pc nenabiha,nerozpozna disk?
zdravim, popisu detailne problem...mam sata disk se systemy, kdyz k nemu hodim dalsi ide,v pohode nabehne. Ale jakmile zapojim jen samotnej ide, pc nenabehne,zapne se zdroj,nabehne disk+vetracky atd ale na monitoru "no signal input". pripada mi a jednou se mi to uz stalo,ze pokud odpojim sata disk,uz mi pc nenabehne...jakoby se pri jeho odpojeni neco stalo a pak muzu delat cokoli...proste nic,ani pri opetovnem pripojeni jen sata disku. Nevim,ale melo by to nabiha ti bez disku,ovsem deska je totalne chcipla nebo nevim. Tenkrat se problem podarilo vyresit nahranim nejakych souboru na disk...nevim presne (opravili to chlapci u taty v praci) prej ze nahrali nejaky soubory na disk,ktery to pri booto preskakovalo nebo co.nerozumim tomu a problem je opet tady.
Diky za jakekoliv reakce
Diky za jakekoliv reakce
Deska by měla rozhodně naběhnout (POST + funkční bios) bez jakéhokoli disku. Nedostaneš se ani do biosu? Co když odpojíš všechny disky (ATA i Sata)?
Zkusil bych případně resetovat CMOSku (samozřejmě to dělej s vyhozeným napájením zdroje/vypnutým vypínačem) a jestli to naběhne, update BIOSu. Co máš za sestavu...? Zkontroluj všechny konakty, jestli jsou v poho. Jo a case/zdroj je uzeměnej...? Jestli třeba není špatná zásuvka/prodlužovačka a vždycky tam něco nesjede...třeba i z tebe (uzemňuj se o skříň dycky).