalne k nutnosti restartu kdejaka napetova spicka, vsechny), a hlavne kapacita (realne moc nezvladaj vic nez 500 konekci zaroven ani to zalozeny na tucnacich). Navic jako u vseho je dneska pulka veci jen znacka na OEM vyrobce a i tech par vyrobcu pouziva stejny alespon all in one chip.
I kdyz je pravda, ze ted jedem na necem starym od IBM (mozna ibm preznackovalo neco nekoho jinyho, nevim), ale taky to ma sve slabe chvilky, tak 4 mesice uptime je pro domaci pouziti normalnich lidi dostatecny, ale ja chci techniku co funguje no. A neco co je po ctyrech mesich potreba rucne restartovat nekolik za tyden a pak zas ctyri mesice klidu nepovazuju za spolehlivy.
Naposledy upraveno uživatelem Loli: 29-02-2008 v 20:41
Hral jsem si jednou s ZyXELLem stredni tridy a proti uz nekolikatemu NetGearu co pouzivam doma maji ty lepsi kousky fantasticky detailni nastaveni vcetne treba omezeni kolik vam vase segra muze maximalne sebrat z konektivity, coz by me spasilo kdyz se segra rozhodne nekomu poslat 5MB mp3-jku a zabije nam vsem tak superslaboucky 256k uploadik na pomalu 10 min... (kdyz k tomu bezi eMule - a ze mi bezi 24/7/356 s UL na 10 - 16k tak i na dele)
Cize doma mam NetGear WGR614 a az na kondiky ktery jsem musel vymenit jsem spokojen, snadne nastaveni, 100% spolehlivost v pouzivani a snadnost pouzivani - nicmene mi chybeji advanced nastaveni z lepsich ZyXELLu...
Jinak nesouhlasim s tim, ze s "osvedcenymi znackami nelze slapnout vedle" - NetGear s Tocon kondiky slap SAKRA vedle, viz: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=14325
Chcel som si jeden kúsok od Cisco kúpiť, no potom som to však vzdal a radšej som zvolil o 3x lacnejší ADSL wifi router od 3COM, ktorý mi slúži spoľahlivo.
Já mám za poslední dobu výbornou zkušenost s produkty TP-Link. Jsou až podezřele levné, ale mně doma a u spousty známých chodí už pár měsícu bez jediného problému. Otázkou je, jakou budou mít životnost, nepoužívám je dlouho... Ale když koupíte routřík s WIFinou a 5dbi anténou v ceně pod 600,- tak myslím ,že člověk nemá právo nadávat, ani kdyby se to zařízení dožilo jen těch dvou garantovaných let
Pro náročné aplikace (do firemního sektoru) samozřejmě jedině Cisco
edit: Cisco a nebo Linksys - výborné zkušenosti s obouma.
Osobně mám špatné zkušenosti s wellem (konkrétně tuším PTI-845), měli jsme jich několik a během 1-2 roků snad všechny odešly. Jinak z poslední doby celkem dobré Zyxell a na svou cenu i Ovislink. A případně ještě Asus![]()
Naposledy upraveno uživatelem mikeb: 31-03-2008 v 11:24
Osobně propaguju značku Straightsem s ní velice spokojený
Jen kdyby měla USB vstup
![]()
![]()
Myslim ze zalezi na vyuziti. Domu, kde mam par kompu bych Cisco nekupoval. Je to zbytecny. Navic kdyz se podivam na levnejsi zalezitosti typu Asus, Zyxel... tak myslim ze jejich sprava je pro zacatecnika jednodussi. Na druhou stranu v IOSu se toho da udelat mrte, takze Cisco rulezz xDD
Tak pánové pomalu přecházím. Teď už je mým favoritem jen a jen RouterBoard od Mikrotiku :-)
Tez se klonim k mikrotiku (RB+ROS) je opravdu za pakatel . Pro domaci pouziti ovsem doporucuju pouzivat nejake jednoduche routery, Mikrotik a jim podobne jsou spise pro lidi kteri se o site zajimaji .
ja mám zatiaľ dobré skúsenosti s Edimax-mi... ale faktom je že niekedy nieje podstatná ani tak značka ako ten ktorý výrobok.![]()