Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Tel. signál vzduchem Wi-Fi

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Zdravim,
    má někdo nápad jak bezdrátově přenést telefonní signál za nízkou cenu pomocí Wi-Fi? Lze to vůbec?

    Máme kancelář, kde jsou dva PC, notebook a přípojka na telefon/DSL. Chtěl jsem to udělat bezdrátově, ale problém je, že bych i k nejzadnějšímu PC musel zahat telefonní kabel a v tom případě Wi-Fi postrádá smysl (lišty se musí udělat, takže se pak snadno natáhne i Ethernet).

    No asi to je šílenost, ale třeba někdo bude mít spolehlivé řešení v normální cenové hladině.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nedalo by se to vyřešit nějakým softwarem ( podobným jako Skype, akorát schopným pracovat (i) v lokální síti )? Sice žádný takový SW nemám ( nikdy jsem takový nehledal ), ale něco by k dispozici být mělo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Lax Lax je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    98

    Co zkusit VoIP? To by asi šlo řešit za pomocí WiFi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Aisicek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    54

    Ha-Vel, VOIPEX, 802.11 atd. Staci si aktivovat VoIP na baze protokolu SIP. Po aktivacii dostanes normalne pevnolinkove telefonne cislo. Potom mozes hovory uskutocnovat cez PC (X-Lite napriklad) alebo ak chces mat v ruke telefon tak si vyber Siemes Gigaget C 450 IP alebo C455 IP alebo S450IP. Uvedene modely s IP maju normalny ethernetovy port takze to funguje aj nezavisle od PC a tvari sa to ako klasicky telefon.
    Ak to pripojis k AP, tak mas telefonnu linku a je to cez WiFi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Jak daleko od sebe jsou ty kompy? Neslo by to jednoduse vyresit pouze tim, ze by se koupily klasicky bezdratovy telefony (otazka asi 600,- a vic)? Pripadne se da koupit set jedne zakladny a par bezdrataku, ktery se na tu zakladnu zaregistruji. Zadny sr*ni .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    A co FAX?

    Navíc je tady nutnost zachování telefonního čísla od O2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    58

    Jediné řešení které mě napadá je VOIP. Přenositelnost by teoreticky neměla být problém ani u pevných/voip linek. Ale v praxi jsem to nezkoušel, takže těžko soudit jaké by s tím byly peripetie a kolik by to stálo. Faxovat lze i přes VOIP, informujte se ale nejdříve u konkrétního poskytovatele, případně u uživatelů.

    Já voip používám a jsem s ním spokojený. Je ale nutno upozornit, že VIOP (z principu) nikdy nebude tak spolehlivý jako pevná telefonní linka přes kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Kdyby tam bylo nejaky mfc zarizeni s podporou faxovani z pc tak by to problem nebyl pres tu wifinu Tady mame jeden fax a posila pres nej cela firma a pracoviste jsou od sebe vzdalene desitky metru. Telefony bych resil stejne jako tequila .. sada s dvemi zakladnami a dvouma sluchatka se da poridit kolem 1000kc
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Aisicek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    54

    Faxovanie nie je problem. Neviem teraz z hlavy ktory, ale nejaky z VoIP operatorov ponuka aj fax a prijate stranky posiela mailom ako obrazky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Díky za tipy. Táta se nakonec rozhodl k bezproblémovějšímu a levnějšímu drátovému způsobu. V každém případě díky za info, o němž jsem neměl tušení .
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ebola se šíří i vzduchem
    Od trodas v sekci Volná témata
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 13-10-2014, 12:08
  2. Teorie chlazení vzduchem
    Od ojo v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-04-2014, 10:18
  3. No signal
    Od kilroy.was.here v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 30-01-2012, 15:29
  4. Chlazení procesorů: Chlazení vzduchem - jsou velké rozdíly?
    Od jarod72pm v sekci Chlazení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-09-2011, 11:00
  5. Propojeni 2pc vzduchem na 50m
    Od aakkyy v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 11:40