XP nerozpoznají novou sata dvd rw bios ano
Mojeucta. Starší ide dvd RW se poroučela a tak jsem koupil novou raději sata(mám již funkční hdd) a ejhle po připojení a startu pc bios ok(optiarc dvd rw ad-7173s) ale win xp vubec nic...Daemona jsem odinstalil také nero ale ani po vypnutí nic... zkrátka mrtvo jo ještě v tom bios se přiznává jako master ide 2 a sata hdd jako mastre ide 3, zkoušel jsem i přehodit kabely ale ni - napájení mám připojeno :-)
nevíte prosím někdo co s tím ?
Deska je starší Albatron PX865PE (Pro) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio)
Pevný disk ST3160023AS (160 GB, 7200 RPM, SATA)
Pevný disk WDC WD1600BB-14RDA0 (149 GB, IDE)
CPU typ Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)
Pracovní paměť 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
nevíte prosím někdo co s tím ?
Deska je starší Albatron PX865PE (Pro) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio)
Pevný disk ST3160023AS (160 GB, 7200 RPM, SATA)
Pevný disk WDC WD1600BB-14RDA0 (149 GB, IDE)
CPU typ Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)
Pracovní paměť 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Ve výpisu při POSTu taky je...?
Jinak za Flash nic nedáš...taky možnost je přepnout ji do IDE režimu. Nejhorší HW varianta je koupě SATA řadiče.
Jinak za Flash nic nedáš...taky možnost je přepnout ji do IDE režimu. Nejhorší HW varianta je koupě SATA řadiče.
mno nikde není ani s vykřičníkem takže ... ale redukci sta ide ai budu must kouptit pokud si nevymenim mechaniku za ata ---------
[QUOTE=Bostram;69949]mno nikde není ani s vykřičníkem takže ... ale redukci sta ide ai budu must kouptit pokud si nevymenim mechaniku za ata ---------[/QUOTE]
To přepnutí zkus v BIOSu u nastavení modu buď přímo mechaniky anebo nastavení portu.
To přepnutí zkus v BIOSu u nastavení modu buď přímo mechaniky anebo nastavení portu.
Zkus nejdřív přeinstalovat ovladač chipsetu (SATA je součástí Intel chipsetu 865PE), stáhni si novej tady:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=816&DwnldID=8178&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional&lang=eng
Měl by se nainstalovat i driver SATA kanálu (možná se předtim nenainstaloval nebo nainstaloval špatně, nebo může bejt ve starý verzi chyba ...).
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=816&DwnldID=8178&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional&lang=eng
Měl by se nainstalovat i driver SATA kanálu (možná se předtim nenainstaloval nebo nainstaloval špatně, nebo může bejt ve starý verzi chyba ...).
dik vsem uz to chodí bo jsem to nezvládl sám šoupl jsem to do firmy kde mi prodali tu mechaniku a i když mě to štve rozchodil to Michal jeden .... ale nebylo to hned .... po odebrání ovladačů sata řadiče a přidání se tem mrška náhle objevila .... pravda je že jsem to doma nezkoušel takže vyřešeno... ta přeinstalace winu byla poslední nouzová mrtvolná věc možnost win zdarec